Dima

  Căci Dima, din dragoste pentru lumea de acum, m-a părăsit şi a plecat la Tesalonic. (2 Timotei 4:10)

  A doua epistolă a lui Pavel a fost scrisă în condiţii foarte grele, Pavel fiind închis în închisoarea Mamertino din Roma. În aceste împrejurări ar fi avut nevoie de o persoană care să-l încurajeze, să-i fie sprijin în încercare. Pavel îl cheamă pe Timotei, deoarece Dima l-a părăsit în greaua încercare.

  A părăsi pe cineva aflat în situaţie dificilă este o faptă nedemnă de un creştin. Un om poate ajunge într-o astfel de situaţie dacă în aceleaşi timp Îl părăseşte şi pe Domnul. Despre Dima, Scriptura menţionează că l-a părăsit pe Pavel „din dragoste pentru lume”. Atunci când un om ajunge să-L părăsească pe Dumnezeu este foarte uşor să se lepede şi de semeni, chiar dacă ei se află în situaţii dificile. Zilnic auzim astfel de întâmplări dureroase, care aduc încercare familiei, bisericii şi chiar societăţii. Nu este de mirare un astfel de comportament în aceste vremuri când dragostea multor oameni s-a răcit. În general, semnul părăsirii lui Dumnezeu este abandonarea semenilor noştri care se află în suferinţă. De aceea, atunci când vine ispita părăsirii prietenilor, rudelor sau chiar a familiei, trebuie să ne punem serios întrebarea dacă nu cumva din dragoste pentru lume, interese personale sau din orice alt motiv, ne-am îndepărtat de Dumnezeu. „Pentru un câştig lumesc, Dima a dat în schimb orice înaltă şi nobilă consideraţie. Ce schimb miop! Având numai bogăţia sau cin-stea lumească, Dima era cu adevărat sărac, oricât s-ar fi lăudat el că are.” (Faptele apostolilor, p. 379)

  Să ne rugăm ca azi, prin lucrarea Duhului Sfânt în vieţile noastre, să nu ajungem în situaţia lui Dima! Să avem o relaţie strânsă zi de zi cu Mântuitorul nostru scump, iar relaţiile cu cei din familie, biserică şi societate să reflecte aproprierea noastră de Isus Hristos. Dacă descoperim răcirea relaţiilor noastre, să alergăm la Salvatorul nostru, să ne umple inimile cu dragostea Sa nemărginită şi locul nostru azi şi întotdeauna să fie doar lângă Isus Hristos. Pacea Lui să inunde inimile noastre, ca să putem aduce mângâiere celor în nevoie şi suferinţă!

  Ilyés János Béla, pastor, Conferinţa Transilvania de Nord

  Dima - 2018. Dacă descoperim răcirea relaţiilor noastre, să alergăm la Salvatorul nostru, să ne umple inimile cu dragostea Sa nemărginită şi locul nostru azi şi întotdeauna să fie doar lângă Isus Hristos. Pacea Lui să inunde inimile noastre, ca să putem aduce mângâiere celor în nevoie şi suferinţă!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...