Mesagerul profetic se roagă

  Domnul vorbea cu Moise față în față, cum vorbește un om cu prietenul lui. (Exodul 33:11)

  Rugăciunea înălțată de către Ellen White la sesiunea Conferinței Generale din 1903:

  Tatăl nostru care ești în ceruri, venim înaintea Ta în această dimineață așa cum suntem, săraci și dependenți cu totul de Tine. Ajută-ne să avem o înțelegere clară a ceea ce trebuie să fim și a caracterelor pe care trebuie să ni le formăm pentru a ne pregăti să ne reunim cu familia cerească în cetatea lui Dumnezeu. (…)

  O, Tatăl meu, cum putem noi proclama bunătatea Ta, îndurarea Ta și iubirea Ta dacă nu le nutrim în primul rând în inimile noastre și nu le dăm pe față prin propriile noastre experiențe? Tu cunoști cum ai prezentat această chestiune slujitorului Tău. (…)

  Aici sunt predicatorii Tăi, a căror lucrare este aceea de a proclama adevărul Bibliei. Te rog ca ei să dobândească o înțelegere clară a responsabilităților pe care le au ca păzitori și păstori ai turmei Tale… Ajută-i să înțeleagă cât sunt de slabi și fă ca Duhul Tău să lucreze asupra lor și să-i sfințească. (…)

  Sunt prezenți aici și cei care poartă răspunderi în instituțiile noastre… Prin faptele lor nu au dat un bun exemplu în fața lumii. Ei nu își dau seama că cei din jur privesc la ei ca să vadă dacă au fost sfințiți prin adevăr.

  Oh, iartă-ne greșelile și păcatele noastre! Arată-ne unde am dat greș. Lasă Duhul Tău cel Sfânt să coboare asupra noastră. Lumea piere în păcat; Te rugăm, fă-ne să simțim această povară acum, în această adunare. (…)

  Tu ai prezentat în fața mea aceste lucruri și doar Tu ești Acela care poate pregăti mințile și inimile pentru auzirea soliei că, dacă cei care și-au pierdut dragostea dintâi nu se întorc și nu recunosc lucrarea care trebuie făcută în inimile lor, Tu vei veni și vei îndepărta sfeșnicul din locul lui. (…)

  Trebuie să ne convertim din nou, să fim sfințiți și să fim pregătiți pentru a duce solia Domnului. (…)

  Tată, îndepărtează Tu obstacolele, astfel ca să se poată face mărturisirile necesare, de la inimă la inimă, de la frate la frate. Fie ca Duhul lui Dumnezeu să vină aici; și numelui Tău celui binecuvântat îi aducem toată slava! Amin! – Buletinul Conferinței Generale, 2 aprilie 1903

  Mesagerul profetic se roagă - 2019. Tată, îndepărtează Tu obstacolele, astfel ca să se poată face mărturisirile necesare, de la inimă la inimă, de la frate la frate. Fie ca Duhul lui Dumnezeu să vină aici; și numelui Tău celui binecuvântat îi aducem toată slava! Amin!
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...