Văduva cu doi bănuți

  …Și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti. (Matei 6:4)

  Astăzi Îl vom însoți pe Domnul Hristos în curtea Templului din Ierusalim, „unde se aflau lăzile tezaurului”. El îi urmărește cu privirea „pe aceia care veneau să-și depună darurile. Mulți dintre cei bogați aduceau sume mari, pe care le prezentau ostentativ. Isus privește cu întristare la ei […]” (Viața lui Iisus, ed. 2015, p. 526). Este mâhnit nu pentru că erau așa de darnici, ci pentru spiritul mulțumirii de sine și al etalării care etichetau darul lor. Tu în ce spirit oferi darurile și zecimea? Este și inima ta oferită împreună cu aceste daruri?

  Iată, observ că Fața Lui se luminează deodată, când o femeie văduvă, săracă, se apropie cu multă sfială, temându-se să nu fie văzută. Cei doi bănuți sunt toată avuția ei, tot ce-i mai rămăsese de trăit. „Găsind un moment potrivit, ea aruncă repede cei doi bănuți în cutie și se întoarce în grabă. Dar atunci Îl surprinde pe Isus privind-o insistent” (Ibidem).

  Mântuitorul, care i-a înțeles motivul, îi cheamă pe ucenici la El și îi îndeamnă să ia aminte la dărnicia văduvei. Aud și eu cuvintele de apreciere spuse despre această deosebită creștină: „Adevărat vă spun că această văduvă săracă a dat mai mult decât toți cei ce au aruncat în visterie” (Marcu 12:43). Le aude și văduva. Cu lacrimi de bucurie, își dă seama că fapta ei a fost înțeleasă și apreciată. Ea credea că serviciul Templului este rânduit de Dumnezeu și dorea să facă tot ce putea pentru a-l susține. Nu-i așa că și tu crezi și faci la fel?

  „Fapta ei avea să rămână un monument ridicat pentru a-i păstra amintirea de-a lungul veacurilor și avea să fie bucuria ei pentru veșnicie… Motivele sunt cele care dau faptelor noastre adevărata lor față […]. Datoriile mici, îndeplinite cu voie bună, darurile mici, care nu caută să atragă privirile și care pentru ochii oamenilor pot părea fără valoare, adesea stau pe cea mai înaltă treaptă în ochii Săi” (Ibidem).

  Nu mărimea financiară, ci cantitatea de iubire, altruism și de devotament care însoțește orice dar este cel mai mult apreciat de Cer. Ce motive stau în spatele darurilor pe care tu I le aduci lui Dumnezeu?

  Magdalena Toma, Arad

  Văduva cu doi bănuți - 2018. Datoriile mici, îndeplinite cu voie bună, darurile mici, care nu caută să atragă privirile și care pentru ochii oamenilor pot părea fără valoare, adesea stau pe cea mai înaltă treaptă în ochii Săi.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...