Maria Magdalena – creatoare de frumos!

  Dar Isus le-a zis: „Lăsaţi-o în pace. De ce-i faceţi supărare? Ea a făcut un lucru frumos faţă de Mine!” (Marcu 14:6)

  Era miercurea din Săptămâna Mare, iar Isus avea nevoie de un leac vindecător. Fusese suprasolicitat: tocmai curăţise Templul, făcuse praf afacerile preoţilor şi răspunsese cu multă înţelepciune capcanelor lor.

  În casa lui din Betania, Simon leprosul oferea o masă. Isus şi ucenicii şedeau în jurul mesei. Deodată a venit EA, sora Martei şi a lui Lazăr. Iată-i fapta: „A venit o femeie care avea un vas de alabastru, cu mir de nard curat, foarte scump, şi după ce a spart vasul, a turnat mirul pe capul lui Isus” (Marcu 14:3).

  Foarte costisitor mirul adus de Maria! Mult prea costisitor pentru unii!

  Fiind cămătari veterani, Iuda şi colegii săi nemulţumiţi sunt în măsură să aprecieze dintr-o ochire valoarea mirului. Când mirul de înaltă puritate abia părăsise vasul, ei calculau: „Mirul acesta s-ar fi putut vinde cu mai mult de trei sute de lei” (v. 5).

  Ironia este că Iuda a putut vedea valoarea mirului turnat pe capul lui Isus, dar nu a putut vedea adevărata valoare a lui Isus! Maria a putut vedea atât valoarea mirului, dar mai ales valoarea lui Isus.

  Miercurea dinaintea vinderii lui Isus este plină de speranţă! Ne arată că frumuseţea lui Isus poate rupe vraja câştigului financiar. Acesta este mesajul femeii pentru noi, un mesaj pe care Isus a vrut ca noi să-l auzim din nou şi din nou: „Adevărat vă spun că, oriunde va fi propovăduită Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va istorisi şi ce a făcut femeia aceasta, spre pomenirea ei” (v. 9).

  Ea a cheltuit pentru Isus totul, deodată, fără calcule şi la momentul potrivit. Nu a oferit câte puţin, pe termen lung. Şi celelalte femei au mers cu miresme duminică dimineaţă, dar momentul trecuse!

  Când dragostea Mariei sparge vasul, parfumul umple toată încăperea!

  Când şi noi ne vom sparge răceala inimii, bunătatea va revărsa mireasma plăcută a iubirii semenilor.

  Lui Dumnezeu, „Cel mai frumos dintre oameni”, Îi plac lucrurile frumoase.

  Vrei şi tu să faci ceva frumos pentru Isus? Vrei să aduci o floare la biserică? Vrei să ajuţi pe cineva? Vrei să dai o felie de pâine cuiva?

  Doamne, ajută-mă să fac şi eu astăzi pentru Tine un lucru frumos!

  Dorel Neacșu, pastor, Conferinţa Moldova

  Maria Magdalena - creatoare de frumos! - 2018. Lui Dumnezeu, „Cel mai frumos dintre oameni”, Îi plac lucrurile frumoase. Vrei şi tu să faci ceva frumos pentru Isus? Vrei să aduci o floare la biserică? Vrei să ajuţi pe cineva? Vrei să dai o felie de pâine cuiva?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...