Văduva stăruitoare

  Isus le-a spus o pildă, ca să le arate că trebuie să se roage necurmat și să nu se lase. (Luca 18:1)

  Mi-e drag să stau lângă ucenici și să ascult pildele cu lecții valoroase pe care Domnul Hristos ni le spune, să le înțeleg mesajul și să-l trăiesc în propria mea viață.

  În această parabolă, El ne povestește un episod din viața unei femei văduve, căreia judecătorul nu-i făcea dreptate. „Se pare că soțul acestei femei încredințase altora proprietatea ei, poate chiar le-o ipotecase, iar aceștia refuzau să i-o retrocedeze la timpul prevăzut de lege” (Comentariul biblic AZȘ). Rămasă văduvă, neavând nici bani, nici pe cineva cunoscut care să-i susțină drepturile, ea insistă pe lângă judecător. Dar acesta „de Dumnezeu nu se temea și de oameni nu se rușina” (Luca 18:2). O, ce contrast față de Dumnezeul nostru iubitor, bun și drept!

  Stăruinţa era unica armă pe care văduva o avea la îndemână și această stăruinţă l-a înduplecat pe judecător.

  Înțeleg lecția: dacă rugămintea insistentă a acestei văduve a putut determina chiar și pe un judecător nedrept, în cele din urmă, să-i rezolve cazul, oare „Dumnezeu nu va face dreptate aleșilor Lui, care strigă zi și noapte către El, măcar că zăbovește față de ei” (Luca 18:7)? „Tatăl nostru ceresc așteaptă să-Și reverse asupra noastră plinătatea binecuvântărilor Sale. Adu înaintea Lui nevoile, bucuriile, necazurile, grijile și temerile tale. Tu nu Îl vei putea face să Se simtă împovărat, nici nu Îl vei face să Se simtă obosit… Inima Sa iubitoare este mișcată de necazurile noastre și ne ascultă când Îi vorbim despre ele. Să aducem la El orice dificultate cu care ne confruntăm. Nimic nu este prea greu pentru El.” (Calea către Hristos, ed. 2013, p. 70, 74–75)

  Pentru mine și pentru tine, Domnul Hristos ne mai adresează o întrebare cercetătoare: „Dar când va veni, va găsi El credință la noi?” (text actualizat după Luca 18:8)

  Treci astăzi printr-o grea încercare? Ai vreo suferință fizică sau psihică, vreo nedreptate care ți-a întunecat orizontul vieții? Roagă-te necurmat! Stăruiește în rugăciune și lasă-L pe Dumnezeu să hotărască soluția cea mai bună de rezolvare a problemelor tale! Într-o zi Îi vei mulțumi!

  Magdalena Toma, Arad

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...