Luca

  Numai Luca este cu mine. Ia pe Marcu şi adu-l cu tine, căci el îmi este de folos pentru slujbă. (2 Timotei 4:11)

  Luca, născut în Antiohia, nu era un iudeu. El era de profesie medic (vezi Coloseni 4:14). Nu a fost martor ocular al minunilor lui Isus, ci un contemporan al apostolului Pavel. Evanghelia care-i poartă numele este scrisă de el în urma cercetărilor şi informaţiilor acumulate. Vorbea o limbă greacă elevată şi era un om respectat. Îl găsim prezent în călătoriile lui Pavel, acestuia fiindu-i de mare ajutor datorită profesionalismului său, ştiind că acesta avea probleme cu vederea.

  „Succesul ca medic al lui Luca l-a ajutat să câştige multe ocazii de a-L predica pe Hristos printre păgâni. Planul divin este ca şi noi să lucrăm cum au lucrat ucenicii. Vindecarea fizică este legată de însărcinarea evanghelică. În lucrarea Evangheliei, predicarea şi vindecarea nu trebuie separate niciodată.” (Divina vindecare, p. 141)

  În lumea de astăzi, medicina este folosită ca o sursă de îmbogățire, de multe ori aceasta fiind motivaţia exersării profesiei, şi nu jurământul lui Hipocrate. Corupţia, avariţia şi lăcomia eclipsează nobila preocupare a salvării oamenilor de la suferinţele fizice.

  Vestea bună este că mai sunt şi excepţii. Aceștia sunt oameni dedicaţi, cu spirit de sacrificiu, modeşti, respectuoşi, iubitori şi care inspiră încredere fiecărui bolnav sau pacient lovit de orice suferinţă.

  Exemplul lui Luca este şi mai înălţător. El lasă totul şi îl însoţeşte pe Pavel, îl îngrijeşte, după unele relatări, fiind cu el chiar şi la execuţia de la Roma, alături de Petru.

  Dumnezeu ne-a dat tuturor diferite abilităţi, capacităţi, posibilităţi materiale şi ne-a pus într-un anumit loc cu un anumit scop. Este privilegiul nostru să cunoaştem planul lui Dumnezeu cu noi. Dacă dorim, El este gata să ni-l descopere. Chiar când nu înţelegem perspectivele vizibile, prin credinţă vedem că, dincolo de acestea, sunt lucrurile pregătite de El pentru iubiţii Săi. El aşteaptă alegerea noastră. Astăzi este o nouă ocazie pentru aceasta. Convinge-te!

  Isuse, vrem să fim totdeauna cu Tine! De aceea, Te invităm să ne însoţeşti în drumul vieţii noastre şi astăzi!

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...