Lidia

  Una dintre ele, numită Lidia, vânzătoare de purpură din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu și asculta. (Faptele 16:14)

  Vă invit să-l însoțim astăzi pe apostolul Pavel în a doua sa călătorie misionară, în drum spre Troa, unde primește în timpul nopții o vedenie prin care i se face un apel urgent: „Treci în Macedonia și ajută-ne!” (Faptele 16:9). Fără a pregeta nicio clipă, Pavel, însoțit de Sila, Timotei și doctorul Luca, pornește cu corabia pe mare și se oprește la Filipi.

  Negăsind prin cetate nicio sinagogă, care inițial se forma cu un minimum de zece bărbați, în Sabat au ieșit pe porțile cetății și au poposit pe malul râului Gangites. Aici erau mai multe femei adunate pentru rugăciune, printre care și Lidia. „Ea era temătoare de Dumnezeu” și asculta cu atenție cuvintele dătătoare de viață pe care Duhul Sfânt le transmitea prin apostolul Pavel. „Dumnezeu i-a deschis inima” și, conlucrând cu voința acestei femei, solia a găsit un pământ bun, în care sămânța Evangheliei a început să aducă roade. „Dumnezeu și instrumentul omenesc au conlucrat și lucrarea a fost în totul plină de succes” (Scrisoarea 150, 1900). Tu ești atent la mesajul rostit în predicile pe care le asculți, ca să-l înțelegi, să-l trăiești în propria ta viață și să-l vestești cu înflăcărare și altora?

  Încântată și luminată de Cuvântul Scripturii, Lidia devine misionară în propria familie, astfel încât „toți cei din casa ei” se hotărăsc să treacă de partea Adevărului. Tu lucrezi cu dragoste, cu bucurie și cu dăruire pentru salvarea celor din casa ta?

  Dispusă să-L primească pe Domnul Hristos ca Mântuitor personal, Lidia acceptă botezul biblic prin scufundare. Toți cei din casa ei, care s-au botezat împreună cu ea (Faptele 16:15), precum și alte femei care au participat la vestirea soliei Evangheliei de către apostolul Pavel, au format prima biserică creștină din Filipi și din Europa.

  Cu bucuria dragostei dintâi și un înalt spirit de ospitalitate, Lidia invită echipa misionară în casa ei, oferindu-le o masă caldă și un loc liniștit de odihnă. Tu ai acest obicei, știind că uneori poți găzdui „îngeri ai lui Dumnezeu”?

  Nu uita: sunt în jurul tău multe persoane dornice de Lumină, ca Lidia. Fii, pentru ele, un apostol, un mesager curajos și propovăduiește Cuvântul la timp și ne la timp! Nu pierde nicio ocazie de a pregăti calea Mântuitorului spre inimile lor. Fiecare nouă lidia salvată pentru Împărăția Sa va adăuga stea după stea în coroana Lui, și El îți va răsplăti!

  Magdalena Toma, Arad

  Lidia - 2018. Sunt în jurul tău multe persoane dornice de Lumină, ca Lidia. Fii, pentru ele, un apostol, un mesager curajos și propovăduiește Cuvântul la timp și ne la timp! Nu pierde nicio ocazie de a pregăti calea Mântuitorului spre inimile lor. Fiecare nouă lidia salvată pentru Împărăția Sa va adăuga stea după stea în coroana Lui, și El îți va răsplăti!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...