Apostolul Pavel

  Tremurând şi plin de frică, el a zis: „Doamne, ce vrei să fac?” „Scoală-te”, i-a zis Domnul, „intră în cetate şi ţi se va spune ce trebuie să faci.” (Faptele 9:6)

  Apostolul Pavel este figura proeminentă a misionarismului bisericii primare. Din prigonitorul neînfricat și neobosit împotriva creștinilor, Saul din Tars devine unealta în mâna lui Dumnezeu, prin care Evanghelia ajunge foarte departe.

  Saul din Tars, un evreu cu cetățenie romană, avea o poziție socială înaltă printre iudei. Studiase la una dintre cele mai bune școli ale vremii (Gamaliel) și se bucura de toată încrederea liderilor religioși. I se încredințase misiunea „ca, dacă va găsi pe unii umblând pe calea credinţei, atât bărbaţi, cât şi femei, să-i aducă legaţi la Ierusalim” (Faptele 9:1-2). Mergea spre Damasc plin de încredere în forțele proprii, în capacitatea de a discerne singur voia lui Dumnezeu. Într-un mod neașteptat, i Se descoperă Isus Hristos într-o „lumină din cer, a cărei strălucire o întrecea pe a soarelui” (Faptele 26:13). După ce realizează cu cine stă de vorbă, pune următoarea întrebare, pe care fiecare dintre noi trebuie să o rostească la un moment dat: „Doamne, ce vrei să fac?” (Faptele 9:6).

  Este uimitor să observăm perseverența și credincioșia cu care Pavel împlinește tot ceea ce îi spune Dumnezeu ca răspuns la întrebarea sa. Ajunge la o relație atât de profundă cu Mântuitorul, încât poate să afirme că, pentru el, „a trăi este Hristos” (Filipeni 1:21), iar în dreptul nostru, al tuturor, „n-am avut de gând să ştiu între voi altceva decât pe Isus Hristos, şi pe El răstignit” (1 Corinteni 2:2).

  Ellen G. White afirmă: „Trăim în cea mai solemnă perioadă a istoriei acestei lumi. (…) Buna noastră stare viitoare și chiar mântuirea altor suflete depind de calea pe care o alegem acum. Avem nevoie să fim călăuziți de Duhul adevărului. Orice urmașal lui Hristos trebuie să întrebe cu sinceritate: „Doamne, ce vrei să fac?” (Tragedia veacurilor, p. 601)

  Te îndemn să îți faci timp pentru sufletul tău și să stai înaintea lui Dumnezeu punând această întrebare. Fă ca răspunsul Lui să devină cel mai important lucru din viața ta. El să te binecuvânteze și să te călăuzească!

  Geo Mogheri, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Apostolul Pavel - 2018. Te îndemn să îți faci timp pentru sufletul tău și să stai înaintea lui Dumnezeu punând această întrebare. Fă ca răspunsul Lui să devină cel mai important lucru din viața ta. El să te binecuvânteze și să te călăuzească!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...