Satana

  Cum ai căzut din cer, luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor! Tu ziceai în inima ta: „Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi şedea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miazănopții, mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt.” (Isaia 14:12-14)

  Te-ai întrebat vreodată câte decizii ia un om în fiecare zi? N-ai fost curios să afli numărul deciziilor în urma cărora ai ajuns să fii persoana care ești astăzi? Ei bine, conform unor cercetători, se pare că un adult, în medie, face în jur de 35 000 de alegeri pe zi, în timp ce un copil abia 3 000. Poate părea exagerat acest număr, dar având în vedere faptul că 230 din toate aceste decizii sunt legate de mâncare, 35 000 nu pare deloc a fi un număr atât de mare.

  Fiecare decizie luată poartă cu ea o serie de consecințe, fie ele bune sau rele. Abilitatea de a alege este o putere incredibilă pe care Creatorul ne-a oferit-o și față de care avem o responsabilitate foarte mare, nu doar pentru impactul pe care-l poate avea asupra noastră, ci și pentru impactul pe care-l poate avea asupra aproapelui nostru.

  Satana a avut, la rândul lui, capacitatea de a alege. Numele pe care-l poartă, comportamentul pe care-l are, imaginea pe care și-a creat-o în ochii oamenilor, toate aceste lucruri sunt urmarea alegerii pe care a făcut-o, și anume alegerea de a se împotrivi lui Dumnezeu. În Patriarhi și profeți, Ellen G. White scrie următoarele: „Încetul cu încetul, Lucifer a ajuns să-şi îngăduie dorinţa după înălţare de sine… Deşi toată slava lui era de la Dumnezeu, acest înger puternic a ajuns să o privească drept ceva ce îi aparţinea lui însuşi.

  Alegerile pe care le facem astăzi ar trebui să urmărească binele pe care Dumnezeu îl așteaptă de la noi. Având în minte exemplul negativ oferit de Satana, precum și consecințele alegerii răului, să căutăm ca alegerile pe care le facem astăzi să fie făcute spre a-L cinsti și onora pe Dumnezeu.

  Doamne, ajută-mă să conștientizez importanța fiecărei alegeri, căci doresc ca, în cele din urmă, ele să mă conducă spre Împărăția Ta!

  Lucian Mihăilă, student, Institutul Teologic Adventist – Cernica

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...