Lumina voastră să lumineze

  Dar cine lucrează după adevăr vine la lumină, ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute în Dumnezeu. (Ioan 3:21)

  În Predica Sa de pe Munte, Domnul Hristos le-a vorbit oamenilor despre faptul că evlavia personală înseamnă putere pentru ei. Ei trebuie să se predea lui Dumnezeu, lucrând împreună cu El fără rezerve. Pretențiile mari, formele și ceremoniile, oricât de impunătoare ar fi, nu pot face inima bună și caracterul curat. Dragostea adevărată pentru Dumnezeu este un principiu activ, un mijloc purificator. (…)
  Națiunea iudaică a ocupat cea mai înaltă poziție; ei au ridicat ziduri mari și înalte pentru a se izola de lumea păgână; ei se considerau un popor special, credincios, care era favorizat de Dumnezeu. Însă Domnul Hristos a prezentat religia lor ca fiind lipsită de credința mântuitoare. Era o combinație de doctrine seci, greu de împlinit, amestecate cu daruri și jertfe. Erau foarte atenți în practicarea circumciziei, dar nu învățau pe alții nevoia de a avea o inimă curată. Ei înălțau poruncile lui Dumnezeu prin cuvinte, însă refuzau să le înalțe prin trăirea lor, iar religia lor nu era decât o piatră de poticnire pentru alții.

  Deși până atunci ei deținuseră autoritatea necontestată în materie de religie, acum ei trebuiau să facă loc marelui Învățător și unei religii care nu cunoștea hotare și nu făcea nicio distincție în ce privește castele, poziția în societate sau rasa. Însă adevărul pe care îl învăța Domnul Hristos era desemnat pentru întreaga familie omenească. Singura credință adevărată este cea care lucrează prin dragoste și curăță sufletul. Este precum drojdia – transformă și dezvoltă caracterul omenesc. (…)

  Evanghelia lui Hristos înseamnă evlavie practică, o religie care îl înalță din degradarea sa firească pe cel ce o primește. Cel care privește la Mielul lui Dumnezeu știe că El ridică păcatele lumii. Religia adevărată va avea ca urmare o desfășurare cu totul diferită a vieții și caracterului decât cea văzută în viețile cărturarilor și fariseilor.

  Dumnezeu nu dă lumina pentru ca aceasta să fie ascunsă în mod egoist și să nu-i lumineze pe aceia care se află în întuneric. Uneltele omenești constituie canalul rânduit de Dumnezeu pentru a se ajunge la lume. În loc de a-i instrui să ascundă lumina, Mântuitorul spune poporului Său: „Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, pentru ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.” – Review and Herald, 30 aprilie 1895

  Lumina voastră să lumineze - 2019. Evanghelia lui Hristos înseamnă evlavie practică, o religie care îl înalță din degradarea sa firească pe cel ce o primește. Cel care privește la Mielul lui Dumnezeu știe că El ridică păcatele lumii. Religia adevărată va avea ca urmare o desfășurare cu totul diferită a vieții și caracterului decât cea văzută în viețile cărturarilor și fariseilor.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...