Văduva cu doi bănuți

  …Și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti. (Matei 6:4)

  Astăzi Îl vom însoți pe Domnul Hristos în curtea Templului din Ierusalim, „unde se aflau lăzile tezaurului”. El îi urmărește cu privirea „pe aceia care veneau să-și depună darurile. Mulți dintre cei bogați aduceau sume mari, pe care le prezentau ostentativ. Isus privește cu întristare la ei […]” (Viața lui Iisus, ed. 2015, p. 526). Este mâhnit nu pentru că erau așa de darnici, ci pentru spiritul mulțumirii de sine și al etalării care etichetau darul lor. Tu în ce spirit oferi darurile și zecimea? Este și inima ta oferită împreună cu aceste daruri?

  Iată, observ că Fața Lui se luminează deodată, când o femeie văduvă, săracă, se apropie cu multă sfială, temându-se să nu fie văzută. Cei doi bănuți sunt toată avuția ei, tot ce-i mai rămăsese de trăit. „Găsind un moment potrivit, ea aruncă repede cei doi bănuți în cutie și se întoarce în grabă. Dar atunci Îl surprinde pe Isus privind-o insistent” (Ibidem).

  Mântuitorul, care i-a înțeles motivul, îi cheamă pe ucenici la El și îi îndeamnă să ia aminte la dărnicia văduvei. Aud și eu cuvintele de apreciere spuse despre această deosebită creștină: „Adevărat vă spun că această văduvă săracă a dat mai mult decât toți cei ce au aruncat în visterie” (Marcu 12:43). Le aude și văduva. Cu lacrimi de bucurie, își dă seama că fapta ei a fost înțeleasă și apreciată. Ea credea că serviciul Templului este rânduit de Dumnezeu și dorea să facă tot ce putea pentru a-l susține. Nu-i așa că și tu crezi și faci la fel?

  „Fapta ei avea să rămână un monument ridicat pentru a-i păstra amintirea de-a lungul veacurilor și avea să fie bucuria ei pentru veșnicie… Motivele sunt cele care dau faptelor noastre adevărata lor față […]. Datoriile mici, îndeplinite cu voie bună, darurile mici, care nu caută să atragă privirile și care pentru ochii oamenilor pot părea fără valoare, adesea stau pe cea mai înaltă treaptă în ochii Săi” (Ibidem).

  Nu mărimea financiară, ci cantitatea de iubire, altruism și de devotament care însoțește orice dar este cel mai mult apreciat de Cer. Ce motive stau în spatele darurilor pe care tu I le aduci lui Dumnezeu?

  Magdalena Toma, Arad

  Văduva cu doi bănuți - 2018. Datoriile mici, îndeplinite cu voie bună, darurile mici, care nu caută să atragă privirile și care pentru ochii oamenilor pot părea fără valoare, adesea stau pe cea mai înaltă treaptă în ochii Săi.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...