Satana

  Cum ai căzut din cer, luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor! Tu ziceai în inima ta: „Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi şedea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miazănopții, mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt.” (Isaia 14:12-14)

  Te-ai întrebat vreodată câte decizii ia un om în fiecare zi? N-ai fost curios să afli numărul deciziilor în urma cărora ai ajuns să fii persoana care ești astăzi? Ei bine, conform unor cercetători, se pare că un adult, în medie, face în jur de 35 000 de alegeri pe zi, în timp ce un copil abia 3 000. Poate părea exagerat acest număr, dar având în vedere faptul că 230 din toate aceste decizii sunt legate de mâncare, 35 000 nu pare deloc a fi un număr atât de mare.

  Fiecare decizie luată poartă cu ea o serie de consecințe, fie ele bune sau rele. Abilitatea de a alege este o putere incredibilă pe care Creatorul ne-a oferit-o și față de care avem o responsabilitate foarte mare, nu doar pentru impactul pe care-l poate avea asupra noastră, ci și pentru impactul pe care-l poate avea asupra aproapelui nostru.

  Satana a avut, la rândul lui, capacitatea de a alege. Numele pe care-l poartă, comportamentul pe care-l are, imaginea pe care și-a creat-o în ochii oamenilor, toate aceste lucruri sunt urmarea alegerii pe care a făcut-o, și anume alegerea de a se împotrivi lui Dumnezeu. În Patriarhi și profeți, Ellen G. White scrie următoarele: „Încetul cu încetul, Lucifer a ajuns să-şi îngăduie dorinţa după înălţare de sine… Deşi toată slava lui era de la Dumnezeu, acest înger puternic a ajuns să o privească drept ceva ce îi aparţinea lui însuşi.

  Alegerile pe care le facem astăzi ar trebui să urmărească binele pe care Dumnezeu îl așteaptă de la noi. Având în minte exemplul negativ oferit de Satana, precum și consecințele alegerii răului, să căutăm ca alegerile pe care le facem astăzi să fie făcute spre a-L cinsti și onora pe Dumnezeu.

  Doamne, ajută-mă să conștientizez importanța fiecărei alegeri, căci doresc ca, în cele din urmă, ele să mă conducă spre Împărăția Ta!

  Lucian Mihăilă, student, Institutul Teologic Adventist – Cernica

  Satana - 2018. Alegerile pe care le facem astăzi ar trebui să urmărească binele pe care Dumnezeu îl așteaptă de la noi. Având în minte exemplul negativ oferit de Satana, precum și consecințele alegerii răului, să căutăm ca alegerile pe care le facem astăzi să fie făcute spre a-L cinsti și onora pe Dumnezeu.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...