Sacrificiu pentru cauza lui Dumnezeu

  Dacă vrei să fii desăvârșit, du-te de vinde ce ai, dă la săraci, și vei avea o comoară în cer. Apoi, vino și urmează-Mă. (Matei 19:21)

  Domnul Isus a spus (tânărului conducător bogat): „Dă la săraci”… Prin această adresare directă, El i-a atras atenția asupra idolului său. Iubirea față de bogății era totul pentru el, de aceea îi era imposibil să-L iubească pe Dumnezeu cu toată inima lui, cu tot sufletul și cu tot cugetul lui. Și această dragoste supremă pentru bogății i-a închis ochii față de nevoile semenilor săi. El nu își iubea aproapele ca pe sine însuși, de aceea nu putea împlini ultimele șase porunci. (…)

  Am văzut că, dacă bărbații și femeile își iubesc bogățiile mai mult decât semenii, mai mult decât pe Dumnezeu sau adevărul Cuvântului Său, iar inimile lor sunt atașate de bogățiile lor, ei nu pot avea viață veșnică. Mai degrabă renunță la adevăr decât să vândă și să dea la săraci. În acest punct, ei sunt puși la încercare pentru a se vedea cât de mult Îl iubesc pe Dumnezeu, cât de mult iubesc adevărul și, ca și tânărul bogat din Biblie, mulți pleacă întristați pentru că nu pot avea și bogățiile, și comoara din ceruri în același timp… Iubirea pentru Isus și cea pentru bogății nu pot sălășlui în aceeași inimă.

  Am văzut că Dumnezeu ar fi putut trimite soli din cer pentru a-Și îndeplini lucrarea; dar nu aceasta dorește El. El a rânduit ca bărbații și femeile să fie instrumentele pe care le folosește, pentru ca, având în vedere marele sacrificiu care a fost făcut pentru ei, să aibă și ei partea lor în această lucrare de mântuire, prin sacrificii pe care le fac pentru semenii lor, arătând în felul acesta cât de mult prețuiesc sacrificiul făcut pentru ei. (…)

  Am văzut că mulți dau din belșugul lor, însă nu simt nicio lipsă. Nu se lipsesc pe ei înșiși de niciun lucru pentru cauza lui Hristos. Ei încă au tot ce le dorește inima. Și oferă cu generozitate și din inimă. Dumnezeu vede acest lucru, faptele și motivațiile Îi sunt cunoscute și notate cu strictețe. Ei nu își vor pierde răsplata. Voi, care nu puteți dărui atât de mult, nu trebuie să vă scuzați că nu puteți da la fel de mult ca alții. Faceți ce puteți voi. Lipsiți-vă de unele lucruri fără de care puteți trăi și sacrificați pentru cauza lui Dumnezeu. Ca și văduva, dați bănuții voștri. De fapt, veți da mai mult decât cei ce au dat din belșugul lor. Și veți vedea ce simțământ plăcut este acela de a le oferi celor în nevoie, de a renunța la anumite lucruri și de a sacrifica pentru adevăr, făcându-ți astfel o comoară în cer! – Review and Herald, 26 noiembrie 1857

  Sacrificiu pentru cauza lui Dumnezeu - 2019. Am văzut că mulți dau din belșugul lor, însă nu simt nicio lipsă. Nu se lipsesc pe ei înșiși de niciun lucru pentru cauza lui Hristos. Ei încă au tot ce le dorește inima. Și oferă cu generozitate și din inimă. Dumnezeu vede acest lucru, faptele și motivațiile Îi sunt cunoscute și notate cu strictețe.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...