Articolul precedentRahav – funia roșie
  Articolul următorIosua – locul prezenței divine

  O singură comoară

  Căci noi suntem lucrarea Lui și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele. (Efeseni 2:10)

  Un caracter format după asemănarea divină reprezintă singura comoară pe care o putem lua din lumea aceasta în cea viitoare… Priviți fiecare clipă a vieții ca fiind de aur. Nu irosiți timpul în indolență, în nesăbuință, ci folosiți-l pentru a dobândi comorile de sus. Trebuie să ne cultivăm mintea și să ne dezvoltăm sufletul refuzând orice ar putea fi umplut cu lucruri neînsemnate. Să facem tot ce ține de noi pentru a ne întări intelectul. Să nu ne mulțumim cu standarde joase. Să nu ne arătăm mulțumiți până ce, prin eforturi pline de credincioșie, veghere și rugăciune serioasă, nu ne asigurăm că avem înțelepciunea care vine de sus. (…)
  Să ne bucurăm de orice rază de lumină pe care o putem obține prin cercetarea Cuvântului lui Dumnezeu. Să facem lucrarea pe care ne-o dă Dumnezeu pentru astăzi și să vedem cât de mult putem realiza prin puterea lui Hristos. Să facem din Dumnezeu sfătuitorul nostru. (…)

  Domnul Hristos nu a uitat care este natura noastră atunci când a făcut aceste cerințe. El a luat natura noastră asupra Sa și ne-a dat tărie morală pe care s-o unim cu efortul omenesc… Spiritul nostru se poate identifica într-atâta cu Spiritul Său, încât, prin gând și scopuri, putem să fim una cu El…

  Facultățile intelectuale, morale și fizice trebuie de asemenea cultivate și îmbu­nătățite, ca să putem atinge cele mai înalte standarde în ce privește cunoașterea…

  Daniel din istoria sacră nu era decât un tânăr când a fost luat captiv în Babilon împreună cu prietenii lui. Însă el stă înaintea întregului univers, înaintea lumilor necăzute și înaintea lumii răzvrătite ca un exemplu strălucit de ceea ce poate face harul lui Dumnezeu pentru păcătoși… Nu el a ales să fie expus nelegiuirii, lăcomiei și obiceiurilor risipitoare ale acelei națiuni păgâne. Însă el s-a hotărât în inima lui, atunci când se afla acolo, să slujească Domnului. El a colaborat cu Dumnezeu. El s-a așezat sub stindardul lui Hristos ca supus loial al Regelui ceresc. (…)

  Caracterul pe care ni-l formăm în această lume ne determină destinul pentru veșnicie. Elementele pe care le considerăm de valoare în această lume vor fi de valoare și în lumea viitoare. Viitorul nostru este determinat de felul în care îngăduim să fim influențați… Luăm jugul lui Hristos asupra noastră și învățăm calea Sa. – Youth’s Instructor, 17 august 1899

  O singură comoară - 2019. Caracterul pe care ni-l formăm în această lume ne determină destinul pentru veșnicie. Elementele pe care le considerăm de valoare în această lume vor fi de valoare și în lumea viitoare. Viitorul nostru este determinat de felul în care îngăduim să fim influențați… Luăm jugul lui Hristos asupra noastră și învățăm calea Sa.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...