Articolul precedentȘi răsplata Sa este cu El
  Articolul următorFiți gata!

  Apolo

  Avea darul vorbirii și era tare în Scripturi… (Faptele 18:24)

  Ori de câte ori văd astăzi un tânăr educat, bun cunoscător al Scripturilor, elocvent și consacrat, îmi apare în minte imaginea lui Apolo. El era un iudeu sincer din Alexandria. Sfintele Scripturi subliniază câteva trăsături definitorii pentru statutul lui Apolo: „Avea darul vorbirii și era tare în Scripturi. El era învățat în ce privește Calea Domnului, avea un duh înfocat și vorbea și învăța amănunțit pe oameni despre Isus, măcar că nu cunoștea decât botezul lui Isus” (Faptele 18:24-25). Tu ești tare în Scripturi? Ești dispus să înveți și pe alții, cu înflăcărare și cu putere de convingere, explicându-le mesajele Bibliei pe înțelesul lor?

  Deși era un tânăr cu o vastă cultură și dedicat slujirii evanghelistice, Apolo nu cunoștea decât învățăturile primite de la Ioan Botezătorul. O familie distinsă din Efes îl aude vorbind în sinagogă și, în timp ce apreciază și admiră zelul, elocvența și cultura lui, își dă seama că mai are de învățat în ce privește „Calea Domnului”. Așa că Aquila și Priscila îl iau la ei și, cu duhul blândeții, inspirați de Duhul Sfânt, îi explică rânduielile bisericii primare nou-înființate, ale botezului creștin și ale Sfintei Cine, revărsarea Duhului Sfânt, primirea darului mântuirii prin har, prin credința în jertfa și meritele Domnului Hristos. Cu o umilință vrednică de apreciat și de urmat, „învățatul” Apolo primește și își însușește aceste învățături care completează palmaresul său spiritual și doctrinar. Tu ești docil? Ai acest grad înalt de umilință?

  Apolo era precis în prezentarea adevărului scripturistic, fiind bine întemeiat prin propriile studii din Vechiul Testament, singurele Scripturi existente atunci.

  Tu studiezi zilnic Biblia, astfel încât să poți explica și clarifica oricui principiile ei sfinte? Acest tânăr minunat are forța spirituală de „a înfrunta cu putere pe iudei înaintea norodului”, dovedindu-le „din Scripturi că Isus este Hristosul” (Faptele 18:28). Deși unii dintre ascultători îl apreciază pe Apolo mai mult decât pe Pavel, apostolul reprimă acest sentiment, explicându-le că el a sădit, Apolo a udat, iar Dumnezeu a făcut să crească (vezi 1 Corinteni 3:4-9). Sentimentul și atitudinea aceasta sunt cheia armoniei frățești.

  Tu generezi în jurul tău această armonie ca un nimb ce înconjoară nu doar fruntea ta, ci și întreaga ta ființă și prezență? Dumnezeu are nevoie și astăzi de „tineri” care să prezinte Evanghelia cu putere, cu mult curaj, cu umilință și cu dragoste de oameni. Vrei să fii și tu unul dintre aceștia?

  Magdalena Toma, Arad

  Apolo - 2018. Tu generezi în jurul tău această armonie ca un nimb ce înconjoară nu doar fruntea ta, ci și întreaga ta ființă și prezență? Dumnezeu are nevoie și astăzi de „tineri” care să prezinte Evanghelia cu putere, cu mult curaj, cu umilință și cu dragoste de oameni. Vrei să fii și tu unul dintre aceștia?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Samuel

  Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor! PROVOCARE: Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...