Văduva cu doi bănuți

  …Și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti. (Matei 6:4)

  Astăzi Îl vom însoți pe Domnul Hristos în curtea Templului din Ierusalim, „unde se aflau lăzile tezaurului”. El îi urmărește cu privirea „pe aceia care veneau să-și depună darurile. Mulți dintre cei bogați aduceau sume mari, pe care le prezentau ostentativ. Isus privește cu întristare la ei […]” (Viața lui Iisus, ed. 2015, p. 526). Este mâhnit nu pentru că erau așa de darnici, ci pentru spiritul mulțumirii de sine și al etalării care etichetau darul lor. Tu în ce spirit oferi darurile și zecimea? Este și inima ta oferită împreună cu aceste daruri?

  Iată, observ că Fața Lui se luminează deodată, când o femeie văduvă, săracă, se apropie cu multă sfială, temându-se să nu fie văzută. Cei doi bănuți sunt toată avuția ei, tot ce-i mai rămăsese de trăit. „Găsind un moment potrivit, ea aruncă repede cei doi bănuți în cutie și se întoarce în grabă. Dar atunci Îl surprinde pe Isus privind-o insistent” (Ibidem).

  Mântuitorul, care i-a înțeles motivul, îi cheamă pe ucenici la El și îi îndeamnă să ia aminte la dărnicia văduvei. Aud și eu cuvintele de apreciere spuse despre această deosebită creștină: „Adevărat vă spun că această văduvă săracă a dat mai mult decât toți cei ce au aruncat în visterie” (Marcu 12:43). Le aude și văduva. Cu lacrimi de bucurie, își dă seama că fapta ei a fost înțeleasă și apreciată. Ea credea că serviciul Templului este rânduit de Dumnezeu și dorea să facă tot ce putea pentru a-l susține. Nu-i așa că și tu crezi și faci la fel?

  „Fapta ei avea să rămână un monument ridicat pentru a-i păstra amintirea de-a lungul veacurilor și avea să fie bucuria ei pentru veșnicie… Motivele sunt cele care dau faptelor noastre adevărata lor față […]. Datoriile mici, îndeplinite cu voie bună, darurile mici, care nu caută să atragă privirile și care pentru ochii oamenilor pot părea fără valoare, adesea stau pe cea mai înaltă treaptă în ochii Săi” (Ibidem).

  Nu mărimea financiară, ci cantitatea de iubire, altruism și de devotament care însoțește orice dar este cel mai mult apreciat de Cer. Ce motive stau în spatele darurilor pe care tu I le aduci lui Dumnezeu?

  Magdalena Toma, Arad

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...