Zacheu

  Isus, când a ajuns la locul acela, a privit în sus, l-a văzut şi i-a zis: „Zachee, dă-te jos degrabă, căci astăzi trebuie să rămân în casa ta!” (Luca 19:5)

  Viața este plină de întâlniri. Te întâlnești cu cei din familie, cu colegii, cu cei care împărtășesc aceleași convingeri religioase ca tine. Astăzi cu cine vrei să te întâlnești?

  În pasajul de astăzi, ca urmare a întâlnirii cu Isus, viaţa lui Zacheu s-a schimbat. Ce trebuie să faci ca să Îl întâlnești pe Isus astăzi? Atitudinea lui Zacheu ne oferă un răspuns vrednic de luat în seamă.

  În primul rând, Zacheu dorea să-L întâlnească pe Isus.

  „Vameșul bogat nu era un om lumesc, cu totul împietrit, cum părea. Sub aparența lumească și mândră, se găsea o inimă simțitoare la îndemnurile dumnezeiești.” (Hristos, Lumina lumii, p. 538)

  Când a auzit că unul dintre ucenicii Lui a fost vameș, că Isus stă la masă cu păcătoșii, Zacheu a dorit să-L cunoască personal. Nu cred că era interesat de religia lui Isus, ci de persoana Lui. Dorea să-L vadă. Vrei să ai o întâlnire cu Isus astăzi? Caută locul pe unde trece El. Poți începe deschizând Biblia. „Cercetați Scripturile…, ele mărturisesc despre Mine” (Ioan 5:39).

  În al doilea rând, Zacheu nu a renunțat la dorința de a-L vedea în ciuda obstacolelor pe care le întâmpina. „Căuta să vadă care era Isus; dar nu putea din cauza mulţimii, căci era mic de statură” (Luca 19:3).

  Deși avea un complex de inferioritate, nu a renunţat, pentru că a avut dorinţa fierbinte să-L vadă pe Isus. Când au apărut obstacolele, Zacheu nu s-a întors acasă.

  În al treilea rând, Zacheu a acționat imediat la cuvintele lui Isus.

  Isus spune: „Zachee, dă-te jos degrabă!” Isus te cheamă și pe tine. Îți spune la fel: Astăzi trebuie să rămân în casa ta! Zacheu s-a dat jos în grabă şi L-a primit cu bucurie. Când Zacheu L-a întâlnit şi L-a primit pe Isus, întregul lui sistem de valori s-a schimbat.

  Îl primeşti cu bucurie ca şi Zacheu? Sau… găsești o scuză?

  Doresc ca bucuria mântuirii pe care a trăit-o Zacheu să o trăim și noi!

  Ionel Calotă, pastor, Conferința Muntenia

  Zacheu - 2018. Deși avea un complex de inferioritate, nu a renunţat, pentru că a avut dorinţa fierbinte să-L vadă pe Isus. Când au apărut obstacolele, Zacheu nu s-a întors acasă. Îl primeşti cu bucurie ca şi Zacheu? Sau… găsești o scuză? Doresc ca bucuria mântuirii pe care a trăit-o Zacheu să o trăim și noi!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...