Articolul precedentDevenim asemenea Lui
  Articolul următorAcum este timpul sigilării

  Evodia și Sintichia

  Îndemn pe Evodia și îndemn pe Sintichia să fie cu un gând în Domnul. (Filipeni 4:2)

  Mustrarea poate avea ca motivație corecția morală.

  Biserica din Filipi era în tensiune datorită conflictului, devenit public, dintre două surori. Acesta a stricat unitatea și iubirea, amenințând dezvoltarea comunității și lucrarea de câștigare de suflete. Din acest motiv, apostolii au fost nevoiți să le împace pe cele două surori.

  Doresc să amintesc trei cuvinte: iertare, uitare, iubire.

  Iertarea desăvârșită pentru un om împăciuitor este asociată cu umilință și cerere de iertare. Se ridică însă întrebarea: Cine să înceapă? Am vizitat o familie pentru a media împăcarea celor doi soți. Ambii au spus: Eu nu sunt supărat, sunt gata să iert, dar celălalt să își ceară iertare.

  Într-o situație asemănătoare, Isus a spus: „Dacă vreunul din acești micuți îți face ceva rău, este datoria ta să cauți vindecarea. Nu aștepta să facă el primul pas spre împăcare.” (Viața lui Iisus, p. 373)

  „Și, când stați în picioare de vă rugați, să iertați orice aveți împotriva cuiva, pentru ca și Tatăl vostru care este în ceruri să vă ierte greșelile voastre.” (Marcu 11:25)

  Uitarea trebuie să fie desăvârșită. Auzim deseori: Iert, dar nu pot să uit. Ce s-ar întâmpla dacă și Isus ar spune așa?

  „Care Dumnezeu este ca Tine, care ierți nelegiuirea și treci cu vederea păcatele rămășiței moștenirii Tale? …Va călca în picioare nelegiuirile noastre și va arunca în fundul mării toate păcatele noastre.” (Mica 7:18-19)

  Să aruncăm greșelile altora la spate. Lipsa uitării este o povară ce ne împiedică în înaintare.

  Iubirea este un factor-cheie în rezolvarea problemelor, și chiar în deschiderea comorilor cerești.

  Păcatele noastre nu pot fi plătite în mod omenesc. Isus a adus jertfa Sa pentru toate păcatele. Singurul răspuns la această iubire dumnezeiască este iubirea pe care o dăruiesc eu. Dacă sunt născut din nou, se va vedea în viața mea că Îl iubesc pe Dumnezeu și pe aproapele meu.

  „Să nu datorați nimănui nimic, decât să vă iubiți unii pe alții” (Romani 13:8)

  Gyéresi Marta, Conferința Transilvania de Sud

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...