Felix

  După câteva zile, a venit Felix cu nevastă-sa Drusila, care era iudeică; a chemat pe Pavel și l-a ascultat despre credința în Hristos Isus. (Faptele 24:24)

  Retrăim, alături de apostolul Pavel, zile fierbinți, pline de evenimente și învățături. Adus sub pază la Cezareea, învinuitorii săi iudei își angajează un avocat, pe Tertul, care se adresează lui Felix, guvernatorul provinciei, prin cuvinte lingușitoare. „Felix are destul spirit de pătrundere pentru a citi […] caracterul acuzatorilor lui Pavel” și a constata că Pavel este nevinovat” (Faptele apostolilor, ed. 2011, p. 309). El îi face semn lui Pavel să se apere. Apostolul vorbește cu căldură, sinceritate și putere de convingere. „Totuși Felix nu cunoaște niciun motiv mai mare decât interesul personal, […] plăcerea de a fi lăudat […] și de a ajunge mai sus” (Ibidem, p. 310). Ca să facă pe placul iudeilor, el suspendă judecata până la sosirea căpitanului Lisias.

  După câteva zile, Felix și soția sa, Drusila, îl cheamă pe Pavel pentru ca, într-o convorbire particulară, să afle de la el „despre credința în Hristos Isus” (v. 24). Pavel folosește această ocazie de aur pentru a-i ajuta să înțeleagă caracterul neschimbător al Legii, precum și pentru ai face să-și predea viața Domnului Hristos. Cuprins de o adâncă frământare, Felix este convins că într-o zi va da socoteală înaintea Cerului pentru faptele nelegiuite care i-au apărut spontan în minte. „Dar, în loc să îngăduie convingerilor sale să-l ducă la pocăință”, el curmă convorbirea brusc: „De astă dată, du-te! Când voi mai avea prilej, te voi asculta” (v. 25).

  În timpul celor doi ani, cât Pavel rămâne întemnițat, Felix îl vizitează adeseori și-l ascultă cu atenție. „O rază de lumină din cer a strălucit asupra lui Felix” (Ibidem, pp. 313–314). Oare va refuza mereu oferta harului?… Dumnezeu îl urmărește pe Felix cu bunătatea Lui și, prin Pavel, El apelează iubitor la inima sa. O, ce răbdător este El nu numai cu Felix, ci cu fiecare dintre noi!

  De aceea, te rog, nu uita: amânarea, iubirea de bani și dorința de păstrare a scaunului, cu orice preț, duc la ruină vremelnică și veșnică! Fă astăzi alegerea cea bună de a urma Calea mântuirii și întronează-L pe Hristos ca Domn în viața ta! Bucuria îți va fi deplină și aici, și în veșnicii!

  Magdalena Toma, Arad

  Felix - 2018. Amânarea, iubirea de bani și dorința de păstrare a scaunului, cu orice preț, duc la ruină vremelnică și veșnică! Fă astăzi alegerea cea bună de a urma Calea mântuirii și întronează-L pe Hristos ca Domn în viața ta! Bucuria îți va fi deplină și aici, și în veșnicii!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...