Oaspetele fără haină de nuntă

  Prietene […], cum ai intrat aici fără să ai haina de nuntă? (Matei 22:12)

  Astăzi suntem invitați la o nuntă specială. Nu trebuie să aducem cadouri, nici bani. Un singur lucru ni se cere: înainte de a intra în marea sală frumos împodobită și cu cele mai alese bucate, trebuie să trecem printr-o cameră, unde urmează să schimbăm haina noastră, cu pete negre de mândrie și îndreptățire prin fapte pe care le considerăm meritorii, cu haina albă, țesută din fir de aur ceresc a neprihănirii prin credința în Domnul Hristos, care ne este oferită gratuit. Eu accept acest schimb nemeritat. Nu-i așa că și tu dorești la fel? Vino grabnic acum, cât oferta mai este valabilă, ca să intrăm în sala de ospăț înainte de ora anunțată! Gata! Se închid ușile. Tatăl Mirelui, Împăratul, vine să-Și cerceteze oaspeții. Deodată, zărește un mesean fără haina de nuntă. „Prietene”, i se adresează El cu mustrare în glas: „Cum ai intrat aici fără să ai haina de nuntă”? Observ cum, îngrozit, acest oaspete amuțește, pentru că nicio scuză nu ar fi fost valabilă în fața unei oferte atât de mari.

  Din această parabolă pe care Mântuitorul le-a spus-o ucenicilor și pe care am actualizat-o și personalizat-o, învățăm multe lecții prețioase:

  1. Astăzi, chemarea Evangheliei este adresată tuturor de către Dumnezeu, Împăratul universului. 2. „Prin imaginea hainei de nuntă, parabola ne prezintă caracterul curat și fără pată pe care îl vor avea adevărații urmași ai Domnului Hristos” (Parabolele Domnului Hristos, p. 308, orig.) 3. „Omul care a venit la ospăț fără haina de nuntă îi reprezintă pe aceia care, deși se declară a fi creștini […], nu au trăit niciodată o adevărată pocăință pentru păcat” […]. Ei „se bazează pe meritele proprii. Răspund chemării, vin la ospăț, dar nu îmbracă haina neprihănirii Domnului Hristos”. 4. „Neprihănirea Sa nu va acoperi niciun păcat îndrăgit”, nicio încălcare a Legii Sale. 5. „Iubirea lui Dumnezeu nu-L determină să scuze păcatul” (Ibidem, p. 316). 6. Viața aceasta este timpul reprezentat prin camera dinaintea sălii de nuntă, unde încă se mai poate face schimbul de haine. 7. În curând vom sta față în față cu veșnicia.

  Purtând haina neprihănirii Sale, îmi doresc fierbinte să fiu la nunta Mirelui divin. Dorești și tu?

  Magdalena Toma, Arad

  Oaspetele fără haină de nuntă - 2018. Vino grabnic acum, cât oferta mai este valabilă, ca să intrăm în sala de ospăț înainte de ora anunțată! Gata! Se închid ușile. Tatăl Mirelui, Împăratul, vine să-Și cerceteze oaspeții. Purtând haina neprihănirii Sale, îmi doresc fierbinte să fiu la nunta Mirelui divin. Dorești și tu?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...