Apostolul Pavel

  Tremurând şi plin de frică, el a zis: „Doamne, ce vrei să fac?” „Scoală-te”, i-a zis Domnul, „intră în cetate şi ţi se va spune ce trebuie să faci.” (Faptele 9:6)

  Apostolul Pavel este figura proeminentă a misionarismului bisericii primare. Din prigonitorul neînfricat și neobosit împotriva creștinilor, Saul din Tars devine unealta în mâna lui Dumnezeu, prin care Evanghelia ajunge foarte departe.

  Saul din Tars, un evreu cu cetățenie romană, avea o poziție socială înaltă printre iudei. Studiase la una dintre cele mai bune școli ale vremii (Gamaliel) și se bucura de toată încrederea liderilor religioși. I se încredințase misiunea „ca, dacă va găsi pe unii umblând pe calea credinţei, atât bărbaţi, cât şi femei, să-i aducă legaţi la Ierusalim” (Faptele 9:1-2). Mergea spre Damasc plin de încredere în forțele proprii, în capacitatea de a discerne singur voia lui Dumnezeu. Într-un mod neașteptat, i Se descoperă Isus Hristos într-o „lumină din cer, a cărei strălucire o întrecea pe a soarelui” (Faptele 26:13). După ce realizează cu cine stă de vorbă, pune următoarea întrebare, pe care fiecare dintre noi trebuie să o rostească la un moment dat: „Doamne, ce vrei să fac?” (Faptele 9:6).

  Este uimitor să observăm perseverența și credincioșia cu care Pavel împlinește tot ceea ce îi spune Dumnezeu ca răspuns la întrebarea sa. Ajunge la o relație atât de profundă cu Mântuitorul, încât poate să afirme că, pentru el, „a trăi este Hristos” (Filipeni 1:21), iar în dreptul nostru, al tuturor, „n-am avut de gând să ştiu între voi altceva decât pe Isus Hristos, şi pe El răstignit” (1 Corinteni 2:2).

  Ellen G. White afirmă: „Trăim în cea mai solemnă perioadă a istoriei acestei lumi. (…) Buna noastră stare viitoare și chiar mântuirea altor suflete depind de calea pe care o alegem acum. Avem nevoie să fim călăuziți de Duhul adevărului. Orice urmașal lui Hristos trebuie să întrebe cu sinceritate: „Doamne, ce vrei să fac?” (Tragedia veacurilor, p. 601)

  Te îndemn să îți faci timp pentru sufletul tău și să stai înaintea lui Dumnezeu punând această întrebare. Fă ca răspunsul Lui să devină cel mai important lucru din viața ta. El să te binecuvânteze și să te călăuzească!

  Geo Mogheri, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Apostolul Pavel - 2018. Te îndemn să îți faci timp pentru sufletul tău și să stai înaintea lui Dumnezeu punând această întrebare. Fă ca răspunsul Lui să devină cel mai important lucru din viața ta. El să te binecuvânteze și să te călăuzească!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Samuel

  Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor! PROVOCARE: Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...