Soția lui Pilat

  Pe când stătea Pilat pe scaun la judecată, nevastă-sa a trimis să-i spună: „Să n-ai nimic de-a face cu neprihănitul acesta, căci azi am suferit mult în vis din pricina Lui.” (Matei 27:19)

  Vă invit să intrăm astăzi, împreună cu apostolul Ioan, în sala de judecată a lui Pilat. Se petrec evenimente cruciale din istoria salvării noastre. Apostolul Ioan stă cât mai aproape de Mântuitorul suferind. Pilat oscilează între tron și Adevăr. Tu de care parte te afli?

  Din dragoste pentru el, Dumnezeu încă mai apelează la inima lui Pilat într-un mod emoționant.

  „Ca răspuns la rugăciunea Domnului Hristos, soţia lui Pilat a fost vizitată de un înger […] şi, într-un vis, ea L-a văzut pe Mântuitorul şi a vorbit cu El […]. L-a văzut în sala de judecată, pe când era judecat […]. L-a văzut pe Pilat dându-L pe Isus să fie biciuit, după ce a declarat că nu găseşte nicio vină în El. A auzit pronunţarea condamnării de către Pilat şi l-a văzut predându-L pe Domnul Hristos omorâtorilor Săi. A văzut crucea ridicată pe Golgota. A văzut pământul cuprins în întuneric şi a auzit misteriosul strigăt: «S-a sfârşit!» Privirea ei a mai văzut un alt tablou. Ea L-a văzut pe Domnul Hristos stând pe un nor mare şi alb, în timp ce pământul se învârtea în spaţiu, iar omorâtorii Săi fugeau din faţa slavei Sale. Cu un strigăt de groază s-a trezit şi de îndată i-a scris lui Pilat cuvinte de avertizare. În timp ce Pilat ezita cu privire la ceea ce avea de făcut, un sol îşi făcu loc prin mulţime şi îi înmână scrisoarea din partea soţiei sale, care spunea: «Să n-ai nimic a face cu Neprihănitul acesta; căci azi am suferit mult în vis din pricina Lui.»” (Viața lui Iisus, pp. 634–635)

  Este evident că soția lui Pilat era cu toată inima de partea Domnului Hristos. Eu mă alătur ei. Tu?

  Dacă soțul tău (sau soția ta) este în credință, scrie-i un mesaj plin de afecțiune și de înflăcărare pe calea spre Cer! Dar poate că soțul tău (sau soția ta) nu este în credință. Ridică munți de iubire în calea prăbușirii lui (ei). Scrie cu pana inimii, cu vorba, cu fapta, cu toată ființa ta: „Tu ai preț în ochii mei! N-așputea petrece veșnicia fără tine!” Harul este încă deschis. Dumnezeu să-ți asculte rugăciunea!

  Magdalena Toma, Arad

  Soția lui Pilat - 2018. Dacă soțul tău (sau soția ta) este în credință, scrie-i un mesaj plin de afecțiune și de înflăcărare pe calea spre Cer! Dar poate că soțul tău (sau soția ta) nu este în credință. Ridică munți de iubire în calea prăbușirii lui (ei).
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...