Iacov

  Iacov, rob al lui Dumnezeu şi al Domnului Isus Hristos. (Iacov 1:1)

  Sunt Iacov, întâiul născut al lui Iosif (Matei 13:55). Pe mama am pierdut-o de mici. Tata s-a recăsătorit cu Maria, care ne-a fost o adevărată mamă, blândă şi credincioasă. Copilul ei a fost mezinul casei. N-am văzut niciun copil, apoi tânăr atât de nevinovat, înțelept, curajos și bun. Pe noi, frații mai mari, Isus ne-a iubit cu „o iubire nesfârșită” (Hristos, Lumina lumii, cap. 9, par. 10). Noi însă L-am rănit mult. Cu dispreț, îndoială, gelozie, ruşine că eram rude. La noi în casă, Isus suferea din cauza răutății noastre. Găsea pace şi înțelegere la străini, în casa lui Lazăr. Noi „nu L-am băgat în seamă, totuși El suferințele noastre le-a purtat” (Isaia 53:4). Pentru că noi nu eram de partea Lui și lângă El când murea, mama noastră, văduvă de câțiva ani, a fost încredințată slujirii filiale a lui Ioan. Fiind cel mai mare, eu însumi trebuia să am grijă de fratele mai mic şi de mama. Dar n-am făcut-o.

  Însă m-am căit. La doar câteva zile după acea vineri neagră, L-am acceptat pe Isus ca Mântuitor şi Domn (Faptele 1:14). Şi m-a acceptat şi El! Chiar mi S-a arătat personal (1 Corinteni 15:7). Treptat, prin vocea bisericii Lui, m-a chemat să-L slujesc. Am prezidat Conciliul de la Ierusalim (Faptele 15:13). Ce har nemeritat! Isus a aplicat la Iuda profeția din Psalmii 41:9: „Chiar şi acela… care mânca din pâinea mea ridică și el călcâiul împotriva mea.” Dar Iuda a mâncat trei ani alături de El; eu, 30 de ani, disprețuindu-L şi certându-L, iar creștinii mă văd stâlp în biserică, primul chiar, şi-mi zic Iacov cel Drept. Ce nedreptate! Ce iubire!

  Domnul m-a folosit să scriu o epistolă bisericii! Cred că a fost prima carte scrisă din Noul Testament. Am accentuat iubirea de Dumnezeu (1:12 şi 2:5) şi dragostea față de orice om (2:8). Am mustrat discriminarea, ipocrizia, bârfa şi credința lipsită de faptele iubirii slujitoare. În ultimul meu verset, am subliniat importanța salvării unui om pierdut. Așa am fost si eu. Mândru, dar iubit, răbdat, mustrat, chemat, aşteptat. Doamne Isuse, iartă-mă! Trimite-mă!

  Suflete scump, dacă treci prin amarul de a fi respins de ai tăi sau de a fi înconjurat de oameni dragi, dar care sunt pierduți, aminteşte-ți că aceasta a fost şi viața lui Isus. Urmează-L prin a-i iubi pe aceştia până la capăt, cu răbdare şi sacrificiu. Crede, iubeşte şi nădăjduieşte! Istoria lor nu s-a încheiat deocamdată! În ceea ce te privește, nu uita cine ai fost, nu te mândri cu ceea ce eşti acum şi roagă-te lui Dumnezeu să te folosească în a-i întoarce pe alți iacovi ce stau zeci de ani lângă Isus, dar neiubindu-L!

  Cristian Trenchea, pastor, Conferinţa Moldova

  Iacov - 2018. Suflete scump, dacă treci prin amarul de a fi respins de ai tăi sau de a fi înconjurat de oameni dragi, dar care sunt pierduți, aminteşte-ți că aceasta a fost şi viața lui Isus. Urmează-L prin a-i iubi pe aceştia până la capăt, cu răbdare şi sacrificiu. Crede, iubeşte şi nădăjduieşte! Istoria lor nu s-a încheiat deocamdată!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....