Cinci pâini și doi pești

  Este aici un băieţel, care are cinci pâini de orz şi doi peşti, dar ce sunt acestea la atâţia? (Ioan 6:9)

  Fusese o zi interesantă. Mântuitorul era urmat de o mare mulţime de oameni care ascultau învăţăturile Sale, care erau vindecaţi de bolile lor. Printre ei se aflau şi copii încântaţi de ceea ce vedeau şi auzeau. În mulţimea de copii se afla şi protagonistul întâmplării de astăzi.

  Acest copil a plecat de acasă cu dorinţa de a-L asculta pe Învăţătorul. Mama, grijulie, a pus în trăistuţa lui ceva de mâncare: cinci pâini şi doi peşti. Pâinile acestea erau mai degrabă nişte turtiţe folosite de oamenii săraci, care, împreună cu peştii, ar fi trebuit să asigure acestui copil hrana pentru o zi.

  Încet, ziua se îndrepta spre final, iar ascultătorii învăţăturilor Mântuitorului erau flămânzi. Domnul Isus le spune ucenicilor să rezolve problema foamei. Însă ei nu au altă soluţie decât să lase pe fiecare să se descurce cum poate. Andrei, în timpul zilei, discutase cu copiii şi a aflat că în mulţime este un băieţel care are ceva de mâncare, însă cantitatea era insignifiantă. Cu toate acestea, vine la Mântuitorul şi îl prezintă pe copil.

  Mântuitorul le cere oamenilor să se aşeze pentru a fi ordine, apoi ia acea cantitate mică de hrană, Îi mulţumeşte Tatălui pentru ea şi o dă ucenicilor să o împartă oamenilor flămânzi. După ce au mâncat şi s-au săturat, au strâns douăsprezece coşuri pline cu firimituri. Cantitatea de firimituri era mult mai mare decât cantitatea iniţială, iar toată acea mare mulţime fusese săturată.

  Dragii mei, poate şi voi vă uitaţi în trăistuţa sau în viaţa voastră şi spuneţi, asemenea lui Andrei, ce sunt acestea la atâţia? Puneţi puţinul vostru în mâna lui Dumnezeu, şi veţi vedea minuni.

  „Puţinul care este folosit înţelepţeşte şi cu economie în slujba Domnului cerului va creşte chiar prin faptul că este împărtăşit cu alţii. În mâna lui Hristos, cantitatea cea mică de hrană nu a scăzut până când mulţimea înfometată nu a fost săturată.” (Hristos, Lumina lumii, p. 371)

  Willy Cristian Cotruţă, pastor, Conferinţa Moldova

  Cinci pâini și doi pești - 2018. Puţinul care este folosit înţelepţeşte şi cu economie în slujba Domnului cerului va creşte chiar prin faptul că este împărtăşit cu alţii. În mâna lui Hristos, cantitatea cea mică de hrană nu a scăzut până când mulţimea înfometată nu a fost săturată.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...