Credință neșovăielnică

  Și omul acela a crezut cuvintele pe care i le spusese Isus și a pornit la drum. (Ioan 4:50)

  În cetatea Capernaum, fiul unui slujbaș împărătesc era bolnav pe moarte. În zadar a încercat tatăl său să-l salveze. Un sol vine în grabă la locuința sa și cere să-l vadă pe nobil. Solul îi spune că tocmai s-a întors de la Ierusalim și că în Galileea există un profet al lui Dumnezeu, despre care unii spun că ar fi Mesia cel mult așteptat… S-ar putea ca El să-i poată vindeca fiul.
  În timp ce ascultă, fața nobilului își schimbă înfățișarea de la deznădejde la speranță… Speranța care s-a aprins în sufletul lui se întărește tot mai mult pe măsură ce se pregătește de călătorie. Înainte ca ziua să se încheie, el este deja în drum spre Cana Galileei unde se auzise că va ajunge Isus…

  Când Îl găsește pe Isus, îl imploră vă vină la Capernaum să-i vindece fiul. „Dacă nu vedeți semne și minuni, cu niciun chip nu credeți”, a răspuns Isus. Într-o anumită măsură, slujbașul credea, altfel nu ar fi făcut acea călătorie lungă în acel moment critic. Însă Domnul Hristos dorea ca să crească și mai mult credința lui. Cu inima zdrobită, tatăl Îl roagă din nou: „Doamne, vino până nu moare micuțul meu.” El se teme că fiecare clipă ce trece va fi în defavoarea vindecării lui… Dorind să-l conducă spre credință deplină, Mântuitorul îi răspunde: „Du-te, fiul tău trăiește.” „Și omul acela a crezut cuvintele pe care i le-a spus Isus și a pornit la drum.” Având asigurarea că moartea de care se temea nu avea să se abată asupra fiului său, slujbașul împărătesc nu pune nicio întrebare și nu caută nicio explicație. El crede. Și repetă continuu cuvintele: „Fiul tău trăiește.”

  Și puterea cuvintelor Mântuitorului străbate precum fulgerul din Cana până în Capernaum, iar copilul este vindecat… Cei care stăteau lângă patul lui urmăreau cu răsuflarea tăiată bătălia dintre viață și moarte. Și când, într-o clipă, frigurile dispar, ei sunt plini de uimire. Știind îngrijorarea tatălui, ei se duc să-l întâmpine cu vestea cea bună. Acesta nu pune decât o singură întrebare: Care a fost ceasul în care a început să-i fie mai bine? Ei îi spun, și tatăl este mulțumit… Acum credința sa este încununată cu asigurare deplină.

  În lucrarea noastră pentru Domnul Hristos, avem nevoie de mai multă credință neșovăielnică, asemenea celei a slujbașului împărătesc… Cel care se încrede în Mântuitorul are parte de cetățile cerești inundate de slava care vine de la tronul lui Dumnezeu. – Youth’s Instructor, 4 decembrie 1902

  Credință neșovăielnică - 2019. În lucrarea noastră pentru Domnul Hristos, avem nevoie de mai multă credință neșovăielnică, asemenea celei a slujbașului împărătesc… Cel care se încrede în Mântuitorul are parte de cetățile cerești inundate de slava care vine de la tronul lui Dumnezeu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  O bucată de plăcintă

  Doamne, fă Tu ca, prin influența noastră în familie și în biserică, să îi ajutăm pe copii și pe tineri să Te cunoască cu adevărat și să Te primească din toată inima în viața lor! PROVOCARE: Împărtășește cu un tânăr ceva din activitatea pe care o faci în biserica ta!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...