Cei patru

  Au venit la El nişte oameni care I-au adus un slăbănog, purtat de patru inşi. Fiindcă nu puteau să ajungă până la El, din pricina norodului, au desfăcut acoperişul casei unde era Isus şi, după ce l-au spart, au coborât pe acolo patul în care zăcea slăbănogul. (Marcu 2:3-4)

  În tabăra de la Stupini pentru persoanele cu dizabilităţi, din iulie 2017, patru fete în cărucior, ajutate de voluntari, au făcut un tort mare pentru aproape două sute de participanţi, cu ocazia aniversării a şapte ani de la înfiinţarea Asociaţiei „Ridică-te şi umblă”. La finalul aniversării, luminile s-au stins şi s-au aprins lumânări purtate de copii şi, ca la o sărbătoare de nuntă, a intrat tortul. Evenimentul a spart tavanul celor două sute de suflete şi prin acea breşă s-a văzut o bucurie de nedescris. Opera culinară a celor patru fete a stârnit un ropot de aplauze.

  Cum poate un acoperiş spart să aducă fericire unor oameni care par să intre prin efracţie în casa unui om ce făcuse din locuinţa lui amvon pentru Învăţătorul? Distrugerea acoperişului de către cei patru, care duceau pe targă un slăbănog, a provocat cinci schimbări majore în peisajul acelui eveniment: 1) Evenimentul, nedorit la prima vedere, I-a procurat lui Isus o aplicaţie strălucită la Cuvântul care a fost rostit cu putere; 2) Mulţimea a auzit nu doar lucruri nemaipomenite, dar a şi văzut lucruri neobişnuite, care le-au întărit credinţa că în faţa lor stă un sol ceresc; 3) Slăbănogul este vindecat şi ridicat pe picioare în uimirea mulţimii şi a celor care l-au adus; 4) Cei patru trăiesc o experienţă de mare impact, prin faptul că ei l-au adus pentru vindecare fizică pe omul cu dizabilităţi, dar au fost martorii şi ai unei vindecări sufleteşti prin iertarea asigurată de Mântuitorul; 5) A fost mai mult decât şi-au imaginat că poate face Isus şi un argument al divinităţii Lui.

  Cred că Petru, dacă el era proprietarul casei, a trăit o stare de la neplăcere la bucurie nestăvilită, de la agitaţie şi supărare la satisfacţie sufletească de nedescris. De ce? Pentru că, prin acea breşă făcută de nişte străini, fără să-l anunţe şi să-i ceară permisiunea, a pătruns o minune chiar în casa lui. O ocazie de a da mărturie pentru toată viaţa de ceea ce poate face Isus, când nişte voluntari pasionaţi de binele altuia fac tot ce este posibil ca să ajungă cu un nenorocit în prezenţa lui Isus.

  De aici şi urarea pe care v-o fac: „Să vi se spargă acoperişul casei” vieţii voastre de… rutină, comoditate, de stare de bine existenţială, ca formă de fericire căutată, şi să pătrundă prin această breşă lumina unei schimbări care să vă uimească viaţa!

  George Uba, pastor, Conferința Muntenia

  Cei patru - 2018. „Să vi se spargă acoperişul casei” vieţii voastre de… rutină, comoditate, de stare de bine existenţială, ca formă de fericire căutată, şi să pătrundă prin această breşă lumina unei schimbări care să vă uimească viaţa!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...