Articolul precedentȘi răsplata Sa este cu El
  Articolul următorFiți gata!

  Apolo

  Avea darul vorbirii și era tare în Scripturi… (Faptele 18:24)

  Ori de câte ori văd astăzi un tânăr educat, bun cunoscător al Scripturilor, elocvent și consacrat, îmi apare în minte imaginea lui Apolo. El era un iudeu sincer din Alexandria. Sfintele Scripturi subliniază câteva trăsături definitorii pentru statutul lui Apolo: „Avea darul vorbirii și era tare în Scripturi. El era învățat în ce privește Calea Domnului, avea un duh înfocat și vorbea și învăța amănunțit pe oameni despre Isus, măcar că nu cunoștea decât botezul lui Isus” (Faptele 18:24-25). Tu ești tare în Scripturi? Ești dispus să înveți și pe alții, cu înflăcărare și cu putere de convingere, explicându-le mesajele Bibliei pe înțelesul lor?

  Deși era un tânăr cu o vastă cultură și dedicat slujirii evanghelistice, Apolo nu cunoștea decât învățăturile primite de la Ioan Botezătorul. O familie distinsă din Efes îl aude vorbind în sinagogă și, în timp ce apreciază și admiră zelul, elocvența și cultura lui, își dă seama că mai are de învățat în ce privește „Calea Domnului”. Așa că Aquila și Priscila îl iau la ei și, cu duhul blândeții, inspirați de Duhul Sfânt, îi explică rânduielile bisericii primare nou-înființate, ale botezului creștin și ale Sfintei Cine, revărsarea Duhului Sfânt, primirea darului mântuirii prin har, prin credința în jertfa și meritele Domnului Hristos. Cu o umilință vrednică de apreciat și de urmat, „învățatul” Apolo primește și își însușește aceste învățături care completează palmaresul său spiritual și doctrinar. Tu ești docil? Ai acest grad înalt de umilință?

  Apolo era precis în prezentarea adevărului scripturistic, fiind bine întemeiat prin propriile studii din Vechiul Testament, singurele Scripturi existente atunci.

  Tu studiezi zilnic Biblia, astfel încât să poți explica și clarifica oricui principiile ei sfinte? Acest tânăr minunat are forța spirituală de „a înfrunta cu putere pe iudei înaintea norodului”, dovedindu-le „din Scripturi că Isus este Hristosul” (Faptele 18:28). Deși unii dintre ascultători îl apreciază pe Apolo mai mult decât pe Pavel, apostolul reprimă acest sentiment, explicându-le că el a sădit, Apolo a udat, iar Dumnezeu a făcut să crească (vezi 1 Corinteni 3:4-9). Sentimentul și atitudinea aceasta sunt cheia armoniei frățești.

  Tu generezi în jurul tău această armonie ca un nimb ce înconjoară nu doar fruntea ta, ci și întreaga ta ființă și prezență? Dumnezeu are nevoie și astăzi de „tineri” care să prezinte Evanghelia cu putere, cu mult curaj, cu umilință și cu dragoste de oameni. Vrei să fii și tu unul dintre aceștia?

  Magdalena Toma, Arad

  Apolo - 2018. Tu generezi în jurul tău această armonie ca un nimb ce înconjoară nu doar fruntea ta, ci și întreaga ta ființă și prezență? Dumnezeu are nevoie și astăzi de „tineri” care să prezinte Evanghelia cu putere, cu mult curaj, cu umilință și cu dragoste de oameni. Vrei să fii și tu unul dintre aceștia?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...