Credință neșovăielnică

  Și omul acela a crezut cuvintele pe care i le spusese Isus și a pornit la drum. (Ioan 4:50)

  În cetatea Capernaum, fiul unui slujbaș împărătesc era bolnav pe moarte. În zadar a încercat tatăl său să-l salveze. Un sol vine în grabă la locuința sa și cere să-l vadă pe nobil. Solul îi spune că tocmai s-a întors de la Ierusalim și că în Galileea există un profet al lui Dumnezeu, despre care unii spun că ar fi Mesia cel mult așteptat… S-ar putea ca El să-i poată vindeca fiul.
  În timp ce ascultă, fața nobilului își schimbă înfățișarea de la deznădejde la speranță… Speranța care s-a aprins în sufletul lui se întărește tot mai mult pe măsură ce se pregătește de călătorie. Înainte ca ziua să se încheie, el este deja în drum spre Cana Galileei unde se auzise că va ajunge Isus…

  Când Îl găsește pe Isus, îl imploră vă vină la Capernaum să-i vindece fiul. „Dacă nu vedeți semne și minuni, cu niciun chip nu credeți”, a răspuns Isus. Într-o anumită măsură, slujbașul credea, altfel nu ar fi făcut acea călătorie lungă în acel moment critic. Însă Domnul Hristos dorea ca să crească și mai mult credința lui. Cu inima zdrobită, tatăl Îl roagă din nou: „Doamne, vino până nu moare micuțul meu.” El se teme că fiecare clipă ce trece va fi în defavoarea vindecării lui… Dorind să-l conducă spre credință deplină, Mântuitorul îi răspunde: „Du-te, fiul tău trăiește.” „Și omul acela a crezut cuvintele pe care i le-a spus Isus și a pornit la drum.” Având asigurarea că moartea de care se temea nu avea să se abată asupra fiului său, slujbașul împărătesc nu pune nicio întrebare și nu caută nicio explicație. El crede. Și repetă continuu cuvintele: „Fiul tău trăiește.”

  Și puterea cuvintelor Mântuitorului străbate precum fulgerul din Cana până în Capernaum, iar copilul este vindecat… Cei care stăteau lângă patul lui urmăreau cu răsuflarea tăiată bătălia dintre viață și moarte. Și când, într-o clipă, frigurile dispar, ei sunt plini de uimire. Știind îngrijorarea tatălui, ei se duc să-l întâmpine cu vestea cea bună. Acesta nu pune decât o singură întrebare: Care a fost ceasul în care a început să-i fie mai bine? Ei îi spun, și tatăl este mulțumit… Acum credința sa este încununată cu asigurare deplină.

  În lucrarea noastră pentru Domnul Hristos, avem nevoie de mai multă credință neșovăielnică, asemenea celei a slujbașului împărătesc… Cel care se încrede în Mântuitorul are parte de cetățile cerești inundate de slava care vine de la tronul lui Dumnezeu. – Youth’s Instructor, 4 decembrie 1902

  Credință neșovăielnică - 2019. În lucrarea noastră pentru Domnul Hristos, avem nevoie de mai multă credință neșovăielnică, asemenea celei a slujbașului împărătesc… Cel care se încrede în Mântuitorul are parte de cetățile cerești inundate de slava care vine de la tronul lui Dumnezeu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...