Sutașul roman

  Sutaşul care stătea în faţa lui Isus, când a văzut că Şi-a dat astfel duhul, a zis: „Cu adevărat, Omul acesta era Fiul lui Dumnezeu.” (Marcu 15:39)

  Era o noapte liniştită şi tăcută. Vântul adia uşor, iar soarele îşi trimitea către pământ ultimele raze palide înainte de a dispărea după coline. Sutaşul stătea singur în faţa casei sale şi privea îngândurat apusul de soare. Nu îşi putea explica de ce, însă noaptea aceea i se părea diferită de toate celelalte de până atunci.

  A doua zi se prefigura a fi ca restul zilelor: trebuiau organizate patrulele şi trebuiau executaţi nişte tâlhari. Îşi făcea datoria ca de obicei, însă sutaşul roman era neliniştit. Ceva nu era în regulă cu un deţinut. A executat deja mulţi deţinuţi, dar acest om era diferit. Nu se împotrivea, nu înjura, nu blestema; chiar i se părea că are o demnitate nemaiîntâlnită până atunci. Şi privirea lui… ah, aceea privire blândă şi tristă parcă vedea tainele cele mai ascunse ale sufletului său.

  „Când întunericul s-a ridicat de deasupra crucii, iar strigătul Mântuitorului muribund fusese rostit, de îndată s-a auzit o voce spunând: «Cu adevărat, acesta a fost Fiul lui Dumnezeu!» (Matei 27:54). Aceste cuvinte n-au fost rostite în şoaptă. Toţi ochii s-au îndreptat să vadă de unde vin. Cine vorbise? Era sutaşul, ostaşul roman. Răbdarea divină a Mântuitorului şi moartea Sa subită, cu strigătul biruinţei pe buzele Lui, îl impresionaseră pe acest păgân. În trupul acela sfărâmat, zdrobit, atârnând pe cruce, sutaşul a recunoscut chipul Fiului lui Dumnezeu.” (Hristos, Lumina lumii, p. 521)

  Nu contează cine eşti, de unde ai pornit, ce cale ai urmat sau unde ai poposit în călătoria aceasta numită viaţă. La un moment dat, pe un deal singuratic, vei observa o cruce veche. Chiar dacă eşti obosit sau frânt, porneşte spre Golgota. Cu fiecare pas, te vei apropia tot mai mult de pacea sufletească mult dorită. Iar când vei ajunge, poate chiar azi, sub cruce şi vei privi la Cel ce atârnă pe ea, prin perdeaua de lacrimi din ochii tăi Îl vei vedea pe El, pe Isus, Fiul lui Dumnezeu. Viaţa ta se va schimba şi vei regăsi pacea sufletului tău de mult pierdută.

  Ilyés Róbert János, pastor, Conferinţa Transilvania de Nord

  Sutașul roman - 2018. Nu contează cine eşti, de unde ai pornit, ce cale ai urmat sau unde ai poposit în călătoria aceasta numită viaţă. La un moment dat, pe un deal singuratic, vei observa o cruce veche. Chiar dacă eşti obosit sau frânt, porneşte spre Golgota. Cu fiecare pas, te vei apropia tot mai mult de pacea sufletească mult dorită.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...