Formarea unui caracter asemenea lui Dumnezeu

  Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. (Galateni 5:22:23)

  Oamenii pot fi exact ceea ce aleg să fie. Caracterul nu se obține dobândind o educație. Caracterul nu se obține prin adunarea de bogății sau onoruri lumești. Caracterul nu se dobândește încercând să-i facem pe alții să ducă lupta vieții în locul nostru. Pentru caracter trebuie să depunem efort, să luptăm pentru el; și, pentru formarea acestuia, este nevoie de un scop, de voință și hotărâre. Pentru a obține un caracter pe care Domnul să îl aprobe, este nevoie de efort susținut. Este nevoie de o continuă împotrivire față de puterile întunericului pentru a sta sub steagul cel însângerat al Prințului Emanuel, ca să fim acceptați în ziua judecății și să avem numele scrise în cartea vieții. Nu merită mai degrabă să avem numele noastre înscrise în această carte, să devină nemuritoare printre îngerii cei sfinți, decât să li se aducă elogii pe tot pământul? Dacă știu că Domnul Isus privește cu bucurie asupra mea, dacă știu că El aprobă faptele și căile mele, atunci să vină orice ar veni, necazuri oricât de mari, mă voi resemna în fața sorții mele și mă voi bucura în Domnul. (…)
  Ați aprins focul de pe altar? Dacă da, lăsați-l să strălucească prin fapte bune pentru cei din jurul vostru. Mobilizați-vă și, prin influență divină și eforturi stăruitoare, răspândiți lumina. (…)

  Trebuie să lucrăm pentru Dumnezeu, trebuie să lucrăm pentru ceruri cu toată puterea și credința pe care le avem. Nu vă lăsați amăgiți de lucrurile trecătoare ale acestei vieți. Aveți în vedere lucrurile cu valoare veșnică. Eu doresc o comuniune mai strânsă cu Dumnezeu. Eu doresc să cânt cântecul mântuirii în împărăția slavei. Doresc să fie așezată pe fruntea mea cununa nemuririi. Doresc să aduc neîncetat laude Aceluia care Și-a părăsit slava și a venit pe acest pământ ca să-i salveze pe cei care erau pierduți. Doresc să-L preamăresc pe El. Vreau să-I aduc Lui slavă. Doresc moștenirea cea veșnică și bogățiile veșnice. Și vă întreb pe voi, ce răspundere am dacă mă preocupă lucrurile lumii și pierd sau câștig cerul în final? Sau la ce îmi vor folosi acestea? Însă dacă mă prind de Cer, voi putea avea o influență potrivită asupra semenilor mei; voi putea avea o influență care se va putea opune continuu valului de rele care există în această lume și va conduce sufletele spre corabia unde vor fi în siguranță. – Review and Herald, 21 decembrie 1886

  Formarea unui caracter asemenea lui Dumnezeu - 2019. Caracterul nu se obține dobândind o educație. Caracterul nu se obține prin adunarea de bogății sau onoruri lumești. Caracterul nu se dobândește încercând să-i facem pe alții să ducă lupta vieții în locul nostru. Pentru caracter trebuie să depunem efort, să luptăm pentru el.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...