Iacov

  Iacov, rob al lui Dumnezeu şi al Domnului Isus Hristos. (Iacov 1:1)

  Sunt Iacov, întâiul născut al lui Iosif (Matei 13:55). Pe mama am pierdut-o de mici. Tata s-a recăsătorit cu Maria, care ne-a fost o adevărată mamă, blândă şi credincioasă. Copilul ei a fost mezinul casei. N-am văzut niciun copil, apoi tânăr atât de nevinovat, înțelept, curajos și bun. Pe noi, frații mai mari, Isus ne-a iubit cu „o iubire nesfârșită” (Hristos, Lumina lumii, cap. 9, par. 10). Noi însă L-am rănit mult. Cu dispreț, îndoială, gelozie, ruşine că eram rude. La noi în casă, Isus suferea din cauza răutății noastre. Găsea pace şi înțelegere la străini, în casa lui Lazăr. Noi „nu L-am băgat în seamă, totuși El suferințele noastre le-a purtat” (Isaia 53:4). Pentru că noi nu eram de partea Lui și lângă El când murea, mama noastră, văduvă de câțiva ani, a fost încredințată slujirii filiale a lui Ioan. Fiind cel mai mare, eu însumi trebuia să am grijă de fratele mai mic şi de mama. Dar n-am făcut-o.

  Însă m-am căit. La doar câteva zile după acea vineri neagră, L-am acceptat pe Isus ca Mântuitor şi Domn (Faptele 1:14). Şi m-a acceptat şi El! Chiar mi S-a arătat personal (1 Corinteni 15:7). Treptat, prin vocea bisericii Lui, m-a chemat să-L slujesc. Am prezidat Conciliul de la Ierusalim (Faptele 15:13). Ce har nemeritat! Isus a aplicat la Iuda profeția din Psalmii 41:9: „Chiar şi acela… care mânca din pâinea mea ridică și el călcâiul împotriva mea.” Dar Iuda a mâncat trei ani alături de El; eu, 30 de ani, disprețuindu-L şi certându-L, iar creștinii mă văd stâlp în biserică, primul chiar, şi-mi zic Iacov cel Drept. Ce nedreptate! Ce iubire!

  Domnul m-a folosit să scriu o epistolă bisericii! Cred că a fost prima carte scrisă din Noul Testament. Am accentuat iubirea de Dumnezeu (1:12 şi 2:5) şi dragostea față de orice om (2:8). Am mustrat discriminarea, ipocrizia, bârfa şi credința lipsită de faptele iubirii slujitoare. În ultimul meu verset, am subliniat importanța salvării unui om pierdut. Așa am fost si eu. Mândru, dar iubit, răbdat, mustrat, chemat, aşteptat. Doamne Isuse, iartă-mă! Trimite-mă!

  Suflete scump, dacă treci prin amarul de a fi respins de ai tăi sau de a fi înconjurat de oameni dragi, dar care sunt pierduți, aminteşte-ți că aceasta a fost şi viața lui Isus. Urmează-L prin a-i iubi pe aceştia până la capăt, cu răbdare şi sacrificiu. Crede, iubeşte şi nădăjduieşte! Istoria lor nu s-a încheiat deocamdată! În ceea ce te privește, nu uita cine ai fost, nu te mândri cu ceea ce eşti acum şi roagă-te lui Dumnezeu să te folosească în a-i întoarce pe alți iacovi ce stau zeci de ani lângă Isus, dar neiubindu-L!

  Cristian Trenchea, pastor, Conferinţa Moldova

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...