Corneliu

  Şi îngerul i-a zis: „Rugăciunile şi milosteniile tale s-au suit înaintea lui Dumnezeu, şi El Şi-a adus aminte de ele. (Faptele 10:4)

  Corneliu era un sutaş în armata romană. Era un om cucernic, având o puternică convingere şi un devotament profund faţă de singurul Dumnezeu adevărat. Era un om drept şi temător de Dumnezeu, fapt care i-a atras respectul tuturor, mai cu seamă al celor din casa lui. Îngerul aminteşte două calităţi apreciate de Dumnezeu: rugăciunea şi milostenia. Însuşi Mântuitorul le scoate în evidenţă în Predica de pe Munte, subliniind forma lor corectă de manifestare. Să nu uităm că rugăciunea şi milostenia sunt şi azi lucruri care Îi plac lui Dumnezeu.

  Îngerul i s-a arătat în timp ce se ruga şi se pare că rugăciunea sa era pentru mai multă lumină. Aşa se explică asigurarea îngerului că rugăciunile sale au fost ascultate. Probabil că nu ştia prea multe despre rugăciune, dar se ruga. Şi noi, chiar dacă nu înţelegem pe deplin mecanismul rugăciunii, trebuie să ne rugăm. Dacă Isus S-a rugat, cu cât mai mult ar trebui noi. Rugăciunea are mare putere, ea pune cerul în mişcare.

  Milosteniile sale erau o expresie a credinţei lăuntrice. Cât de important este să fim generoşi, atât faţă de Dumnezeu, cât şi faţă de semeni. Altruismul său este reliefat şi prin faptul că el a căutat să dea mai departe familiei sale lumina pe care a primit-o, slujitorilor săi şi celor care veneau sub influenţa sa, rude şi prieteni. Este important de notat că îngerul nu i-a spus lui Corneliu ce trebuia să facă, ci i-a poruncit să-l cheme pe Petru. „În înţelepciunea Sa, Domnul îi aduce pe aceia care caută adevărul şi-i pune în legătură cu semeni de-ai lor care cunosc adevărul. Este planul cerului ca cei care au primit lumina să o împărtăşească celor ce se află în întuneric.” (Faptele apostolilor, p. 134)

  Oriunde s-ar afla, cel care Îl caută pe Dumnezeu aşa cum a făcut-o sutaşul va ajunge să cunoască adevărul. Însuşi Dumnezeu Se va îngriji de acest lucru. Ne vom îngriji şi noi, prin tot ceea ce ne-a dat El, talente, resurse materiale etc.? Vă propun ca, de azi, să ne rugăm mai mult pentru oameni, asemenea lui Corneliu, dar mai ales să ne rugăm ca astfel de oameni să-L regăsească pe Hristos în noi.

  Aurel Alboș, pastor, Conferinţa Transilvania de Nord

  Corneliu - 2018. Oriunde s-ar afla, cel care Îl caută pe Dumnezeu aşa cum a făcut-o sutaşul va ajunge să cunoască adevărul. Însuşi Dumnezeu Se va îngriji de acest lucru. Ne vom îngriji şi noi, prin tot ceea ce ne-a dat El, talente, resurse materiale etc.? Vă propun ca, de azi, să ne rugăm mai mult pentru oameni, asemenea lui Corneliu, dar mai ales să ne rugăm ca astfel de oameni să-L regăsească pe Hristos în noi.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...