Articolul precedentVom moșteni împărăția
  Articolul următorVom mânca din pomul vieții

  Iuda – fratele Domnului Isus

  Dar voi, preaiubiţilor, zidiţi-vă sufleteşte pe credinţa voastră preasfântă, rugaţi-vă prin Duhul Sfânt, ţineţi-vă în dragostea lui Dumnezeu şi aşteptaţi îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viaţa veşnică. (Iuda 20-21)

  Deşi despre Iuda, fratele vitreg al Domnului Hristos (Matei 13:55), nu ştim foarte multe lucruri, totuşi „Epistola sobornicească a lui Iuda” este una dintre cărţile Noului Testament care conţine adevăruri speciale pentru viaţa de credin-ţă. Chiar la începutul epistolei sale, Iuda se identifică pe sine ca „rob al lui Isus Hristos şi fratele lui Iacov” şi, prin aceste câteva cuvinte, consideră că a spus tot ce e necesar pentru identificarea lui. Dar Iuda nu doreşte să sublinieze legătura lui de rudenie cu Domnul Hristos, ci, ca împreună-slujitor cu ceilalţi credincioşi, îndeamnă biserica să lupte „pentru credinţa care a fost dată sfinţilor o dată pentru totdeauna” (Iuda 3).

  Având în minte această luptă a credinţei într-o perioadă în care învăţătorii mincinoşi răspândeau diferite erezii în biserica acelor timpuri, Iuda îi încurajează pe cei credincioşi prin câteva cuvinte deosebit de frumoase.

  „…preaiubiţilor, zidiţi-vă sufleteşte pe credinţa voastră preasfântă”. Iuda doreşte să le transmită lor, dar şi nouă astăzi, că în această „credinţă preasfântă”, fiecare poate fi zidit pe unica temelie care a existat vreodată: „Stânca Veacurilor”; doar pe această temelie poate fi zidită credinţa preasfântă „dată sfinţilor o dată pentru totdeauna”.

  „…rugaţi-vă prin Duhul Sfânt” şi acest lucru nu este în zadar, deoarece „ochii Domnului sunt peste cei fără prihană şi urechile Lui iau aminte la strigătele lor” (Psalmii 34:15).

  „…ţineţi-vă în dragostea lui Dumnezeu”; aici avem un îndemn, dar şi o avertizare, şi anume faptul că poţi să te depărtezi de această dragoste divină şi să ajungi atât de departe de Dumnezeu, încât El să nu te mai poată ocroti (Iuda 8-13).

  „…aşteptaţi îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viaţa veşnică”. Să aşteptăm şi noi cu răbdare îndurarea lui Dumnezeu ca, după ce am „împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit” (Evrei 10:36).

  Bunul Dumnezeu să ne acopere cu prezenţa Duhului Sfânt şi astăzi!

  Săvel Lupu, pastor, Conferinţa Moldova

  Iuda - fratele Domnului Isus - 2018. Iuda nu doreşte să sublinieze legătura lui de rudenie cu Domnul Hristos, ci, ca împreună-slujitor cu ceilalţi credincioşi, îndeamnă biserica să lupte „pentru credinţa care a fost dată sfinţilor o dată pentru totdeauna” (Iuda 3)
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...