Agripa și Berenice

  Agripa a zis lui Festus: „Aş vrea să aud şi eu pe omul acela.” „Mâine”, a răspuns Festus, „îl vei auzi. A doua zi deci, Agripa şi Berenice au venit cu multă fală şi au intrat în locul de ascultare, împreună cu căpitanii şi cu oamenii cei mai de frunte ai cetăţii. (Faptele 25:22-23)

  Aş vrea să aud şi eu”, spune Agripa. În original este folosit un timp imperfect, care în limba greacă exprimă o acţiune liniară, continuă. Astfel înţelegem că Agripa nutrea curiozitatea de a-l asculta pe Pavel mai de mult.

  Sala de audienţă a fost pregătită şi iată că a venit ocazia apariţiei împăratului Agripa şi a lui Berenice. Au intrat în sală cu multă fală, îmbrăcaţi exorbitant. Toţi ochii din sală le-au sorbit cu nesaţ apariţia triumfală. Urma ca vorbitorul, motivul pentru care toţi se aflau în acea sală, să apară modest îmbrăcat, legat cu lanţuri. Iată ce discrepanţă! De pe picior regal, acoperit cu extravaganţă, Agripa şi Berenice s-au hotărât să-l asculte pe umilul predicator Pavel. Deznodământul a fost predictibil. Împăratul Agripa şi Berenice n-au fost pătrunşi de experienţa uimitoare a convertirii fostului Saul.

  Să nu trăim cu falsa impresie că ne putem raporta la un predicator, la Sfânta Scriptură de pe o poziţie superioară, autosuficientă, mândră, şi totuşi să putem fi schimbaţi de către Duhul Sfânt. Nu putem aborda ocaziile sfinte cu nonşalanţă, pentru că nu avem garanţia unei alte ocazii.

  Dumnezeu „nu oferă acolo unde ceea ce oferă nu e primit sau măcar aşteptat. Şi asta nu pentru că refuză să investească fără profit, ci pentru că ceea ce are de oferit nu are nicio valoare dacă nu răspunde unor nevoi şi întrebări vii” (Andrei Pleşu, Parabolele lui Iisus). Astăzi, Dumnezeu poate că va încerca să-ţi vorbească printr-o emisiune la radio, printr-un frate mai vârstnic sau printr-un citat dintr-o carte. Adoptă o atitudine umilă, de învăţăcel, simte-ţi nevoia după El, aşază-ţi inima în mâinile Lui şi lasă-L să ţi-o modeleze!

  Abel Daniel Noață, pastor, Conferinţa Muntenia

  Agripa și Berenice - 2018. Astăzi, Dumnezeu poate că va încerca să-ţi vorbească printr-o emisiune la radio, printr-un frate mai vârstnic sau printr-un citat dintr-o carte. Adoptă o atitudine umilă, de învăţăcel, simte-ţi nevoia după El, aşază-ţi inima în mâinile Lui şi lasă-L să ţi-o modeleze!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...