Văduva stăruitoare

  Isus le-a spus o pildă, ca să le arate că trebuie să se roage necurmat și să nu se lase. (Luca 18:1)

  Mi-e drag să stau lângă ucenici și să ascult pildele cu lecții valoroase pe care Domnul Hristos ni le spune, să le înțeleg mesajul și să-l trăiesc în propria mea viață.

  În această parabolă, El ne povestește un episod din viața unei femei văduve, căreia judecătorul nu-i făcea dreptate. „Se pare că soțul acestei femei încredințase altora proprietatea ei, poate chiar le-o ipotecase, iar aceștia refuzau să i-o retrocedeze la timpul prevăzut de lege” (Comentariul biblic AZȘ). Rămasă văduvă, neavând nici bani, nici pe cineva cunoscut care să-i susțină drepturile, ea insistă pe lângă judecător. Dar acesta „de Dumnezeu nu se temea și de oameni nu se rușina” (Luca 18:2). O, ce contrast față de Dumnezeul nostru iubitor, bun și drept!

  Stăruinţa era unica armă pe care văduva o avea la îndemână și această stăruinţă l-a înduplecat pe judecător.

  Înțeleg lecția: dacă rugămintea insistentă a acestei văduve a putut determina chiar și pe un judecător nedrept, în cele din urmă, să-i rezolve cazul, oare „Dumnezeu nu va face dreptate aleșilor Lui, care strigă zi și noapte către El, măcar că zăbovește față de ei” (Luca 18:7)? „Tatăl nostru ceresc așteaptă să-Și reverse asupra noastră plinătatea binecuvântărilor Sale. Adu înaintea Lui nevoile, bucuriile, necazurile, grijile și temerile tale. Tu nu Îl vei putea face să Se simtă împovărat, nici nu Îl vei face să Se simtă obosit… Inima Sa iubitoare este mișcată de necazurile noastre și ne ascultă când Îi vorbim despre ele. Să aducem la El orice dificultate cu care ne confruntăm. Nimic nu este prea greu pentru El.” (Calea către Hristos, ed. 2013, p. 70, 74–75)

  Pentru mine și pentru tine, Domnul Hristos ne mai adresează o întrebare cercetătoare: „Dar când va veni, va găsi El credință la noi?” (text actualizat după Luca 18:8)

  Treci astăzi printr-o grea încercare? Ai vreo suferință fizică sau psihică, vreo nedreptate care ți-a întunecat orizontul vieții? Roagă-te necurmat! Stăruiește în rugăciune și lasă-L pe Dumnezeu să hotărască soluția cea mai bună de rezolvare a problemelor tale! Într-o zi Îi vei mulțumi!

  Magdalena Toma, Arad

  Văduva stăruitoare - 2018. Treci astăzi printr-o grea încercare? Ai vreo suferință fizică sau psihică, vreo nedreptate care ți-a întunecat orizontul vieții? Roagă-te necurmat! Stăruiește în rugăciune și lasă-L pe Dumnezeu să hotărască soluția cea mai bună de rezolvare a problemelor tale! Într-o zi Îi vei mulțumi!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...