Calea lui Dumnezeu, nu calea mea

  Arată-mi, Doamne, căile Tale și învață-mă cărările Tale. (Psalmii 25:4)

  Uneori, unii dintre cei care mărturisesc a fi urmași ai lui Hristos sunt auziți spunând: „Să nu te miri că sunt aspru, că spun lucrurilor pe nume, că îmi pierd cumpătul; așa e felul meu de a fi.”
  Să nu ne mirăm?! Să nu fie surprins Cerul la asemenea manifestări, având în vedere că a fost conceput un plan de mântuire, a fost făcut un sacrificiu suprem pe crucea calvarului pentru ca tu să poți reflecta chipul lui Hristos? Așa cu „felul tău de a fi” crezi că vei intra în ceruri? Imaginează-ți că cineva vine în fața porților de mărgăritar și spune: „Știu că am fost nepoliticos și lipsit de amabilitate și că am obiceiul să mint și să fur, însă vreau să intru în locașurile cerești.” Va avea acces un asemenea caracter în cetatea cerească? Nu, nu! Doar cei care merg pe calea lui Dumnezeu vor intra acolo.

  Manifestarea tendințelor naturale sau cultivate în a face ceea ce este rău nu poate fi trecută cu vederea prin scuza: „Așa e felul meu de a fi.” Creștinii sunt conștienți că, pentru a transpune în viața de zi cu zi principiile creștinismului, ei au mare nevoie de harul Domnului Hristos.

  Tinerii care cooperează cu Hristos vor descoperi că, de fapt, căile lor sunt pline de greșeli care trebuie îndreptate. Aduse în construirea caracterului, aceste greșeli vor fi ca lemnele putrede. Nimeni să nu îngăduie ca acestea să dăinuie. Nimeni să nu se scuze cu nedesăvârșirile sale, spunând: „Așa e felul meu de a fi.” Cei care vor să facă pe plac propriului eu, care refuză să renunțe la calea lor pentru calea lui Hristos, vor suferi sigur consecințele alegerii lor. (…)

  Te lupți să mergi pe calea adevărului și a neprihănirii? Atunci nu te lăsa descurajat de ispită. E drept, vei fi ispitit, dar nu uita că ispita nu constituie păcat; nu este o indicație a neplăcerii lui Dumnezeu. El îngăduie ca tu să fii ispitit, însă El va măsura această ispită în funcție de puterea pe care ți-a dat-o pentru a-i face față și a o birui. În ceasul ispitei și al încercării, este momentul să-ți măsori credința în Dumnezeu și să evaluezi stabilitatea caracterului tău creștin.

  Nu spune: „Mi-este imposibil să biruiesc.” Prin propria putere nu poți birui, dar ajutorul va veni de la Cel care este atotputernic. Rostește rugăciunea: „Arată-mi, Doamne, căile Tale și învață-mă cărările Tale!” – Youth’s Instructor, 2 octombrie 1902

  Calea lui Dumnezeu, nu calea mea - 2019. Te lupți să mergi pe calea adevărului și a neprihănirii? Atunci nu te lăsa descurajat de ispită. E drept, vei fi ispitit, dar nu uita că ispita nu constituie păcat; nu este o indicație a neplăcerii lui Dumnezeu. El îngăduie ca tu să fii ispitit, însă El va măsura această ispită în funcție de puterea pe care ți-a dat-o pentru a-i face față și a o birui.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...