Eben-Ezer

  Până aici, Domnul ne-a ajutat. (1 Samuel 7:12)

  Doamne, cât de minunat a fost popasul de suflet, alături de Tine, în fiecare zi din acest an! Am călătorit împreună cu Moise și cu poporul Israel, traversând, ca pe uscat, Marea Roșie a propriei noastre vieți. Cu ochii pironiți spre stâlpul de foc și de nor, prin care ne-ai însoțit și călăuzit, ne-am dorit să intrăm în Canaan, ca Iosua și Caleb. Ne-am unit glasurile cu „dulcele cântăreț al lui Israel” pentru a preamări biruința Ta în viețile noastre. Am cântat cu îngerii, deasupra Betleemului, la nașterea Ta și tot cu ei am preamărit învierea Ta, prin care ne-ai făcut și pe noi părtași vieții veșnice.

  Vindecați de lepra păcatului, ne-am plecat înaintea Ta cu respect, cu înaltă prețuire și în adorare, ca samariteanul recunoscător, ca să-Ți mulțumim. Am cântat, împreună cu Pavel și Sila, chiar când am avut „picioarele în butuci” sau am fost prigoniți pentru Numele Tău. Am plâns împreună cu Petru, știind că de atâtea ori Te-am trădat și noi. Dar ne-am bucurat nespus pentru că dragostea Ta a învins și ai făcut din noi un Petru umil, un Ioan devotat și iubitor, un Nicodim temerar, un Pavel înflăcărat pentru cauza Ta.

  Am urcat cu Tine și cu apostolii, pe Muntele Măslinilor și, cu ochii în lacrimi, Te-am privit înălțându-Te la cer. Încurajarea celor doi îngeri care s-au desprins din escortă și au mai zăbovit puțin cu noi ne-a dat putere să coborâm în Valea Plângerii și să spunem tuturor cât de mare și de bun ești și că revii curând. Am rămas uniți în camera de sus a vieții noastre, rugându-ne și așteptând ploaia Spiritului Sfânt să ne curățească și să ne împuternicească pentru împlinirea mandatului pe care ni l-ai încredințat. Ca pe vremea lui Neemia, cu sabia Cuvântului într-o mână, lucrăm cu cealaltă la rezidirea templului vieții noastre și al semenilor noștri, semănând la timp și ne la timp Adevărul pe care ni l-ai încredințat.

  Indubitabil, vei reveni foarte curând pe norul cel alb și ne vei lua „acasă”, pentru a fi cu Tine pentru veșnicie. Atunci, vom spune din nou: „Eben-Ezer!” Îți vom cânta gloria și cinstea care Ți se cuvin, de se va zgudui Universul și Îți vom ridica, din inimile și coroanele noastre, un monument de eternă recunoștință. Ești vrednic!

  În numele scribilor acestui devoțional zilnic, Magdalena Toma

  Eben-Ezer - 2018. Indubitabil, vei reveni foarte curând pe norul cel alb și ne vei lua „acasă”, pentru a fi cu Tine pentru veșnicie. Atunci, vom spune din nou: „Eben-Ezer!” Îți vom cânta gloria și cinstea care Ți se cuvin, de se va zgudui Universul și Îți vom ridica, din inimile și coroanele noastre, un monument de eternă recunoștință. Ești vrednic!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...