Articolul precedentDevenim asemenea Lui
  Articolul următorAcum este timpul sigilării

  Evodia și Sintichia

  Îndemn pe Evodia și îndemn pe Sintichia să fie cu un gând în Domnul. (Filipeni 4:2)

  Mustrarea poate avea ca motivație corecția morală.

  Biserica din Filipi era în tensiune datorită conflictului, devenit public, dintre două surori. Acesta a stricat unitatea și iubirea, amenințând dezvoltarea comunității și lucrarea de câștigare de suflete. Din acest motiv, apostolii au fost nevoiți să le împace pe cele două surori.

  Doresc să amintesc trei cuvinte: iertare, uitare, iubire.

  Iertarea desăvârșită pentru un om împăciuitor este asociată cu umilință și cerere de iertare. Se ridică însă întrebarea: Cine să înceapă? Am vizitat o familie pentru a media împăcarea celor doi soți. Ambii au spus: Eu nu sunt supărat, sunt gata să iert, dar celălalt să își ceară iertare.

  Într-o situație asemănătoare, Isus a spus: „Dacă vreunul din acești micuți îți face ceva rău, este datoria ta să cauți vindecarea. Nu aștepta să facă el primul pas spre împăcare.” (Viața lui Iisus, p. 373)

  „Și, când stați în picioare de vă rugați, să iertați orice aveți împotriva cuiva, pentru ca și Tatăl vostru care este în ceruri să vă ierte greșelile voastre.” (Marcu 11:25)

  Uitarea trebuie să fie desăvârșită. Auzim deseori: Iert, dar nu pot să uit. Ce s-ar întâmpla dacă și Isus ar spune așa?

  „Care Dumnezeu este ca Tine, care ierți nelegiuirea și treci cu vederea păcatele rămășiței moștenirii Tale? …Va călca în picioare nelegiuirile noastre și va arunca în fundul mării toate păcatele noastre.” (Mica 7:18-19)

  Să aruncăm greșelile altora la spate. Lipsa uitării este o povară ce ne împiedică în înaintare.

  Iubirea este un factor-cheie în rezolvarea problemelor, și chiar în deschiderea comorilor cerești.

  Păcatele noastre nu pot fi plătite în mod omenesc. Isus a adus jertfa Sa pentru toate păcatele. Singurul răspuns la această iubire dumnezeiască este iubirea pe care o dăruiesc eu. Dacă sunt născut din nou, se va vedea în viața mea că Îl iubesc pe Dumnezeu și pe aproapele meu.

  „Să nu datorați nimănui nimic, decât să vă iubiți unii pe alții” (Romani 13:8)

  Gyéresi Marta, Conferința Transilvania de Sud

  Evodia și Sintichia - 2018. Păcatele noastre nu pot fi plătite în mod omenesc. Isus a adus jertfa Sa pentru toate păcatele. Singurul răspuns la această iubire dumnezeiască este iubirea pe care o dăruiesc eu. Dacă sunt născut din nou, se va vedea în viața mea că Îl iubesc pe Dumnezeu și pe aproapele meu.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...