Simon din Cirene

  Pe când Îl duceau să-L răstignească, au pus mâna pe un anume Simon din Cirene, care se întorcea de la câmp; şi i-au pus crucea în spinare, ca s-o ducă după Isus. (Luca 23:26)

  Ziua de vineri era una specială în anul răstignirii Domnului Isus. Pe lângă faptul că era ziua pregătirii pentru Sabat, avea legături și cu sărbătoarea pascală.

  De ce să te întorci în jurul amiezii de la câmp? Ce forță majoră l-a determinat pe Simon să părăsească cetatea Ierusalimului în timpuria primăvară?

  Și dacă avea alte preocupări, de ce nu a ocolit macabrul pluton de execuție ce avea în față trei condamnați la moarte și o mulțime zgomotoasă cu sentimente amestecate de ură și compasiune față de principalul condamnat, Isus Hristos?

  Sunt întrebări pe care aștept să i le pun într-o zi chiar lui Simon, pentru că în ziua aceea el s-a întâlnit cu Isus.

  Obligat să-I ducă crucea, el a avut timp să cugete la viața lui spirituală, să gândească de ce Alexandru și Ruf, care erau copiii lui, aleseseră să-L urmeze pe Învățătorul.

  Îmi imaginez întâlnirea lui Simon cu Domnul. Mântuitorul – căzut la pământ sub povara crucii. Soldații romani, după efortul de a-L determina să-Și continue drumul, sunt puși în încurcătură, căutând o soluție la situația creată. Conform le-gilor romane, puteau obliga pe un drumeț să ajute la ducerea poverilor pe distanța unei mile. L-au găsit pe Simon, au pus mâna pe el, „şi i-au pus crucea în spinare, ca s-o ducă după Isus”.

  Și Simon a început să numere: un pas, doi pași, trei pași… așteptând împlinirea milei romane.

  Privirea lui a întâlnit ochii blânzi și fața însângerată a Mântuitorului.

  Poate și Simon a auzit de predica: „Dacă te sileşte cineva să mergi cu el o milă de loc, mergi cu el două (Matei 5:41). Și Simon a mers „DUPĂ ISUS”.

  Dragul meu cititor, nu am de unde să știu unde ți-ai programat astăzi să mergi și de unde te vei întoarce, dar un lucru îți doresc: să „mergi după Isus”!

  Vor fi provocări, te vei întâlni cu ispite, dar pe drumurile vieții, îți doresc o nouă întâlnire cu Domnul Isus, și cu El răstignit!

  Și dacă cineva îți va întrerupe programul, să mergi bucuros, ca și Simon din Cirene, „DUPĂ ISUS”.

  Nu pot decât să-ți urez drum bun în întâlnirea ta cu Domnul la cruce!

  Virgil Sandu, pastor, Conferinţa Moldova

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...