Ce sacrificăm pentru ceruri?

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeu tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău și cu toată puterea ta… Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. (Marcu 12:30-31)

  
În Domnul Isus vedem atâta frumusețe și dragoste. Vedem în El un farmec fără seamăn. El a fost Maiestatea cerurilor… Îngerii se plecau în adorare înaintea Lui și se supuneau poruncilor Sale. Mântuitorul nostru a renunțat la toate acestea. El a renunțat la slava, maiestatea și splendoarea din acel loc, a coborât aici pe pământ și a murit pentru un neam răzvrătit care călca poruncile Tatălui Său. Domnul Hristos a găsit de cuviință să Se umilească pentru a putea salva neamul omenesc decăzut. El a băut paharul suferinței, iar în locul acestuia ne oferă nouă paharul binecuvântării. Da, acest pahar a fost sorbit pentru noi și, deși cunosc acest lucru, mulți aleg să continue să păcătuiască și să trăiască nesăbuit; și totuși, Domnul Isus încă le adresează invitația… Trebuie să acordăm atenție adevărurilor din Cuvântul lui Dumnezeu pentru ca acestea să ne poată schimba viața și trebuie să ne prindem cu tărie de ele. Dacă vom face acest lucru, ele vor avea o influență sfințitoare asupra vieții noastre; ne vor face în stare să fim pregătiți pentru împărăția slavei, astfel ca, atunci când timpul încercării se va fi sfârșit, să-L putem vedea pe Rege în toată frumusețea Sa și să putem sta în prezența Sa pentru totdeauna.
  Dar întrebarea care se ridică este: Suntem noi dispuși pentru sacrificiu? (…) „Ieșiți din mijlocul lor și despărțiți-vă de ei, zice Domnul, și nu vă atingeți de ceea ce este necurat; și vă voi primi; voi fi tată pentru voi și voi îmi veți fi fii și fiice, spune Domnul cel atotputernic.” Ce făgăduință este aceasta!

  Și voi credeți că, dacă acceptați adevărul lui Dumnezeu, vă înjosiți? (…) Adevărul îl înalță întotdeauna pe cel ce îl primește… El aduce curăție în caracter și în viață și ne face în stare să corespundem pentru societatea din ceruri, din împărăția slavei. Fără această calificare, nu vom vedea niciodată locașurile de sus. (…)

  Îți cere adevărul să stai singur pe poziție pentru a-L sluji pe Dumnezeu, întrucât cei din jurul tău nu vor să se conformeze cerințelor lui Dumnezeu față de ei? Îți cere el să ai o altă atitudine decât aceștia? Da; și aceasta este crucea pe care trebuie s-o porți, ceea ce îi face pe mulți să spună: Nu pot face față cerințelor adevărului. Însă Domnul Hristos spune: „Dacă cineva iubește pe tatăl său, pe mama sa, pe fratele său, pe sora sa mai mult decât pe mine, nu este vrednic de mine”… Este oare un sacrificiu prea mare pe care să-l faci pentru El, care a sacrificat totul pentru tine? – Review and Herald, 19 aprilie 1870

  Ce sacrificăm pentru ceruri? - 2019. Trebuie să acordăm atenție adevărurilor din Cuvântul lui Dumnezeu pentru ca acestea să ne poată schimba viața și trebuie să ne prindem cu tărie de ele. Dacă vom face acest lucru, ele vor avea o influență sfințitoare asupra vieții noastre.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...