Luca

  Numai Luca este cu mine. Ia pe Marcu şi adu-l cu tine, căci el îmi este de folos pentru slujbă. (2 Timotei 4:11)

  Luca, născut în Antiohia, nu era un iudeu. El era de profesie medic (vezi Coloseni 4:14). Nu a fost martor ocular al minunilor lui Isus, ci un contemporan al apostolului Pavel. Evanghelia care-i poartă numele este scrisă de el în urma cercetărilor şi informaţiilor acumulate. Vorbea o limbă greacă elevată şi era un om respectat. Îl găsim prezent în călătoriile lui Pavel, acestuia fiindu-i de mare ajutor datorită profesionalismului său, ştiind că acesta avea probleme cu vederea.

  „Succesul ca medic al lui Luca l-a ajutat să câştige multe ocazii de a-L predica pe Hristos printre păgâni. Planul divin este ca şi noi să lucrăm cum au lucrat ucenicii. Vindecarea fizică este legată de însărcinarea evanghelică. În lucrarea Evangheliei, predicarea şi vindecarea nu trebuie separate niciodată.” (Divina vindecare, p. 141)

  În lumea de astăzi, medicina este folosită ca o sursă de îmbogățire, de multe ori aceasta fiind motivaţia exersării profesiei, şi nu jurământul lui Hipocrate. Corupţia, avariţia şi lăcomia eclipsează nobila preocupare a salvării oamenilor de la suferinţele fizice.

  Vestea bună este că mai sunt şi excepţii. Aceștia sunt oameni dedicaţi, cu spirit de sacrificiu, modeşti, respectuoşi, iubitori şi care inspiră încredere fiecărui bolnav sau pacient lovit de orice suferinţă.

  Exemplul lui Luca este şi mai înălţător. El lasă totul şi îl însoţeşte pe Pavel, îl îngrijeşte, după unele relatări, fiind cu el chiar şi la execuţia de la Roma, alături de Petru.

  Dumnezeu ne-a dat tuturor diferite abilităţi, capacităţi, posibilităţi materiale şi ne-a pus într-un anumit loc cu un anumit scop. Este privilegiul nostru să cunoaştem planul lui Dumnezeu cu noi. Dacă dorim, El este gata să ni-l descopere. Chiar când nu înţelegem perspectivele vizibile, prin credinţă vedem că, dincolo de acestea, sunt lucrurile pregătite de El pentru iubiţii Săi. El aşteaptă alegerea noastră. Astăzi este o nouă ocazie pentru aceasta. Convinge-te!

  Isuse, vrem să fim totdeauna cu Tine! De aceea, Te invităm să ne însoţeşti în drumul vieţii noastre şi astăzi!

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Luca - 2018. Este privilegiul nostru să cunoaştem planul lui Dumnezeu cu noi. Dacă dorim, El este gata să ni-l descopere. Chiar când nu înţelegem perspectivele vizibile, prin credinţă vedem că, dincolo de acestea, sunt lucrurile pregătite de El pentru iubiţii Săi. El aşteaptă alegerea noastră. Astăzi este o nouă ocazie pentru aceasta. Convinge-te!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...