Dima

  Căci Dima, din dragoste pentru lumea de acum, m-a părăsit şi a plecat la Tesalonic. (2 Timotei 4:10)

  A doua epistolă a lui Pavel a fost scrisă în condiţii foarte grele, Pavel fiind închis în închisoarea Mamertino din Roma. În aceste împrejurări ar fi avut nevoie de o persoană care să-l încurajeze, să-i fie sprijin în încercare. Pavel îl cheamă pe Timotei, deoarece Dima l-a părăsit în greaua încercare.

  A părăsi pe cineva aflat în situaţie dificilă este o faptă nedemnă de un creştin. Un om poate ajunge într-o astfel de situaţie dacă în aceleaşi timp Îl părăseşte şi pe Domnul. Despre Dima, Scriptura menţionează că l-a părăsit pe Pavel „din dragoste pentru lume”. Atunci când un om ajunge să-L părăsească pe Dumnezeu este foarte uşor să se lepede şi de semeni, chiar dacă ei se află în situaţii dificile. Zilnic auzim astfel de întâmplări dureroase, care aduc încercare familiei, bisericii şi chiar societăţii. Nu este de mirare un astfel de comportament în aceste vremuri când dragostea multor oameni s-a răcit. În general, semnul părăsirii lui Dumnezeu este abandonarea semenilor noştri care se află în suferinţă. De aceea, atunci când vine ispita părăsirii prietenilor, rudelor sau chiar a familiei, trebuie să ne punem serios întrebarea dacă nu cumva din dragoste pentru lume, interese personale sau din orice alt motiv, ne-am îndepărtat de Dumnezeu. „Pentru un câştig lumesc, Dima a dat în schimb orice înaltă şi nobilă consideraţie. Ce schimb miop! Având numai bogăţia sau cin-stea lumească, Dima era cu adevărat sărac, oricât s-ar fi lăudat el că are.” (Faptele apostolilor, p. 379)

  Să ne rugăm ca azi, prin lucrarea Duhului Sfânt în vieţile noastre, să nu ajungem în situaţia lui Dima! Să avem o relaţie strânsă zi de zi cu Mântuitorul nostru scump, iar relaţiile cu cei din familie, biserică şi societate să reflecte aproprierea noastră de Isus Hristos. Dacă descoperim răcirea relaţiilor noastre, să alergăm la Salvatorul nostru, să ne umple inimile cu dragostea Sa nemărginită şi locul nostru azi şi întotdeauna să fie doar lângă Isus Hristos. Pacea Lui să inunde inimile noastre, ca să putem aduce mângâiere celor în nevoie şi suferinţă!

  Ilyés János Béla, pastor, Conferinţa Transilvania de Nord

  Dima - 2018. Dacă descoperim răcirea relaţiilor noastre, să alergăm la Salvatorul nostru, să ne umple inimile cu dragostea Sa nemărginită şi locul nostru azi şi întotdeauna să fie doar lângă Isus Hristos. Pacea Lui să inunde inimile noastre, ca să putem aduce mângâiere celor în nevoie şi suferinţă!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...