Cinci pâini și doi pești

  Este aici un băieţel, care are cinci pâini de orz şi doi peşti, dar ce sunt acestea la atâţia? (Ioan 6:9)

  Fusese o zi interesantă. Mântuitorul era urmat de o mare mulţime de oameni care ascultau învăţăturile Sale, care erau vindecaţi de bolile lor. Printre ei se aflau şi copii încântaţi de ceea ce vedeau şi auzeau. În mulţimea de copii se afla şi protagonistul întâmplării de astăzi.

  Acest copil a plecat de acasă cu dorinţa de a-L asculta pe Învăţătorul. Mama, grijulie, a pus în trăistuţa lui ceva de mâncare: cinci pâini şi doi peşti. Pâinile acestea erau mai degrabă nişte turtiţe folosite de oamenii săraci, care, împreună cu peştii, ar fi trebuit să asigure acestui copil hrana pentru o zi.

  Încet, ziua se îndrepta spre final, iar ascultătorii învăţăturilor Mântuitorului erau flămânzi. Domnul Isus le spune ucenicilor să rezolve problema foamei. Însă ei nu au altă soluţie decât să lase pe fiecare să se descurce cum poate. Andrei, în timpul zilei, discutase cu copiii şi a aflat că în mulţime este un băieţel care are ceva de mâncare, însă cantitatea era insignifiantă. Cu toate acestea, vine la Mântuitorul şi îl prezintă pe copil.

  Mântuitorul le cere oamenilor să se aşeze pentru a fi ordine, apoi ia acea cantitate mică de hrană, Îi mulţumeşte Tatălui pentru ea şi o dă ucenicilor să o împartă oamenilor flămânzi. După ce au mâncat şi s-au săturat, au strâns douăsprezece coşuri pline cu firimituri. Cantitatea de firimituri era mult mai mare decât cantitatea iniţială, iar toată acea mare mulţime fusese săturată.

  Dragii mei, poate şi voi vă uitaţi în trăistuţa sau în viaţa voastră şi spuneţi, asemenea lui Andrei, ce sunt acestea la atâţia? Puneţi puţinul vostru în mâna lui Dumnezeu, şi veţi vedea minuni.

  „Puţinul care este folosit înţelepţeşte şi cu economie în slujba Domnului cerului va creşte chiar prin faptul că este împărtăşit cu alţii. În mâna lui Hristos, cantitatea cea mică de hrană nu a scăzut până când mulţimea înfometată nu a fost săturată.” (Hristos, Lumina lumii, p. 371)

  Willy Cristian Cotruţă, pastor, Conferinţa Moldova

  Cinci pâini și doi pești - 2018. Puţinul care este folosit înţelepţeşte şi cu economie în slujba Domnului cerului va creşte chiar prin faptul că este împărtăşit cu alţii. În mâna lui Hristos, cantitatea cea mică de hrană nu a scăzut până când mulţimea înfometată nu a fost săturată.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...