Articolul precedentVom moșteni împărăția
  Articolul următorVom mânca din pomul vieții

  Iuda – fratele Domnului Isus

  Dar voi, preaiubiţilor, zidiţi-vă sufleteşte pe credinţa voastră preasfântă, rugaţi-vă prin Duhul Sfânt, ţineţi-vă în dragostea lui Dumnezeu şi aşteptaţi îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viaţa veşnică. (Iuda 20-21)

  Deşi despre Iuda, fratele vitreg al Domnului Hristos (Matei 13:55), nu ştim foarte multe lucruri, totuşi „Epistola sobornicească a lui Iuda” este una dintre cărţile Noului Testament care conţine adevăruri speciale pentru viaţa de credin-ţă. Chiar la începutul epistolei sale, Iuda se identifică pe sine ca „rob al lui Isus Hristos şi fratele lui Iacov” şi, prin aceste câteva cuvinte, consideră că a spus tot ce e necesar pentru identificarea lui. Dar Iuda nu doreşte să sublinieze legătura lui de rudenie cu Domnul Hristos, ci, ca împreună-slujitor cu ceilalţi credincioşi, îndeamnă biserica să lupte „pentru credinţa care a fost dată sfinţilor o dată pentru totdeauna” (Iuda 3).

  Având în minte această luptă a credinţei într-o perioadă în care învăţătorii mincinoşi răspândeau diferite erezii în biserica acelor timpuri, Iuda îi încurajează pe cei credincioşi prin câteva cuvinte deosebit de frumoase.

  „…preaiubiţilor, zidiţi-vă sufleteşte pe credinţa voastră preasfântă”. Iuda doreşte să le transmită lor, dar şi nouă astăzi, că în această „credinţă preasfântă”, fiecare poate fi zidit pe unica temelie care a existat vreodată: „Stânca Veacurilor”; doar pe această temelie poate fi zidită credinţa preasfântă „dată sfinţilor o dată pentru totdeauna”.

  „…rugaţi-vă prin Duhul Sfânt” şi acest lucru nu este în zadar, deoarece „ochii Domnului sunt peste cei fără prihană şi urechile Lui iau aminte la strigătele lor” (Psalmii 34:15).

  „…ţineţi-vă în dragostea lui Dumnezeu”; aici avem un îndemn, dar şi o avertizare, şi anume faptul că poţi să te depărtezi de această dragoste divină şi să ajungi atât de departe de Dumnezeu, încât El să nu te mai poată ocroti (Iuda 8-13).

  „…aşteptaţi îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viaţa veşnică”. Să aşteptăm şi noi cu răbdare îndurarea lui Dumnezeu ca, după ce am „împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit” (Evrei 10:36).

  Bunul Dumnezeu să ne acopere cu prezenţa Duhului Sfânt şi astăzi!

  Săvel Lupu, pastor, Conferinţa Moldova

  Iuda - fratele Domnului Isus - 2018. Iuda nu doreşte să sublinieze legătura lui de rudenie cu Domnul Hristos, ci, ca împreună-slujitor cu ceilalţi credincioşi, îndeamnă biserica să lupte „pentru credinţa care a fost dată sfinţilor o dată pentru totdeauna” (Iuda 3)
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...