Tit

  Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, care a pus în inima lui Tit aceeași râvnă pentru voi! (2 Corinteni 8:16)

  Astăzi vom face cunoștință cu un tânăr înflăcărat pentru cauza lui Dumnezeu, a cărui viață ne motivează pe toți să intrăm în primele rânduri ale slujirii semenilor noștri.

  Tit este un creștin grec dintre neamuri (Galateni 2:3) și, posibil, un rod al lucrării evanghelistice a lui Pavel (Tit 1:4). El este amintit prima dată călătorind cu Pavel de la Antiohia la Ierusalim, cu prilejul unui conciliu (Galateni 2:1-3). Destoinic și supus, Tit îl însoțește apoi pe Pavel în cea de a treia călătorie misionară (2 Corinteni 2:13; 7:6,13). Întorcându-se de la Corint, Tit îi aduce apostolului un raport fericit despre progresul spiritual al corintenilor, iar entuziasmul cu care îi relatează amănuntele este un prilej de mângâiere pentru inima bătrânului său mentor. Câștigând încrederea credincioșilor corinteni, Tit demarează proiectul strângerii de ajutoare pentru săracii din Iudeea, implicându-se sârguincios în îndeplinirea acestui proiect caritabil (2 Corinteni 9:5). Tu duci ajutoare, în panere de iubire, săracilor din jurul tău?

  Un amănunt deosebit completează portretul caracterului lui Tit, și anume: urmând exemplul lui Pavel, Tit s-a întreținut singur pe timpul rămânerii la Corint (2 Corinteni 12:18). Aceasta a câștigat respectul, afecțiunea și încrederea corintenilor, precum și ale noastre astăzi.

  După ce a refăcut armonia bisericii din Corint, Tit, voios și consacrat, îl însoțește pe apostol la Creta și, în perioada petrecută acolo, supraveghează organizarea bisericii (Tit 1:5). Ulterior, Tit a ocupat un post important de conducere în biserica creștină primară (Tit 1:1-5; 2:15).

  Când corabia pe care se afla Pavel a trecut pe lângă insula Creta, el era prizonierul Romei. Deși echipajul a fost salvat, corabia s-a scufundat în adâncul Mării Mediterane, iar Creta s-a scufundat în adâncimile păcatului. Prin Pavel și apoi prin Tit, Dumnezeu a lucrat pentru salvarea locuitorilor din Creta. Tu ești dispus să lucrezi pentru salvarea semenilor tăi din adâncimile păcatului?

  Dumnezeu ne cheamă să fim un TIT al timpului nostru. Spune împreună cu mine: Ajută-mi Tu să fiu și eu un misionar ca Tit, zelos, supus, loial, destoinic, vrednic de iubit!

  Magdalena Toma, Arad

  Tit - 2018. Dumnezeu ne cheamă să fim un TIT al timpului nostru. Spune împreună cu mine: Ajută-mi Tu să fiu și eu un misionar ca Tit, zelos, supus, loial, destoinic, vrednic de iubit!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...