Fecioarele înțelepte

  „Atunci, Împărăția cerurilor se va asemăna cu zece fecioare, care și-au luat candelele și au ieșit în întâmpinarea mirelui. Cinci din ele erau nechibzuite, și cinci înțelepte.” (Matei 25:1-2)

  Învățături strălucite se ascund în pilda fecioarelor înțelepte. Mi-așdori să ne regăsim în ea, ca având vasul plin cu untdelemn.

  „Într-o casă mare nu sunt numai vase de aur și de argint, ci și de lemn și de pământ. Unele sunt pentru o întrebuințare de cinste, iar altele pentru o întrebuințare oarecare. Deci, dacă cineva se curățește de aceasta, va fi un vas de cinste sfințit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună.” (2 Timotei 2: 20-21)

  „Uleiul este simbolul Duhului Sfânt.” (Parabolele Domnului Hristos, p. 283)

  „Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuiește în voi și pe care l-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri?”(1 Corinteni 6:19)

  „Dacă într-adevăr ți-ai început viața de credință, dacă te-ai predat Domnului cu adevărat ca să fii al Lui pe deplin, El te va lua în mâna Sa pentru a te forma și modela după planul Său, ca să devii un vas de cinste.” (Ellen White, Ye Shall Receive Power, p. 102).

  „Ne-am golit vasele pentru a primi ploaia cerească? Înnoirea care vine de la fața Domnului nu va pătrunde niciodată într-o inimă necurățită.” (Ibidem, p. 295)

  „Ce vase sunt potrivite pentru lucrarea Maestrului? Vasele goale. Atunci când aruncăm din inima noastră tot gunoiul, vom fi pregătiți pentru a ne lăsa folosiți de El.” (Ibidem, p. 111)

  Toate cele zece fecioare aveau vas și ulei, dar nu toate aveau vasul plin. Dumnezeu ne avertizează: „Fiți plini de Duh.” (Efeseni 5:18)

  În timp ce Hristos privea la mulțimea adunată în așteptarea mirelui, a spus ucenicilor pilda celor zece fecioare, ilustrând prin cele văzute de ei, ceea ce biserica va trăi chiar înainte de a doua Sa venire.

  „Astăzi trebuie să vă predați lui Dumnezeu, ca să vă goliți de eu – de invidie, de gelozie, defăimare, competiție și de orice lucru care este o nelegiuire în ochii lui Dumnezeu. Astăzi trebuie să vă curățați vasul, ca să fiți pregătiți pentru roua cerească, pentru revărsarea ploii târzii.” (Ellen White, Solii alese, cartea 1, p. 192, în orig.)

  Gyéresi József, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Fecioarele înțelepte - 2018. Astăzi trebuie să vă predați lui Dumnezeu, ca să vă goliți de eu – de invidie, de gelozie, defăimare, competiție și de orice lucru care este o nelegiuire în ochii lui Dumnezeu. Astăzi trebuie să vă curățați vasul, ca să fiți pregătiți pentru roua cerească, pentru revărsarea ploii târzii.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...