Articolul precedentUna cu Hristos
  Articolul următorNoi Îl prezentăm pe Hristos

  Un lucru necesar

  Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi și te frămânți tu, dar un singur lucru trebuie. Maria și-a ales partea cea bună, care nu i se va lua. (Luca 10:41-42)

  În călătoriile Sale prin Iudeea, Isus a vizitat de multe ori locuința din Betania a celor trei frați, Marta, Maria și Lazăr. Cunoaștem că Lazăr este numit prietenul lui Isus, iar Maria este înconjurată de har și salvată de la moarte – șapte demoni au fost scoși din ea. Marta este personajul despre care cunoaștem puțin, totuși la prima lectură ea devine familiară. Harnică, ospitalieră și cu spirit de sacrificiu, și-a deschis casa pentru Învățătorul călător, iar când Acesta a pășit pragul casei, s-a străduit să-L primească în cele mai bune condiții. Atât de mult a fost preocupată de aspectele pregătirii, încât a uitat de Oaspete. Deși își sacrificase toată energia, simțea că nu a făcut suficient. Dacă sora ei ar ajuta-o, probabil ar termina treaba mai repede. Dar Maria stă în prezența Mântuitorului și ascultă cuvintele Lui. Ce fel de ospitalitate este aceasta? Cu ce-L vor servi pe musafir? Cât de multe s-ar putea face dacă Maria ar da o mână de ajutor… Aceste gânduri s-au tot repetat în mintea Martei, până când a simțit că trebuie să Îi spună Domnului că Maria merita certată. În graba ei, nici nu s-a gândit că prin această solicitare ar putea să-L jignească pe Hristos. Răspunsul Lui este surprinzător. Pe de-o parte recunoaște sârguința Martei, pe de altă parte El spune că „singurul lucru care trebuie” este comportamentul Mariei. Marta dorea să facă un lucru necesar și bun pentru Hristos, dar între timp L-a lăsat singur. În loc să se fi așezat în prezența Lui să-L asculte, preferă să facă ceva pentru El. Prin aceasta dovedește că totul este în regulă cu viața ei. Marta uită de faptul că omul nu trăiește numai cu pâine”, ea nu se așază lângă Maria, la picioarele lui Isus, unde poate fi umplută de „cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu”.

  Comportamentul Martei oglindește viața multor credincioși de astăzi, aceia care sunt foarte implicați în lucrarea lui Dumnezeu. Muncesc până la epuizare, fac totul pentru Domnul, doar că ei nu petrec timp în prezența Domnului. Cu aceia pe care-i iubim petrecem timp. Nu putem face ceva pentru Isus, iar între timp să nu fim în prezența Lui, să nu petrecem zilnic timp în rugăciune. Facem totul pentru El, alergăm în diferite locuri pentru cauza Lui, sacrificăm timp, energie și bani pentru scopuri nobile – suntem harnici precum Marta.

  Noi însă nu trebuie doar să lucrăm pentru Hristos, ci mai ales împreună cu Hristos. E momentul să petreci un timp de calitate cu Mântuitorul. Oprește telefonul, caută un loc liniștit și „așază-te” la picioarele lui Isus. Vorbește cu El, ascultă-L!

  Szasz Karoly-Zsolt, secretar-executiv, Conferința Transilvania de Nord

  Un lucru necesar - 2018. Noi însă nu trebuie doar să lucrăm pentru Hristos, ci mai ales împreună cu Hristos. E momentul să petreci un timp de calitate cu Mântuitorul. Oprește telefonul, caută un loc liniștit și „așază-te” la picioarele lui Isus. Vorbește cu El, ascultă-L!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...