Martori pentru Dumnezeu

  Atunci temnicerul a cerut o lumină, a sărit înăuntru şi, tremurând de frică, s-a aruncat la picioarele lui Pavel şi ale lui Sila, i-a scos afară şi le-a zis: „Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?” Pavel şi Sila i-au răspuns: „Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit tu şi casa ta.” (Faptele 16:29-31)

  În urma unei percheziţii făcute de organele Securităţii, am fost mutat disciplinar. Impresia despre acei ofiţeri era una deplorabilă. Mai târziu, între 1990 şi 1992, am avut ocazia să oficiez botezul a doi ofiţeri de poliţie, unul pensionar şi celălalt încă în funcţie. Erau oameni sinceri, care aveau nevoie de mântuire.

  Pavel şi Sila trebuie să fi fost surprinşi de atitudinea temnicerului, care i-a băgat în celula „dinăuntru” (Faptele 16:24) a temniţei, cea întunecoasă şi insalubră, imobilizându-i în unelte special concepute. Era un posibil fost soldat, neimpresionat de cruzimea metodelor de tortură. Comportamentul lui Pavel şi Sila era neobişnuit. Chinuiţi, cântau. Era miezul nopţii. Intervenţia divină care a zguduit închisoarea a făcut să se deschidă toate uşile închisorii şi să-l trezească pe temnicer. Evaluând consecinţele evadării, era gata să se sinucidă. Oprit de Pavel, temnicerul ia o lumină ca să verifice prezenţa deţinuţilor. Rezultatul: toţi erau prezenţi. Uimit, temnicerul pune o întrebare inspirată, pe care probabil nu a înţeles-o decât mai târziu: „Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?” Răspunsul lui Pavel a fost scurt şi prompt. În noaptea aceea, temnicerul s-a schimbat. I-a dus acasă la el pe cei doi, le-a spălat rănile provocate şi, în mijlocul unei mese de părtăşie, a cerut botezul, el şi cei din casa lui.

  Pare imposibil, şi totuşi puterea lui Dumnezeu nu are limite pentru cei care-L caută.

  În jurul nostru mai sunt mulţi dintre cei care sunt atenţi la ceea ce facem, cum vorbim, cum ne comportăm, evaluând cu grijă toate acestea. Mărturia noastră verbală nu este lipsită de importanţă, dar este mult întrecută de modul nostru de viaţă. Astăzi ne stă înainte o nouă zi în care Îl putem prezenta pe Isus prin felul nostru de a fi. În realitate, pentru aceasta trăim…

  Doamne, ajută-ne să Te reprezentăm cu cinste înaintea oamenilor!

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Martori pentru Dumnezeu - 2018. În jurul nostru mai sunt mulţi dintre cei care sunt atenţi la ceea ce facem, cum vorbim, cum ne comportăm, evaluând cu grijă toate acestea. Mărturia noastră verbală nu este lipsită de importanţă, dar este mult întrecută de modul nostru de viaţă. Astăzi ne stă înainte o nouă zi în care Îl putem prezenta pe Isus prin felul nostru de a fi.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...