Articolul precedentHristos în voi, nădejdea slavei
  Articolul următorNe bucurăm în Domnul

  Lazăr

  O mare mulţime de iudei au aflat că Isus era în Betania şi au venit acolo, nu numai pentru Isus, ci ca să vadă şi pe Lazăr, pe care-l înviase din morţi. (Ioan 12:9)

  Lazăr este prezentat pentru prima dată în evanghelii ca fiind un oarecare” (Ioan 11:1). Printre contemporanii săi, a fost la început mai degrabă un anonim din Betania, trăindu-şi viaţa în umbra Ierusalimului. Învierea sa l-a transformat însă într-unul dintre cele mai cunoscute personaje ale momentului, despre care toată lumea vorbea. De fapt, despre Lazăr se vorbeşte până astăzi!

  Orice contemporan al Domnului Hristos, care a gustat moartea, ar fi putut să fie înviat în acest fel. Cu ce a fost Lazăr deosebit de ceilalţi?

  Evanghelia nu ne oferă prea multe informaţii despre caracterul acestui om, dar ne oferă un detaliu care spune foarte mult – Domnul Isus l-a numit prieten: „Lazăr, prietenul nostru” (Ioan 11:11). De fapt, este singurul din afara cercului celor doisprezece ucenici despre care se spune în evanghelii că le era prieten. Surorile lui Lazăr, când L-au chemat pe Isus să-l vindece, ştiau aceasta: „Acela pe care îl iubeşti”, mai exact, care îţi este prieten (Ioan 11:3).

  Lazăr era iudeu, locuia aproape de Ierusalim şi ar fi putut să se lase influenţat de prejudecăţile conaţionalilor despre Domnul Hristos. Dar el a decis să-I ofere prietenia sa. „Lazăr din Betania era unul dintre cei mai statornici ucenici ai lui Hristos. De la prima lor întâlnire, credinţa lui în Hristos fusese puternică, iubirea pentru El era profundă şi el era foarte iubit de Mântuitorul.” (Hristos, Lumina lumii, p. 524)

  Prietenia lui Lazăr cu Domnul Isus a început cu o deschidere a inimii şi a continuat pe măsură ce casa lor era mereu deschisă lui Isus şi ucenicilor Săi. La orice oră, Isus era un oaspete bine-venit. Lazăr a rămas prieten cu Domnul Hristos chiar şi când învierea sa l-a făcut popular şi i-a atras duşmănia conducătorilor.

  O astfel de prietenie putem avea şi noi cu Domnul Hristos. Ea nu apare deodată, ci creşte în timp, pe măsură ce oferim timp de calitate acestei relaţii preţioase. Este însă o prietenie care trebuie să înceapă de aici, pentru a o putea continua în veşnicie!

  Beniamin Anca, pastor, Conferinţa Transilvania de Nord

  Lazăr - 2018. Prietenia lui Lazăr cu Domnul Isus a început cu o deschidere a inimii şi a continuat pe măsură ce casa lor era mereu deschisă lui Isus şi ucenicilor Săi. La orice oră, Isus era un oaspete bine-venit. Lazăr a rămas prieten cu Domnul Hristos chiar şi când învierea sa l-a făcut popular şi i-a atras duşmănia conducătorilor.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...