Martori pentru Dumnezeu

  Atunci temnicerul a cerut o lumină, a sărit înăuntru şi, tremurând de frică, s-a aruncat la picioarele lui Pavel şi ale lui Sila, i-a scos afară şi le-a zis: „Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?” Pavel şi Sila i-au răspuns: „Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit tu şi casa ta.” (Faptele 16:29-31)

  În urma unei percheziţii făcute de organele Securităţii, am fost mutat disciplinar. Impresia despre acei ofiţeri era una deplorabilă. Mai târziu, între 1990 şi 1992, am avut ocazia să oficiez botezul a doi ofiţeri de poliţie, unul pensionar şi celălalt încă în funcţie. Erau oameni sinceri, care aveau nevoie de mântuire.

  Pavel şi Sila trebuie să fi fost surprinşi de atitudinea temnicerului, care i-a băgat în celula „dinăuntru” (Faptele 16:24) a temniţei, cea întunecoasă şi insalubră, imobilizându-i în unelte special concepute. Era un posibil fost soldat, neimpresionat de cruzimea metodelor de tortură. Comportamentul lui Pavel şi Sila era neobişnuit. Chinuiţi, cântau. Era miezul nopţii. Intervenţia divină care a zguduit închisoarea a făcut să se deschidă toate uşile închisorii şi să-l trezească pe temnicer. Evaluând consecinţele evadării, era gata să se sinucidă. Oprit de Pavel, temnicerul ia o lumină ca să verifice prezenţa deţinuţilor. Rezultatul: toţi erau prezenţi. Uimit, temnicerul pune o întrebare inspirată, pe care probabil nu a înţeles-o decât mai târziu: „Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?” Răspunsul lui Pavel a fost scurt şi prompt. În noaptea aceea, temnicerul s-a schimbat. I-a dus acasă la el pe cei doi, le-a spălat rănile provocate şi, în mijlocul unei mese de părtăşie, a cerut botezul, el şi cei din casa lui.

  Pare imposibil, şi totuşi puterea lui Dumnezeu nu are limite pentru cei care-L caută.

  În jurul nostru mai sunt mulţi dintre cei care sunt atenţi la ceea ce facem, cum vorbim, cum ne comportăm, evaluând cu grijă toate acestea. Mărturia noastră verbală nu este lipsită de importanţă, dar este mult întrecută de modul nostru de viaţă. Astăzi ne stă înainte o nouă zi în care Îl putem prezenta pe Isus prin felul nostru de a fi. În realitate, pentru aceasta trăim…

  Doamne, ajută-ne să Te reprezentăm cu cinste înaintea oamenilor!

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Martori pentru Dumnezeu - 2018. În jurul nostru mai sunt mulţi dintre cei care sunt atenţi la ceea ce facem, cum vorbim, cum ne comportăm, evaluând cu grijă toate acestea. Mărturia noastră verbală nu este lipsită de importanţă, dar este mult întrecută de modul nostru de viaţă. Astăzi ne stă înainte o nouă zi în care Îl putem prezenta pe Isus prin felul nostru de a fi.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...