Iosif din Arimateea

  Şi L-a pus într-un mormânt nou, al lui însuşi, pe care-l săpase în stâncă. Apoi a prăvălit o piatră mare la uşa mormântului și a plecat. (Matei 27:60)

  Romanii obişnuiau să lase trupurile celor crucificaţi pe cruce ca să poată fi văzute de toţi cei care intrau în cetate. Crucificarea era o pedeapsă capitală ruşinoasă, care trebuia să fie o pildă pentru cei care se angajau în activităţi criminale.

  Chiar dacă Domnul Isus era mort, ucenicii au căutat să-I facă o înmormântare onorabilă, dar nu ştiau cum să facă lucrul acesta. Aici a intervenit „un sfetnic al soborului, numit Iosif, om bun si evlavios” (Luca 23:50), care era din Arimateea, o cetate a iudeilor. Împreună cu Nicodim, era unul dintre membrii sinedriului care căuta să-L protejeze pe Isus de condamnările celorlalţi, dar în cele din urmă, ei L-au condamnat şi L-au dat să fie răstignit în absenţa lor.

  „Delicat şi cu respect, ei luară cu propriile mâini trupul Domnului Isus de pe cruce. Lacrimile lor de simpatie curgeau şiroaie când priviră la trupul Lui zdrobit şi sfâşiat. Iosif avea un mormânt nou săpat într-o stâncă. El păstrase acest mormânt pentru el; dar era aproape de Golgota, şi acum el îl pregăti pentru Isus. Trupul, împreună cu mirodeniile aduse de Nicodim, a fost învelit cu grijă într-o pânză, şi Răscumpărătorul a fost dus la mormânt.” (Hristos, Lumina lumii, p. 672)

  Acest Iosif, chiar dacă era bogat, a fost dispus să ofere probabil cel mai important lucru pe care îl avea la momentul acela, adică mormântul său, un mormânt pregătit pentru el, săpat în stâncă şi pus într-o grădină care era a lui. Nu se gândea Iosif atunci că Domnul Isus va învia doar peste două zile şi are să elibereze mormântul. Chiar dacă mormântul a fost dăruit pentru totdeauna, Isus avea să-l împrumute doar pentru o scurtă perioadă, eliberându-l şi dându-i-l înapoi lui Iosif.

  Nu ştim dacă Iosif din Arimateea, la moartea lui, a fost înmormântat în acelaşi mormânt pe care l-a dăruit şi pe care l-a primit înapoi, dar ştim că Dumnezeu nu rămâne dator şi Iosif va primi mult mai mult când Domnul Isus va reveni.

  Oare câţi dintre noi suntem dispuşi să-I oferim lui Isus din lucrurile pe care le avem şi despre care credem că sunt ale noastre? Nu pentru că Isus ar avea nevoie de ele, ci pentru a ne învăţa pe noi ce înseamnă să renunţăm la noi înşine şi să lepădăm totul pentru El. Dacă vom face aşa, atunci vom descoperi că lucrurile pe care le dăm de bunăvoie sunt de fapt primite înapoi într-o măsură mult mai bogată. Tot ce-I oferim lui Isus este o investiţie profitabilă pentru Împărăţia cerurilor.

  Radu Istratii, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Iosif din Arimateea - 2018. Oare câţi dintre noi suntem dispuşi să-I oferim lui Isus din lucrurile pe care le avem şi despre care credem că sunt ale noastre? Nu pentru că Isus ar avea nevoie de ele, ci pentru a ne învăţa pe noi ce înseamnă să renunţăm la noi înşine şi să lepădăm totul pentru El.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...