Sfințenie în Domnul

  Vorbirea aceasta este prea de tot, cine poate s-o sufere? (Ioan 6:60)

  
 
Unii dintre cei care susțin a fi urmași ai lui Hristos ar putea fi înclinați să spună, ca ucenicii la un moment dat, în timp ce ascultau adevărurile de mare importanță ieșite de pe buzele divinului Învățător: „Vorbirea aceasta este prea de tot, cine poate s-o sufere?” Mulți consideră că se pune prea mult accent pe anumite lucruri. Când vorbim de abnegație și sacrificiu de sine pentru Hristos, ei consideră că zăbovim prea mult asupra acestor lucruri. Ar prefera să audă mai multe despre răsplata creștinului. Știm că cei care sunt credincioși vor moșteni toate lucrurile, dar marea problemă care se ridică este: Cine va rezista în ziua venirii Sale? Cine va putea sta în picioare când va veni El? Cine va fi socotit vrednic să primească marea și prețioasa răsplată ce va fi dată biruitorilor? Cei care au parte de suferințele Domnului Hristos vor avea parte și de slava Sa.
  Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că nimeni nu va putea vedea pe Dumnezeu dacă nu va fi sfânt. Dacă nu avem o viață curată, este imposibil să corespundem și să fim pregătiți spre a locui împreună cu îngerii cei sfinți și fără de păcat din cerul cel sfânt și curat. Păcatul nu poate fi prezent acolo. Nimic întinat nu poate intra pe porțile de mărgăritar ale cetății lui Dumnezeu. Și chestiunea cu care ne confruntăm este dacă ne vom întoarce de la toate păcatele noastre și dacă ne vom supune condițiilor puse de Dumnezeu ca să putem deveni fiii și fiicele Sale. Pentru a deveni membri ai familiei Sale regești, El cere de la noi să ne despărțim de lume. (…)

  Credem fără șovăire că Domnul Hristos va veni curând și, crezând lucrul acesta, simțim nevoia să spunem oamenilor să se pregătească pentru venirea Fiului omului… Vrem ca și ei să facă parte din acea mulțime care se va închina înaintea tronului lui Dumnezeu spunând: „Vrednic, vrednic, vrednic este Mielul care a fost junghiat pentru noi.” (…)

  Când veți fi cu toții gata, biruind toate păcatele, îndepărtându-vă de orice nelegiuire, veți fi în starea potrivită de a putea primi nemurirea. (…)

  Nu prezintă siguranță așteptarea unui timp mai potrivit. Timpul cel mai potrivit este astăzi. Dacă aude cineva glasul Său, să nu-și împietrească inima. Să asculte astăzi invitația harului. Să se lepede de mândrie, de nesăbuință, de orgoliu și să-și predea cu totul inima lui Dumnezeu. Veniți astăzi la El cu toți talanții voștri și cu influența pe care o aveți și depuneți-le fără rezervă la picioarele Aceluia care a murit pe crucea de pe calvar pentru a vă răscumpăra. – Review and Herald, 12 aprilie 1870

  Sfințenie în Domnul - 2019. Credem fără șovăire că Domnul Hristos va veni curând și, crezând lucrul acesta, simțim nevoia să spunem oamenilor să se pregătească pentru venirea Fiului omului.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...