Anania și Safira

  Petru i-a zis: „Anania, pentru ce ţi-a umplut Satana inima ca să minţi pe Duhul Sfânt şi să ascunzi o parte din preţul moşioarei?” (Faptele 5:3)

  În Faptele 5:1-11 ni se relatează cum Anania şi Safira s-au lăsat stăpâniţi de simţăminte de lăcomie. Dorind să-şi facă o reputaţie bună şi să arate că sunt creştini devotaţi, această familie a pretins că a adus totul, în timp ce a oprit o parte din preţ pentru interese personale. Nu au fost siliţi să dea toţi banii pentru cauza lui Dumnezeu, însă ei au dorit ca ceilalţi să creadă că au sacrificat totul.

  Ei s-au hotărât la început să-I dea lui Dumnezeu venitul din vânzarea unei moşioare, însă după aceea au început să regrete făgăduinţa făcută şi s-au gândit că s-au cam pripit şi că ar trebui să reconsidere decizia lor. Fiindu-le ruşine ca nu cumva fraţii lor să afle că se împotriveau făgăduinţei făcute în mod solemn, „ei, în mod conştient, au hotărât să vândă moşioara şi să spună că au pus în fondul de obşte tot ce au dobândit din vânzarea ei, dar, în realitate, să păstreze pentru ei o mare parte din bani. În felul acesta, aveau să se asigure de cele necesare vieţii din fondurile de obşte şi, în acelaşi timp, să câştige şi stima fraţilor” (Faptele apostolilor, p. 71.2).

  Din această scurtă relatare aflăm că primul păcat al lui Anania şi Safira a fost lăcomia, iar aceasta a dus mai târziu la ipocrizie şi minciună. Legile pământeşti consideră că jurământul strâmb este o mare nelegiuire, însă cazul este cu atât mai grav cu cât se săvârşeşte un păcat împotriva lui Dumnezeu. El i-a pedepsit pe Anania şi Safira, astfel că ei nu au pierdut doar viaţa de aici, ci şi pe cea viitoare. Dumnezeu nu Se bucură să primească daruri de la persoane care au inima împărţită.

  Dumnezeu ne cunoaşte motivaţiile şi ne poate pune la încercare pentru a arăta universului dacă avem cu adevărat scopuri şi intenţii curate. Mulţi pot opri o anumită parte din zecime, gândind că fraţii nu vor afla niciodată, însă motivele nu pot fi ascunse de Dumnezeu. El vrea să fim cu toată inima pentru El. Să facem această alegere astăzi!

  Alexandru Țopârlan, student Institutul Teologic Adventist – Cernica

  Anania și Safira - 2018. Dumnezeu ne cunoaşte motivaţiile şi ne poate pune la încercare pentru a arăta universului dacă avem cu adevărat scopuri şi intenţii curate. Mulţi pot opri o anumită parte din zecime, gândind că fraţii nu vor afla niciodată, însă motivele nu pot fi ascunse de Dumnezeu. El vrea să fim cu toată inima pentru El. Să facem această alegere astăzi!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...