Simon, vrăjitorul care s-a pocăit

  „Dați-mi si mie puterea aceasta, pentru ca, peste oricine-mi voi pune mâinile, să primească Duhul Sfânt.” Dar Petru i-a zis: „Banii tăi să piară împreună cu tine, pentru că ai crezut că darul lui Dumnezeu s-ar putea căpăta cu bani!” (Faptele 8:19-20)

  În Samaria, Simon era un vrăjitor renumit, în așa măsură încât „toți, de la mic la mare, îl ascultau și spuneau: „Aceasta este adevărata și măreața putere a lui Dumnezeu.” Când evanghelistul Filip a ajuns în locul acesta și a început să vestească pe Mesia, „bucuria a fost mare în acel oraș”. Printre credincioșii botezați era și Simon Magul. Îl urmărea cu mare interes pe Filip, apoi pe Petru și Ioan, fiind martor la revărsarea Duhului. Când a văzut că, în urma mijlocirii și a punerii mâinilor apostolilor, S-a pogorât Duhul Sfânt, le-a oferit bani spunându-le: „Dați-mi și mie puterea aceasta, pentru ca, peste oricine-mi voi pune mâinile, să primească Duhul Sfânt.” Ce anume era rău în cererea lui? Dorea să împartă cu alții ceea ce își dorea să primească! Prima greșeală a lui Simon a fost că vedea Duhul Sfânt ca pe o putere ce poate fi stăpânită! A doua greșeală: credea că depinde de om cine primește și cine nu primește Duhul Sfânt! A treia greșeală: el dorea să primească o putere, și nu să ajungă victorios în Împărăția lui Dumnezeu! A patra greșeală: dorea „să pună stăpânire” pe puterea aceasta cu ajutorul banilor! A cincea greșeală: inima lui nu era curată înaintea lui Dumnezeu!

  Să învățăm din acestea!

  Duhul Sfânt nu este o putere, ci este Dumnezeu. El umple prin prezența Sa pe acel om care se întoarce pe drumul Împărăției lui Dumnezeu. Pe calea mântuirii nu eu trebuie să-L stăpânesc pe El, ci Duhul Sfânt trebuie să mă conducă și să mă umple pe mine. Lucrarea și revărsarea Duhului Sfânt nu sunt încredințate dorințelor mele! Lucrarea Duhului Sfânt nu depinde de avere sau de bani! Niciun om nu poate da celuilalt! Fără El nu există biruință!

  Dragă cititorule! Îți dorești azi să biruiești sau să stăpânești o putere? Îți dorești să ajungi la țintă prin călăuzirea Duhului Sfânt, sau să împarți altora puterea care „se află” în tine?

  Dă, Doamne, biruință fiecărui om care se întoarce la Tine!

  Ferencz Zorgel, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...