Robul din parabola fiului pierdut

  A chemat pe unul din robi şi a început să-l întrebe ce este. Robul acela i-a răspuns: „Fratele tău a venit înapoi şi tatăl tău a tăiat viţelul cel îngrăşat, pentru că l-a găsit iarăşi sănătos şi bine.” (Luca 15:26-27)

  Nimic deosebit în descrierea biblică a unui rob care participă la lucrul familiei şi execută tot ce i se porunceşte. Nu-i ştim numele. Nu se spune nicăieri nimic despre el. Un simplu rob, care este chemat, întrebat şi răspunde.

  Tocmai aici este partea care-l caracterizează. Sosirea fiului celui tânăr a fost repede făcută cunoscută celor de acasă. Aceştia au văzut bucuria stăpânului la întoarcerea fiului său. Ba mai mult, au participat la tăierea viţelului și la aranjarea mesei, de fapt la organizarea întregii festivităţi de bucurie. Ei înşişi erau bucuroşi de acest eveniment. Aşa era robul pe care l-a chemat fiul cel mare la sosirea lui acasă de la câmp. Întrebat, bucuros, spune cele întâmplate. A fost doar un răspuns, o mărturisire care a stârnit mânia fiului celui mare, pentru că se simțea nedreptăţit în mândria şi egoismul său.

  Relatarea despre robul acesta atrage atenţia la modul în care suntem cuprinşi în lucrarea de salvare a omenirii. Ne considerăm slujitori în casa stăpânului nostru. Unii copii ai credinţei au plecat de acasă şi au revenit. Sunt alţii care nu au fost cu noi şi vin ca acasă. Robul din pildă era implicat în bucuria stăpânului său. Şi mărturisea corect cele întâmplate.

  Suntem chemaţi să facem cunoscută bucuria stăpânului pentru orice copil rătăcit care se întoarce acasă.

  „În timp ce păcătosul este încă departe de casa Tatălui, cheltuindu-şi averea într-o ţară străină, inima Tatălui se topeşte de dor după el; şi orice dorinţă de întoarcere la Dumnezeu trezită în suflet nu este decât chemarea plină de căldură a Duhului Său, îmbiind, rugând şi atrăgând pe fiul rătăcitor spre inima iubitoare a Tatălui.” (Calea către Hristos, p. 54)

  Datoria robului lui Dumnezeu de azi este să transmită această bucurie a chemării lui Isus tuturor celor pierduţi. Astăzi va fi o nouă ocazie. Bucură-te alături de Isus şi spune acest lucru şi celor din jur.

  Isuse, învaţă-ne să spunem despre bucuria Cerului tuturor celor pierduţi care doresc să Te găsească!

  Suciu Iosif, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Robul din parabola fiului pierdut - 2018. Datoria robului lui Dumnezeu de azi este să transmită această bucurie a chemării lui Isus tuturor celor pierduţi. Astăzi va fi o nouă ocazie. Bucură-te alături de Isus şi spune acest lucru şi celor din jur. Isuse, învaţă-ne să spunem despre bucuria Cerului tuturor celor pierduţi care doresc să Te găsească!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...