Domnul Isus Îl descoperă pe Tatăl

Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat din lume. (Ioan 17:6)

Dacă cei săraci și neînvățați nu ar putea înțelege Biblia, atunci misiunea Domnului Hristos în lumea noastră ar fi fost inutilă, căci El spune: „Duhul Domnului este peste Mine pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia, M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc robilor de război slobozirea și orbilor căpătarea vederii, să dau drumul celor apăsați.” Porunca de a cerceta Scripturile a fost adresată de Domnul Hristos nu doar fariseilor și cărturarilor, ci și marii mulțimi de oameni de rând din jurul acestora.

Dacă Biblia nu ar fi înțeleasă de toate clasele de oameni, fie că aceștia sunt săraci sau bogați, ce rost ar mai avea îndemnul Mântuitorului de a cerceta Scripturile? Ce folos ar fi să cercetezi ceva ce nu ar putea fi niciodată înțeles? (…)

Datoria fiecărei persoane înzestrate cu rațiune este de a cerceta Scripturile. Fiecare trebuie să cunoască în mod clar în ce condiții este oferită mântuirea. (…)

Fariseii și învățătorii religioși au reprezentat atât de greșit caracterul lui Dumnezeu, încât a fost necesar ca Domnul Hristos să vină în lume pentru a-L reprezenta pe Tatăl. Prin vicleniile lui Satana, oamenii au fost determinați să-I atribuie lui Dumnezeu însușiri satanice; însă Mântuitorul a dat la o parte întunericul des plasat de către Satana asupra tronului lui Dumnezeu, astfel încât razele strălucitoare de îndurare și iubire trimise de Dumnezeu să ajungă noi. (…)

Domnul Hristos a luat asupra Lui natura umană, astfel ca lumina și strălucirea dragostei divine să nu distrugă neamul omenesc. Când Moise a cerut: „Arată-mi slava Ta!”, el a fost așezat în crăpătura stâncii și Domnul a trecut pe dinaintea Lui. Când Filip a cerut Domnului Hristos să le arate pe Tatăl, El a spus: „Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl.” (…)

Într-un limbaj simplu, Mântuitorul i-a învățat pe oameni că duioșia, compasiunea și iubirea pe care El le-a manifestat față de oameni erau atributele Tatălui Său din ceruri. Orice învățătură prezenta, orice făgăduință fericită, orice faptă de iubire, orice atracție divină pe care o manifesta își aveau sursa în Tatăl tuturor. În persoana Domnului Hristos, noi Îl privim pe Dumnezeul cel veșnic angajat într-o acțiune de îndurare fără de margini față de neamul omenesc. – Signs of the Times, 20 august 1894

Ellen White
Ellen White
Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video