Să devenim copii ai lui Dumnezeu

  Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu. (Ioan 1:12)

  Dacă am putea aprecia această mare binecuvântare, cât de avantajos ar fi pentru noi! Ni s-a acordat privilegiul de a fi împreună-lucrători cu Dumnezeu în salvarea sufletelor noastre. A primi și a crede este partea noastră din contract. Trebuie să-L primim pe Domnul Hristos ca Mântuitor personal și apoi trebuie să continuăm să credem în El. Aceasta înseamnă să fim în Hristos, să arătăm prin El, în orice vreme și în orice împrejurare, o credință care constituie o reprezentare a caracterului Său – o credință care lucrează prin dragoste și curăță sufletul de orice întinare. (…)
  Fiecare trebuie să dobândim experiență pentru noi înșine. Nimeni nu poate depinde, în ce privește mântuirea, de experiența și practica altcuiva. Fiecare trebuie să-L cunoaștem pe Domnul Hristos pentru a-L putea reprezenta înaintea lumii… Niciunul dintre noi nu trebuie să-și scuze temperamentul pripit, caracterul diform, egoismul, invidia, gelozia sau orice necurăție a sufletului, trupului sau spiritului. Dumnezeu ne-a chemat la slavă și virtute. Trebuie să dăm ascultare chemării.

  Cum putem scăpa de sub puterea unuia care a fost odată un înger înălțat în curțile cerești? El a fost o ființă plină de frumusețe și farmec personal, fiind binecuvântat cu un intelect puternic. Datorită poziției înalte oferite, el s-a socotit egal cu Dumnezeu… Cum putem noi discerne teoriile lui false și cum ne putem împotrivi ispitelor lui? Doar prin experiența individuală pe care o dobândim prin cunoașterea Domnului nostru Isus Hristos. Fără ajutor divin nu este posibil să scăpăm de ispitele și cursele pe care Satana le-a pregătit pentru a înșela mințile oamenilor. (…)

  Trebuie să umblăm așa cum a umblat El, Domnul nostru, mergând pe urmele pașilor Lui, dovedind blândețe și smerenie… Slujirea lui Hristos este curată și înălțătoare. Calea pe care a mers El nu este una în care să ne satisfacem propriile plăceri, sau una în care eul să fie satisfăcut. El le vorbește copiilor Săi astfel: „Dacă dorește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să Mă urmeze.” Prețul cerului este supunerea față de Domnul Hristos. Calea către ceruri o constituie ascultarea de porunca: „Să se lepede de sine, să-și ia crucea și să Mă urmeze.” Cum a umblat Isus, așa trebuie să umblăm și noi. Calea pe care a urmat-o El, trebuie să o urmăm și noi; căci ea conduce spre locașurile pe care El le-a pregătit pentru noi. – Review and Herald, 24 aprilie 1900

  Să devenim copii ai lui Dumnezeu - 2019. Doar prin experiența individuală pe care o dobândim prin cunoașterea Domnului nostru Isus Hristos. Fără ajutor divin nu este posibil să scăpăm de ispitele și cursele pe care Satana le-a pregătit pentru a înșela mințile oamenilor.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...