Simon din Cirene

  Pe când Îl duceau să-L răstignească, au pus mâna pe un anume Simon din Cirene, care se întorcea de la câmp; şi i-au pus crucea în spinare, ca s-o ducă după Isus. (Luca 23:26)

  Ziua de vineri era una specială în anul răstignirii Domnului Isus. Pe lângă faptul că era ziua pregătirii pentru Sabat, avea legături și cu sărbătoarea pascală.

  De ce să te întorci în jurul amiezii de la câmp? Ce forță majoră l-a determinat pe Simon să părăsească cetatea Ierusalimului în timpuria primăvară?

  Și dacă avea alte preocupări, de ce nu a ocolit macabrul pluton de execuție ce avea în față trei condamnați la moarte și o mulțime zgomotoasă cu sentimente amestecate de ură și compasiune față de principalul condamnat, Isus Hristos?

  Sunt întrebări pe care aștept să i le pun într-o zi chiar lui Simon, pentru că în ziua aceea el s-a întâlnit cu Isus.

  Obligat să-I ducă crucea, el a avut timp să cugete la viața lui spirituală, să gândească de ce Alexandru și Ruf, care erau copiii lui, aleseseră să-L urmeze pe Învățătorul.

  Îmi imaginez întâlnirea lui Simon cu Domnul. Mântuitorul – căzut la pământ sub povara crucii. Soldații romani, după efortul de a-L determina să-Și continue drumul, sunt puși în încurcătură, căutând o soluție la situația creată. Conform le-gilor romane, puteau obliga pe un drumeț să ajute la ducerea poverilor pe distanța unei mile. L-au găsit pe Simon, au pus mâna pe el, „şi i-au pus crucea în spinare, ca s-o ducă după Isus”.

  Și Simon a început să numere: un pas, doi pași, trei pași… așteptând împlinirea milei romane.

  Privirea lui a întâlnit ochii blânzi și fața însângerată a Mântuitorului.

  Poate și Simon a auzit de predica: „Dacă te sileşte cineva să mergi cu el o milă de loc, mergi cu el două (Matei 5:41). Și Simon a mers „DUPĂ ISUS”.

  Dragul meu cititor, nu am de unde să știu unde ți-ai programat astăzi să mergi și de unde te vei întoarce, dar un lucru îți doresc: să „mergi după Isus”!

  Vor fi provocări, te vei întâlni cu ispite, dar pe drumurile vieții, îți doresc o nouă întâlnire cu Domnul Isus, și cu El răstignit!

  Și dacă cineva îți va întrerupe programul, să mergi bucuros, ca și Simon din Cirene, „DUPĂ ISUS”.

  Nu pot decât să-ți urez drum bun în întâlnirea ta cu Domnul la cruce!

  Virgil Sandu, pastor, Conferinţa Moldova

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...