Maria Magdalena – creatoare de frumos!

  Dar Isus le-a zis: „Lăsaţi-o în pace. De ce-i faceţi supărare? Ea a făcut un lucru frumos faţă de Mine!” (Marcu 14:6)

  Era miercurea din Săptămâna Mare, iar Isus avea nevoie de un leac vindecător. Fusese suprasolicitat: tocmai curăţise Templul, făcuse praf afacerile preoţilor şi răspunsese cu multă înţelepciune capcanelor lor.

  În casa lui din Betania, Simon leprosul oferea o masă. Isus şi ucenicii şedeau în jurul mesei. Deodată a venit EA, sora Martei şi a lui Lazăr. Iată-i fapta: „A venit o femeie care avea un vas de alabastru, cu mir de nard curat, foarte scump, şi după ce a spart vasul, a turnat mirul pe capul lui Isus” (Marcu 14:3).

  Foarte costisitor mirul adus de Maria! Mult prea costisitor pentru unii!

  Fiind cămătari veterani, Iuda şi colegii săi nemulţumiţi sunt în măsură să aprecieze dintr-o ochire valoarea mirului. Când mirul de înaltă puritate abia părăsise vasul, ei calculau: „Mirul acesta s-ar fi putut vinde cu mai mult de trei sute de lei” (v. 5).

  Ironia este că Iuda a putut vedea valoarea mirului turnat pe capul lui Isus, dar nu a putut vedea adevărata valoare a lui Isus! Maria a putut vedea atât valoarea mirului, dar mai ales valoarea lui Isus.

  Miercurea dinaintea vinderii lui Isus este plină de speranţă! Ne arată că frumuseţea lui Isus poate rupe vraja câştigului financiar. Acesta este mesajul femeii pentru noi, un mesaj pe care Isus a vrut ca noi să-l auzim din nou şi din nou: „Adevărat vă spun că, oriunde va fi propovăduită Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va istorisi şi ce a făcut femeia aceasta, spre pomenirea ei” (v. 9).

  Ea a cheltuit pentru Isus totul, deodată, fără calcule şi la momentul potrivit. Nu a oferit câte puţin, pe termen lung. Şi celelalte femei au mers cu miresme duminică dimineaţă, dar momentul trecuse!

  Când dragostea Mariei sparge vasul, parfumul umple toată încăperea!

  Când şi noi ne vom sparge răceala inimii, bunătatea va revărsa mireasma plăcută a iubirii semenilor.

  Lui Dumnezeu, „Cel mai frumos dintre oameni”, Îi plac lucrurile frumoase.

  Vrei şi tu să faci ceva frumos pentru Isus? Vrei să aduci o floare la biserică? Vrei să ajuţi pe cineva? Vrei să dai o felie de pâine cuiva?

  Doamne, ajută-mă să fac şi eu astăzi pentru Tine un lucru frumos!

  Dorel Neacșu, pastor, Conferinţa Moldova

  Maria Magdalena - creatoare de frumos! - 2018. Lui Dumnezeu, „Cel mai frumos dintre oameni”, Îi plac lucrurile frumoase. Vrei şi tu să faci ceva frumos pentru Isus? Vrei să aduci o floare la biserică? Vrei să ajuţi pe cineva? Vrei să dai o felie de pâine cuiva?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...