Cleopa

  Și au zis unul către altul: „Nu ne ardea inima în noicând ne vorbea pe drum și ne deschidea Scripturile?” (Luca 24:32)

  Pășesc încet alături de doi ucenici ai Mântuitorului, Cleopa și un prieten al său. Este târziu, în după-amiaza zilei învierii, și-i văd cum merg îngândurați de la Ierusalim spre casa lor din Emaus. Vorbesc între ei despre ultimele evenimente petrecute în legătură cu moartea și învierea Domnului Hristos. Cuget adânc și mă întreb: Eu despre ce vorbesc cu prietenii și cunoscuții mei? Dar tu?

  Deodată, iată că li Se alătură un Străin, dornic să-i mângâie în tristețea lor până la lacrimi. Străinul, „Isus, știa că inima lor era legată de El în iubire și ar fi dorit să le șteargă lacrimile și să-i umple de veselie” (Viața lui Iisus, ed. 2015, p. 691). Dar, mai întâi dorea să le clarifice adevărurile neînțelese și să le împrăștie norii de frământare. Aud cum îi întreabă: „Ce vorbe sunt acestea pe care le schimbați între voi, pe drum?” (Luca 24:17). Cleopa I se adresează ca și când ar fi singurul străin care nu cunoaște ultimele evenimente, adăugând: „Noi trăgeam nădejde că El este Acela care va izbăvi pe Israel, dar iată că astăzi este a treia zi de când s-au întâmplat aceste lucruri” (v. 21). Îl aud pe Domnul Hristos cum începe să le tâlcuiască „în toate Scripturile, de la Moise și de la toți prorocii, tot ce era cu privire la El” (v. 27). Soarele coboară lin spre asfințit, iar călătoria se apropie de sfârșit. „Rămâi cu noi!” – spun ei. Și, pentru că stăruie, Mântuitorul acceptă invitația lor. „Dacă nu ar fi stăruit cu invitația, ucenicii nu ar fi știut că Acela care îi însoțise era Domnul care înviase. Hristos nu Își impune niciodată prezența” (Ibidem, p. 694). După ce se pregătește masa de seară, El întinde mâinile pentru a binecuvânta hrana. Împreună cu cei doi, observ în mâinile Lui semnele cuielor și strig cu bucurie triumfătoare: „Este Domnul!” Cleopa și prietenul său „se ridică să se arunce la picioarele Lui și să I se închine, dar El dispare dinaintea lor” (Ibidem). „Nu ne ardea inima în noi, când ne vorbea pe drum și ne deschidea Scripturile?” (v. 32) spun ei, și pornesc în grabă să ducă marea veste fraților din Ierusalim.

  Și mie îmi arde sufletul de dragoste și dor pentru Mântuitorul înviat. Vreau, ca și Cleopa, să spun astăzi tuturor că doar prin El putem fi salvați pentru veșnicie. Vrei să mi te alături?

  Magdalena Toma, Arad

  Cleopa - 2018. Și mie îmi arde sufletul de dragoste și dor pentru Mântuitorul înviat. Vreau, ca și Cleopa, să spun astăzi tuturor că doar prin El putem fi salvați pentru veșnicie. Vrei să mi te alături?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...