Luca

  Numai Luca este cu mine. Ia pe Marcu şi adu-l cu tine, căci el îmi este de folos pentru slujbă. (2 Timotei 4:11)

  Luca, născut în Antiohia, nu era un iudeu. El era de profesie medic (vezi Coloseni 4:14). Nu a fost martor ocular al minunilor lui Isus, ci un contemporan al apostolului Pavel. Evanghelia care-i poartă numele este scrisă de el în urma cercetărilor şi informaţiilor acumulate. Vorbea o limbă greacă elevată şi era un om respectat. Îl găsim prezent în călătoriile lui Pavel, acestuia fiindu-i de mare ajutor datorită profesionalismului său, ştiind că acesta avea probleme cu vederea.

  „Succesul ca medic al lui Luca l-a ajutat să câştige multe ocazii de a-L predica pe Hristos printre păgâni. Planul divin este ca şi noi să lucrăm cum au lucrat ucenicii. Vindecarea fizică este legată de însărcinarea evanghelică. În lucrarea Evangheliei, predicarea şi vindecarea nu trebuie separate niciodată.” (Divina vindecare, p. 141)

  În lumea de astăzi, medicina este folosită ca o sursă de îmbogățire, de multe ori aceasta fiind motivaţia exersării profesiei, şi nu jurământul lui Hipocrate. Corupţia, avariţia şi lăcomia eclipsează nobila preocupare a salvării oamenilor de la suferinţele fizice.

  Vestea bună este că mai sunt şi excepţii. Aceștia sunt oameni dedicaţi, cu spirit de sacrificiu, modeşti, respectuoşi, iubitori şi care inspiră încredere fiecărui bolnav sau pacient lovit de orice suferinţă.

  Exemplul lui Luca este şi mai înălţător. El lasă totul şi îl însoţeşte pe Pavel, îl îngrijeşte, după unele relatări, fiind cu el chiar şi la execuţia de la Roma, alături de Petru.

  Dumnezeu ne-a dat tuturor diferite abilităţi, capacităţi, posibilităţi materiale şi ne-a pus într-un anumit loc cu un anumit scop. Este privilegiul nostru să cunoaştem planul lui Dumnezeu cu noi. Dacă dorim, El este gata să ni-l descopere. Chiar când nu înţelegem perspectivele vizibile, prin credinţă vedem că, dincolo de acestea, sunt lucrurile pregătite de El pentru iubiţii Săi. El aşteaptă alegerea noastră. Astăzi este o nouă ocazie pentru aceasta. Convinge-te!

  Isuse, vrem să fim totdeauna cu Tine! De aceea, Te invităm să ne însoţeşti în drumul vieţii noastre şi astăzi!

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Luca - 2018. Este privilegiul nostru să cunoaştem planul lui Dumnezeu cu noi. Dacă dorim, El este gata să ni-l descopere. Chiar când nu înţelegem perspectivele vizibile, prin credinţă vedem că, dincolo de acestea, sunt lucrurile pregătite de El pentru iubiţii Săi. El aşteaptă alegerea noastră. Astăzi este o nouă ocazie pentru aceasta. Convinge-te!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...