Rugăciunea – model

  Doamne, învață-ne să ne rugăm… (Luca 11:1)

  Mântuitorul lumii Se retrăgea adesea în singurătate pentru a Se ruga. Într-o anumită ocazie, ucenicii Săi nu erau prea departe, așa că I-au putut auzi cuvintele. Au fost adânc mișcați de rugăciunea Sa, căci aceasta era plină de putere și le-a atins inimile. Se deosebea foarte mult de rugăciunile pe care le rosteau ei și de orice rugăciune pe care o auziseră rostită vreodată. După ce Domnul Isus li S-a alăturat din nou, ei I-au spus: „Doamne, învață-ne să ne rugăm, cum a învățat și Ioan pe ucenicii lui.” (…)

  Este de mare importanță să ne rugăm Tatălui nostru ceresc. Ajungem să ne depunem tributul imperfect al recunoștinței la picioarele Sale, recunoscând iubirea și harul Său, de care suntem cu totul nevrednici. Ajungem să ne facem cunoscute nevoile și să-I prezentăm făgăduințele Lui. (…)

  Domnul Isus ne-a lăsat o rugăciune în care fiecare expresie este plină de semnificație, o rugăciune care trebuie studiată și trăită în viața practică… Este o rugăciune care exprimă subiectele esențiale pe care noi trebuie să le prezentăm înaintea Tatălui nostru din ceruri. (…)

  În Rugăciunea Domnească, tăria, puterea și sinceritatea sunt unite cu blândețea și reverența. Ea este o expresie a caracterului divin al Autorului ei. (…)

  Rugăciunile lungi rostite în adunări sunt plictisitoare pentru cei care ascultă și nu pregătesc inimile oamenilor pentru predica ce urmează. Rugăciunea Domnului Hristos este în contrast vădit cu acest fel de rugăciuni lungi, în care sunt multe repetări de cuvinte. Fariseii credeau că vor fi auziți dacă vor vorbi mult și de acea făceau rugăciuni lungi, monotone și însoțite de plecăciuni.

  Rugăciunea-model a Domnului Hristos este în vădit contrast cu rugăciunile păgânilor. În toate religiile false, ceremoniile și formele au luat locul evlaviei autentice și practice. (…)

  Domnul Hristos i-a mustrat pe cărturari și farisei din cauza rugăciunilor lor pline de îndreptățire de sine… Rugăciunile de acest fel, care sunt făcute pentru a fi auzite de oameni, nu atrag nicio binecuvântare din partea lui Dumnezeu… În schimb, umilința este prețuită de Acela care a spus: „Cereți și vi se va da, căutați și veți găsi, bateți și vi se va deschide.” – Review and Herald, 28 mai 1895

  Rugăciunea - model - 2019. Rugăciunea Domnului Hristos este în contrast vădit cu rugăciunile lungi, în care sunt multe repetări de cuvinte. Fariseii credeau că vor fi auziți dacă vor vorbi mult și de acea făceau rugăciuni lungi, monotone și însoțite de plecăciuni.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...