Calea lui Dumnezeu, nu calea mea

  Arată-mi, Doamne, căile Tale și învață-mă cărările Tale. (Psalmii 25:4)

  Uneori, unii dintre cei care mărturisesc a fi urmași ai lui Hristos sunt auziți spunând: „Să nu te miri că sunt aspru, că spun lucrurilor pe nume, că îmi pierd cumpătul; așa e felul meu de a fi.”
  Să nu ne mirăm?! Să nu fie surprins Cerul la asemenea manifestări, având în vedere că a fost conceput un plan de mântuire, a fost făcut un sacrificiu suprem pe crucea calvarului pentru ca tu să poți reflecta chipul lui Hristos? Așa cu „felul tău de a fi” crezi că vei intra în ceruri? Imaginează-ți că cineva vine în fața porților de mărgăritar și spune: „Știu că am fost nepoliticos și lipsit de amabilitate și că am obiceiul să mint și să fur, însă vreau să intru în locașurile cerești.” Va avea acces un asemenea caracter în cetatea cerească? Nu, nu! Doar cei care merg pe calea lui Dumnezeu vor intra acolo.

  Manifestarea tendințelor naturale sau cultivate în a face ceea ce este rău nu poate fi trecută cu vederea prin scuza: „Așa e felul meu de a fi.” Creștinii sunt conștienți că, pentru a transpune în viața de zi cu zi principiile creștinismului, ei au mare nevoie de harul Domnului Hristos.

  Tinerii care cooperează cu Hristos vor descoperi că, de fapt, căile lor sunt pline de greșeli care trebuie îndreptate. Aduse în construirea caracterului, aceste greșeli vor fi ca lemnele putrede. Nimeni să nu îngăduie ca acestea să dăinuie. Nimeni să nu se scuze cu nedesăvârșirile sale, spunând: „Așa e felul meu de a fi.” Cei care vor să facă pe plac propriului eu, care refuză să renunțe la calea lor pentru calea lui Hristos, vor suferi sigur consecințele alegerii lor. (…)

  Te lupți să mergi pe calea adevărului și a neprihănirii? Atunci nu te lăsa descurajat de ispită. E drept, vei fi ispitit, dar nu uita că ispita nu constituie păcat; nu este o indicație a neplăcerii lui Dumnezeu. El îngăduie ca tu să fii ispitit, însă El va măsura această ispită în funcție de puterea pe care ți-a dat-o pentru a-i face față și a o birui. În ceasul ispitei și al încercării, este momentul să-ți măsori credința în Dumnezeu și să evaluezi stabilitatea caracterului tău creștin.

  Nu spune: „Mi-este imposibil să biruiesc.” Prin propria putere nu poți birui, dar ajutorul va veni de la Cel care este atotputernic. Rostește rugăciunea: „Arată-mi, Doamne, căile Tale și învață-mă cărările Tale!” – Youth’s Instructor, 2 octombrie 1902

  Calea lui Dumnezeu, nu calea mea - 2019. Te lupți să mergi pe calea adevărului și a neprihănirii? Atunci nu te lăsa descurajat de ispită. E drept, vei fi ispitit, dar nu uita că ispita nu constituie păcat; nu este o indicație a neplăcerii lui Dumnezeu. El îngăduie ca tu să fii ispitit, însă El va măsura această ispită în funcție de puterea pe care ți-a dat-o pentru a-i face față și a o birui.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  O bucată de plăcintă

  Doamne, fă Tu ca, prin influența noastră în familie și în biserică, să îi ajutăm pe copii și pe tineri să Te cunoască cu adevărat și să Te primească din toată inima în viața lor! PROVOCARE: Împărtășește cu un tânăr ceva din activitatea pe care o faci în biserica ta!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...