Serafimii și Heruvimii, vestitorii sfințeniei lui Dumnezeu

  Mi-a atins gura cu el și a zis: „Iată, atingându-se cărbunele acesta de buzele tale, nelegiuirea ta este îndepărtată și păcatul tău este ispășit!” Am auzit glasul Domnului, întrebând: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!” (Isaia 6:7-8)

  Serafimii și heruvimii sunt grupuri de îngeri care slujesc în imediata prezență a lui Dumnezeu, în locul cel mai sfânt. Ei manifestă un respect deosebit față de prezența lui Dumnezeu, iar pe omul păcătos îl fac conștient de sfințenia lui Dumnezeu. Într-o vreme de strâmtorare în istoria lui Iuda, Isaia vede tronul lui Dumnezeu înconjurat de serafimi, ființele cu aspect de foc ale lui Dumnezeu. Atunci când profetul înțelege că Dumnezeu este sfânt și slava Lui umple pământul, devine conștient de păcătoșenia Lui și se declară vinovat. În momentul acela, unul dintre serafimi îi atinge buzele cu tăciunele aprins luat de pe altar, iar nelegiuirea sa este îndepărtată și păcatul lui, ispășit.

  Deseori împroșcăm cu foc pe semenii noștri, atunci când îi condamnăm sau îi învinovățim. Suntem în stare să producem mare pagubă prin cuvintele noastre (Proverbele 16:27; 26:20; Iacov 3:6). De aceea trebuie ca focul sfânt provenit de la altarul Domnului să ne atingă buzele și, astfel, în loc de condamnare, să ne mărturisim sincer păcatele. Iar atunci când Dumnezeu ne cheamă, să mergem în numele Tatălui, a Fiului și a Sfântului Duh cu vestea bună, cu Evanghelia veșnică la oamenii pierduți, să ascultăm de invitația Lui, pentru că nu putem face altfel (Ieremia 20:9).

  Tronul lui Dumnezeu este înconjurat de heruvimi, patru făpturi vii ale căror fețe se aseamănă cu leul, cu boul, cu omul și cu vulturul. Exteriorul lor ilustrează patru aspecte ale activității și caracterului lor: o îndrăzneală asemănătoare cu a leului, o răbdare și o supunere asemănătoare cu cea a vițelului, o inteligență și o dragoste asemănătoare cu cea a omului, o vedere ascuțită și o iuțeală ca cea a vulturului. Glasul lor asemenea serafimilor slăvește sfințenia lui Dumnezeu (Apocalipsa 4:7-8). Ezechiel îi vede în mișcare (1:12.14, 10:19), pentru că ei poartă tronul lui Dumnezeu dintr-un loc în altul (10:18-19; 2 Samuel 6:2). Dumnezeu Își vizitează poporul în Babilon și le slujește ca templu în robie (Ezechiel 11:16; Isaia 57:15).

  Dumnezeu este cu tine în cele mai grele circumstanțe ale vieții tale și devine templu pentru tine la vreme de nevoie. Îți atinge buzele, îți curăță inima, ca să devii vestitorul, purtătorul sfințeniei Sale printre oameni. Așa să te ajute Dumnezeu și astăzi!

  Szabo Laszlo Csaba, pastor Conferința Transilvania de Sud

  Serafimii și Heruvimii, vestitorii sfințeniei lui Dumnezeu - 2018. Dumnezeu este cu tine în cele mai grele circumstanțe ale vieții tale și devine templu pentru tine la vreme de nevoie. Îți atinge buzele, îți curăță inima, ca să devii vestitorul, purtătorul sfințeniei Sale printre oameni. Așa să te ajute Dumnezeu și astăzi!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...