Articolul precedentDevenim asemenea Lui
  Articolul următorAcum este timpul sigilării

  Evodia și Sintichia

  Îndemn pe Evodia și îndemn pe Sintichia să fie cu un gând în Domnul. (Filipeni 4:2)

  Mustrarea poate avea ca motivație corecția morală.

  Biserica din Filipi era în tensiune datorită conflictului, devenit public, dintre două surori. Acesta a stricat unitatea și iubirea, amenințând dezvoltarea comunității și lucrarea de câștigare de suflete. Din acest motiv, apostolii au fost nevoiți să le împace pe cele două surori.

  Doresc să amintesc trei cuvinte: iertare, uitare, iubire.

  Iertarea desăvârșită pentru un om împăciuitor este asociată cu umilință și cerere de iertare. Se ridică însă întrebarea: Cine să înceapă? Am vizitat o familie pentru a media împăcarea celor doi soți. Ambii au spus: Eu nu sunt supărat, sunt gata să iert, dar celălalt să își ceară iertare.

  Într-o situație asemănătoare, Isus a spus: „Dacă vreunul din acești micuți îți face ceva rău, este datoria ta să cauți vindecarea. Nu aștepta să facă el primul pas spre împăcare.” (Viața lui Iisus, p. 373)

  „Și, când stați în picioare de vă rugați, să iertați orice aveți împotriva cuiva, pentru ca și Tatăl vostru care este în ceruri să vă ierte greșelile voastre.” (Marcu 11:25)

  Uitarea trebuie să fie desăvârșită. Auzim deseori: Iert, dar nu pot să uit. Ce s-ar întâmpla dacă și Isus ar spune așa?

  „Care Dumnezeu este ca Tine, care ierți nelegiuirea și treci cu vederea păcatele rămășiței moștenirii Tale? …Va călca în picioare nelegiuirile noastre și va arunca în fundul mării toate păcatele noastre.” (Mica 7:18-19)

  Să aruncăm greșelile altora la spate. Lipsa uitării este o povară ce ne împiedică în înaintare.

  Iubirea este un factor-cheie în rezolvarea problemelor, și chiar în deschiderea comorilor cerești.

  Păcatele noastre nu pot fi plătite în mod omenesc. Isus a adus jertfa Sa pentru toate păcatele. Singurul răspuns la această iubire dumnezeiască este iubirea pe care o dăruiesc eu. Dacă sunt născut din nou, se va vedea în viața mea că Îl iubesc pe Dumnezeu și pe aproapele meu.

  „Să nu datorați nimănui nimic, decât să vă iubiți unii pe alții” (Romani 13:8)

  Gyéresi Marta, Conferința Transilvania de Sud

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...