Simon, vrăjitorul care s-a pocăit

  „Dați-mi si mie puterea aceasta, pentru ca, peste oricine-mi voi pune mâinile, să primească Duhul Sfânt.” Dar Petru i-a zis: „Banii tăi să piară împreună cu tine, pentru că ai crezut că darul lui Dumnezeu s-ar putea căpăta cu bani!” (Faptele 8:19-20)

  În Samaria, Simon era un vrăjitor renumit, în așa măsură încât „toți, de la mic la mare, îl ascultau și spuneau: „Aceasta este adevărata și măreața putere a lui Dumnezeu.” Când evanghelistul Filip a ajuns în locul acesta și a început să vestească pe Mesia, „bucuria a fost mare în acel oraș”. Printre credincioșii botezați era și Simon Magul. Îl urmărea cu mare interes pe Filip, apoi pe Petru și Ioan, fiind martor la revărsarea Duhului. Când a văzut că, în urma mijlocirii și a punerii mâinilor apostolilor, S-a pogorât Duhul Sfânt, le-a oferit bani spunându-le: „Dați-mi și mie puterea aceasta, pentru ca, peste oricine-mi voi pune mâinile, să primească Duhul Sfânt.” Ce anume era rău în cererea lui? Dorea să împartă cu alții ceea ce își dorea să primească! Prima greșeală a lui Simon a fost că vedea Duhul Sfânt ca pe o putere ce poate fi stăpânită! A doua greșeală: credea că depinde de om cine primește și cine nu primește Duhul Sfânt! A treia greșeală: el dorea să primească o putere, și nu să ajungă victorios în Împărăția lui Dumnezeu! A patra greșeală: dorea „să pună stăpânire” pe puterea aceasta cu ajutorul banilor! A cincea greșeală: inima lui nu era curată înaintea lui Dumnezeu!

  Să învățăm din acestea!

  Duhul Sfânt nu este o putere, ci este Dumnezeu. El umple prin prezența Sa pe acel om care se întoarce pe drumul Împărăției lui Dumnezeu. Pe calea mântuirii nu eu trebuie să-L stăpânesc pe El, ci Duhul Sfânt trebuie să mă conducă și să mă umple pe mine. Lucrarea și revărsarea Duhului Sfânt nu sunt încredințate dorințelor mele! Lucrarea Duhului Sfânt nu depinde de avere sau de bani! Niciun om nu poate da celuilalt! Fără El nu există biruință!

  Dragă cititorule! Îți dorești azi să biruiești sau să stăpânești o putere? Îți dorești să ajungi la țintă prin călăuzirea Duhului Sfânt, sau să împarți altora puterea care „se află” în tine?

  Dă, Doamne, biruință fiecărui om care se întoarce la Tine!

  Ferencz Zorgel, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Simon, vrăjitorul care s-a pocăit - 2018. Dragă cititorule! Îți dorești azi să biruiești sau să stăpânești o putere? Îți dorești să ajungi la țintă prin călăuzirea Duhului Sfânt, sau să împarți altora puterea care „se află” în tine? Dă, Doamne, biruință fiecărui om care se întoarce la Tine!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...