Tit

  Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, care a pus în inima lui Tit aceeași râvnă pentru voi! (2 Corinteni 8:16)

  Astăzi vom face cunoștință cu un tânăr înflăcărat pentru cauza lui Dumnezeu, a cărui viață ne motivează pe toți să intrăm în primele rânduri ale slujirii semenilor noștri.

  Tit este un creștin grec dintre neamuri (Galateni 2:3) și, posibil, un rod al lucrării evanghelistice a lui Pavel (Tit 1:4). El este amintit prima dată călătorind cu Pavel de la Antiohia la Ierusalim, cu prilejul unui conciliu (Galateni 2:1-3). Destoinic și supus, Tit îl însoțește apoi pe Pavel în cea de a treia călătorie misionară (2 Corinteni 2:13; 7:6,13). Întorcându-se de la Corint, Tit îi aduce apostolului un raport fericit despre progresul spiritual al corintenilor, iar entuziasmul cu care îi relatează amănuntele este un prilej de mângâiere pentru inima bătrânului său mentor. Câștigând încrederea credincioșilor corinteni, Tit demarează proiectul strângerii de ajutoare pentru săracii din Iudeea, implicându-se sârguincios în îndeplinirea acestui proiect caritabil (2 Corinteni 9:5). Tu duci ajutoare, în panere de iubire, săracilor din jurul tău?

  Un amănunt deosebit completează portretul caracterului lui Tit, și anume: urmând exemplul lui Pavel, Tit s-a întreținut singur pe timpul rămânerii la Corint (2 Corinteni 12:18). Aceasta a câștigat respectul, afecțiunea și încrederea corintenilor, precum și ale noastre astăzi.

  După ce a refăcut armonia bisericii din Corint, Tit, voios și consacrat, îl însoțește pe apostol la Creta și, în perioada petrecută acolo, supraveghează organizarea bisericii (Tit 1:5). Ulterior, Tit a ocupat un post important de conducere în biserica creștină primară (Tit 1:1-5; 2:15).

  Când corabia pe care se afla Pavel a trecut pe lângă insula Creta, el era prizonierul Romei. Deși echipajul a fost salvat, corabia s-a scufundat în adâncul Mării Mediterane, iar Creta s-a scufundat în adâncimile păcatului. Prin Pavel și apoi prin Tit, Dumnezeu a lucrat pentru salvarea locuitorilor din Creta. Tu ești dispus să lucrezi pentru salvarea semenilor tăi din adâncimile păcatului?

  Dumnezeu ne cheamă să fim un TIT al timpului nostru. Spune împreună cu mine: Ajută-mi Tu să fiu și eu un misionar ca Tit, zelos, supus, loial, destoinic, vrednic de iubit!

  Magdalena Toma, Arad

  Tit - 2018. Dumnezeu ne cheamă să fim un TIT al timpului nostru. Spune împreună cu mine: Ajută-mi Tu să fiu și eu un misionar ca Tit, zelos, supus, loial, destoinic, vrednic de iubit!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...