Felix

  După câteva zile, a venit Felix cu nevastă-sa Drusila, care era iudeică; a chemat pe Pavel și l-a ascultat despre credința în Hristos Isus. (Faptele 24:24)

  Retrăim, alături de apostolul Pavel, zile fierbinți, pline de evenimente și învățături. Adus sub pază la Cezareea, învinuitorii săi iudei își angajează un avocat, pe Tertul, care se adresează lui Felix, guvernatorul provinciei, prin cuvinte lingușitoare. „Felix are destul spirit de pătrundere pentru a citi […] caracterul acuzatorilor lui Pavel” și a constata că Pavel este nevinovat” (Faptele apostolilor, ed. 2011, p. 309). El îi face semn lui Pavel să se apere. Apostolul vorbește cu căldură, sinceritate și putere de convingere. „Totuși Felix nu cunoaște niciun motiv mai mare decât interesul personal, […] plăcerea de a fi lăudat […] și de a ajunge mai sus” (Ibidem, p. 310). Ca să facă pe placul iudeilor, el suspendă judecata până la sosirea căpitanului Lisias.

  După câteva zile, Felix și soția sa, Drusila, îl cheamă pe Pavel pentru ca, într-o convorbire particulară, să afle de la el „despre credința în Hristos Isus” (v. 24). Pavel folosește această ocazie de aur pentru a-i ajuta să înțeleagă caracterul neschimbător al Legii, precum și pentru ai face să-și predea viața Domnului Hristos. Cuprins de o adâncă frământare, Felix este convins că într-o zi va da socoteală înaintea Cerului pentru faptele nelegiuite care i-au apărut spontan în minte. „Dar, în loc să îngăduie convingerilor sale să-l ducă la pocăință”, el curmă convorbirea brusc: „De astă dată, du-te! Când voi mai avea prilej, te voi asculta” (v. 25).

  În timpul celor doi ani, cât Pavel rămâne întemnițat, Felix îl vizitează adeseori și-l ascultă cu atenție. „O rază de lumină din cer a strălucit asupra lui Felix” (Ibidem, pp. 313–314). Oare va refuza mereu oferta harului?… Dumnezeu îl urmărește pe Felix cu bunătatea Lui și, prin Pavel, El apelează iubitor la inima sa. O, ce răbdător este El nu numai cu Felix, ci cu fiecare dintre noi!

  De aceea, te rog, nu uita: amânarea, iubirea de bani și dorința de păstrare a scaunului, cu orice preț, duc la ruină vremelnică și veșnică! Fă astăzi alegerea cea bună de a urma Calea mântuirii și întronează-L pe Hristos ca Domn în viața ta! Bucuria îți va fi deplină și aici, și în veșnicii!

  Magdalena Toma, Arad

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...