Serafimii și Heruvimii, vestitorii sfințeniei lui Dumnezeu

  Mi-a atins gura cu el și a zis: „Iată, atingându-se cărbunele acesta de buzele tale, nelegiuirea ta este îndepărtată și păcatul tău este ispășit!” Am auzit glasul Domnului, întrebând: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!” (Isaia 6:7-8)

  Serafimii și heruvimii sunt grupuri de îngeri care slujesc în imediata prezență a lui Dumnezeu, în locul cel mai sfânt. Ei manifestă un respect deosebit față de prezența lui Dumnezeu, iar pe omul păcătos îl fac conștient de sfințenia lui Dumnezeu. Într-o vreme de strâmtorare în istoria lui Iuda, Isaia vede tronul lui Dumnezeu înconjurat de serafimi, ființele cu aspect de foc ale lui Dumnezeu. Atunci când profetul înțelege că Dumnezeu este sfânt și slava Lui umple pământul, devine conștient de păcătoșenia Lui și se declară vinovat. În momentul acela, unul dintre serafimi îi atinge buzele cu tăciunele aprins luat de pe altar, iar nelegiuirea sa este îndepărtată și păcatul lui, ispășit.

  Deseori împroșcăm cu foc pe semenii noștri, atunci când îi condamnăm sau îi învinovățim. Suntem în stare să producem mare pagubă prin cuvintele noastre (Proverbele 16:27; 26:20; Iacov 3:6). De aceea trebuie ca focul sfânt provenit de la altarul Domnului să ne atingă buzele și, astfel, în loc de condamnare, să ne mărturisim sincer păcatele. Iar atunci când Dumnezeu ne cheamă, să mergem în numele Tatălui, a Fiului și a Sfântului Duh cu vestea bună, cu Evanghelia veșnică la oamenii pierduți, să ascultăm de invitația Lui, pentru că nu putem face altfel (Ieremia 20:9).

  Tronul lui Dumnezeu este înconjurat de heruvimi, patru făpturi vii ale căror fețe se aseamănă cu leul, cu boul, cu omul și cu vulturul. Exteriorul lor ilustrează patru aspecte ale activității și caracterului lor: o îndrăzneală asemănătoare cu a leului, o răbdare și o supunere asemănătoare cu cea a vițelului, o inteligență și o dragoste asemănătoare cu cea a omului, o vedere ascuțită și o iuțeală ca cea a vulturului. Glasul lor asemenea serafimilor slăvește sfințenia lui Dumnezeu (Apocalipsa 4:7-8). Ezechiel îi vede în mișcare (1:12.14, 10:19), pentru că ei poartă tronul lui Dumnezeu dintr-un loc în altul (10:18-19; 2 Samuel 6:2). Dumnezeu Își vizitează poporul în Babilon și le slujește ca templu în robie (Ezechiel 11:16; Isaia 57:15).

  Dumnezeu este cu tine în cele mai grele circumstanțe ale vieții tale și devine templu pentru tine la vreme de nevoie. Îți atinge buzele, îți curăță inima, ca să devii vestitorul, purtătorul sfințeniei Sale printre oameni. Așa să te ajute Dumnezeu și astăzi!

  Szabo Laszlo Csaba, pastor Conferința Transilvania de Sud

  Serafimii și Heruvimii, vestitorii sfințeniei lui Dumnezeu - 2018. Dumnezeu este cu tine în cele mai grele circumstanțe ale vieții tale și devine templu pentru tine la vreme de nevoie. Îți atinge buzele, îți curăță inima, ca să devii vestitorul, purtătorul sfințeniei Sale printre oameni. Așa să te ajute Dumnezeu și astăzi!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...