Simon din Cirene

  Pe când Îl duceau să-L răstignească, au pus mâna pe un anume Simon din Cirene, care se întorcea de la câmp; şi i-au pus crucea în spinare, ca s-o ducă după Isus. (Luca 23:26)

  Ziua de vineri era una specială în anul răstignirii Domnului Isus. Pe lângă faptul că era ziua pregătirii pentru Sabat, avea legături și cu sărbătoarea pascală.

  De ce să te întorci în jurul amiezii de la câmp? Ce forță majoră l-a determinat pe Simon să părăsească cetatea Ierusalimului în timpuria primăvară?

  Și dacă avea alte preocupări, de ce nu a ocolit macabrul pluton de execuție ce avea în față trei condamnați la moarte și o mulțime zgomotoasă cu sentimente amestecate de ură și compasiune față de principalul condamnat, Isus Hristos?

  Sunt întrebări pe care aștept să i le pun într-o zi chiar lui Simon, pentru că în ziua aceea el s-a întâlnit cu Isus.

  Obligat să-I ducă crucea, el a avut timp să cugete la viața lui spirituală, să gândească de ce Alexandru și Ruf, care erau copiii lui, aleseseră să-L urmeze pe Învățătorul.

  Îmi imaginez întâlnirea lui Simon cu Domnul. Mântuitorul – căzut la pământ sub povara crucii. Soldații romani, după efortul de a-L determina să-Și continue drumul, sunt puși în încurcătură, căutând o soluție la situația creată. Conform le-gilor romane, puteau obliga pe un drumeț să ajute la ducerea poverilor pe distanța unei mile. L-au găsit pe Simon, au pus mâna pe el, „şi i-au pus crucea în spinare, ca s-o ducă după Isus”.

  Și Simon a început să numere: un pas, doi pași, trei pași… așteptând împlinirea milei romane.

  Privirea lui a întâlnit ochii blânzi și fața însângerată a Mântuitorului.

  Poate și Simon a auzit de predica: „Dacă te sileşte cineva să mergi cu el o milă de loc, mergi cu el două (Matei 5:41). Și Simon a mers „DUPĂ ISUS”.

  Dragul meu cititor, nu am de unde să știu unde ți-ai programat astăzi să mergi și de unde te vei întoarce, dar un lucru îți doresc: să „mergi după Isus”!

  Vor fi provocări, te vei întâlni cu ispite, dar pe drumurile vieții, îți doresc o nouă întâlnire cu Domnul Isus, și cu El răstignit!

  Și dacă cineva îți va întrerupe programul, să mergi bucuros, ca și Simon din Cirene, „DUPĂ ISUS”.

  Nu pot decât să-ți urez drum bun în întâlnirea ta cu Domnul la cruce!

  Virgil Sandu, pastor, Conferinţa Moldova

  Simon din Cirene - 2018. Dragul meu cititor, nu am de unde să știu unde ți-ai programat astăzi să mergi și de unde te vei întoarce, dar un lucru îți doresc: să „mergi după Isus”! Vor fi provocări, te vei întâlni cu ispite, dar pe drumurile vieții, îți doresc o nouă întâlnire cu Domnul Isus, și cu El răstignit!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...