Odihna creștinului

  Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun și sarcina Mea este ușoară. (Matei 11:28-30)

  Lumea este plină de tulburare, încercări și greutăți. Este un teren al vrăjmașului, și pretutindeni suntem asaltați de ispite. „În lume”, spune Domnul Isus, „veți avea necazuri, dar îndrăzniți căci Eu am biruit lumea” și „vă dau pacea Mea”.
  Mântuitorul nostru aseamănă cerințele Sale cu un jug, iar viața creștinului, cu una în care trebuie să fie purtate poveri. Și totuși, punându-le în contrast cu poverile impuse de păcat, El declară: „Jugul Meu este bun și povara Mea este ușoară.” Când încercăm să trăim o viață creștină, să-i împlinim responsabilitățile și să ne îndeplinim datoriile fără ajutorul Domnului Hristos, jugul acesta ne roade, iar povara este insuportabil de grea. Însă Domnul Isus nu dorește ca noi să facem astfel. (…)

  Mulți susțin că au venit la Hristos, însă ei se agață încă de propriile lor căi, care constituie un jug dureros. Egoismul, lăcomia, ambiția, iubirea de lume și alte păcate îndrăgite le distrug pacea și bucuria. (…)

  Creștinul trebuie să-și reprezinte Stăpânul prin orice faptă, să facă astfel ca slujirea Lui să fie atractivă. Nimeni să nu facă din religie ceva respingător, fiind mereu mohorât, vorbind numai despre încercările și greutățile lui, despre lepădarea de sine și sacrificiile pe care le face. (…)

  Să se vadă în jurul vostru că dragostea lui Hristos este un motiv statornic; că religia voastră nu este ca o haină pe care o pui și o scoți când vrei, după cum cer circumstanțele, ci ea este un principiu ce necesită calm, seriozitate, consecvență – unul care vă conduce întreaga viață. (…)

  Oricare vă este soarta în viață, aduceți-vă aminte că sunteți în serviciul lui Hristos și dați pe față un spirit de mulțumire și recunoștință. Oricare v-ar fi povara sau crucea, purtați-o în numele lui Isus, prin puterea Sa.

  Iubirea față de Domnul Isus nu poate fi ascunsă, ci ea se va face văzută și simțită… Ea îl face pe cel timid, îndrăzneț, pe cel leneș, harnic, pe cel neștiutor, înțelept. Limba care se bâlbâie devine elocventă, iar intelectul ce dormitează este trezit la viață și la o putere nouă… Pacea lui Hristos este de mai mare valoare decât toate comorile pământului. – Signs of the Times, 17 decembrie 1885

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  Un cuvânt potrivit la vreme potrivită

  Te rugăm, Tată bun, să ne ajuți să vorbim ca Tine! PROVOCARE: Caută astăzi să comunici cu cineva cu care nu îți este ușor să o faci, preferabil dintr-o altă generație decât a ta! Cere inspirație pentru a-i da un telefon, pentru a-i scrie o scrisoare sau pentru a discuta deschis cu o astfel de persoană!

  Vorba multă, bogăția omului

  Doamne, Te rog să îmi deschizi mintea pentru a putea fi deschis în comunicarea și relaționarea cu cei din jurul meu! PROVOCARE: Încearcă astăzi să eviți în felul în care comunici exagerările, bârfa și judecarea altora!

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...