Cei doi spre Emaus

  Noi trăgeam nădejde că El este Acela care va izbăvi pe Israel, dar cu toate acestea, iată că astăzi este a treia zi de când s-au întâmplat aceste lucruri. (Luca 24:21)

  Cu toate că în ziua aceea a avut loc unul dintre cele mai minunate răsărituri de soare, doi călători, cu privirea lipită de pământ, mergeau agale pe drum. Nu socoteau cât parcurseseră, poate nici cât mai au față. Soarele încă era pe cer, dar pentru ei parcă apusese deja. Îl pierduseră pe Cel care spusese că va izbăvi Israelul; acum era mort. Se zvonea că a înviat, dar după toate acestea, cine poate ști care era adevărul?

  Până în ziua morții Lui credeau că-L cunosc îndeajuns. L-au auzit predicând, și inima lor parcă ardea în ei, ascultând cuvintele Scripturii. Totuși, ei n-au înțeles și poate nici n-au putut accepta modul în care Scriptura s-a împlinit în realitate. Oamenii aceștia aveau nevoie să li se deschidă ochii. Drumețul care li s-a alăturat a început să le explice Scripturile începând de la Moise – „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu… – cum cele întâmplate erau prezise, pregătite, și ce rol important aveau în mântuirea lor. Ucenicii au început să vadă. Mai apoi și-au redobândit vederea pe deplin când L-au recunoscut pe Isus la masă.

  Urmașii lui Miller, din 1844, precum și noi suntem așteptători, și timpul, care trece încet, dar sigur, ne încearcă: „Oare?” În aceste vremuri avem nevoie de studiul Scripturii, mai ales al evenimentelor finale, precum și de o viață devoțională în care să ne întâlnim cu El. Ca rezultat, vom dobândi o viziune cuprinzătoare a evenimentelor, ne vom regăsi identitatea și misiunea și, punând deoparte orice încercare sau dezamăgire – mică sau mare –, ne vom îndrepta neclintiți către biruință.

  „Toate acestea trebuiau să se împlinească, dar nu trebuiau să se sfârșească în înfrângere, ci în biruință măreață și veșnică. Isus le spuse că trebuie să se facă orice efort pentru a scăpa lumea de la păcat. Urmașii Lui trebuie să trăiască așa cum a trăit El și să lucreze așa cum a lucrat El, cu străduințe intense și neobosite.” (Hristos, Lumina lumii, p. 691)

  Lászlo-Varga Zoltán, pastor, Conferința Transilvania de Nord

  Cei doi spre Emaus - 2018. Toate acestea trebuiau să se împlinească, dar nu trebuiau să se sfârșească în înfrângere, ci în biruință măreață și veșnică. Isus le spuse că trebuie să se facă orice efort pentru a scăpa lumea de la păcat. Urmașii Lui trebuie să trăiască așa cum a trăit El și să lucreze așa cum a lucrat El, cu străduințe intense și neobosite.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...