Dumnezeu ne folosește pentru a-i ajuta pe alții

  Cinstește pe Domnul cu averile tale și cu cele dintâi roade din venitul tău, căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug și teascurile tale vor geme de must. (Proverbele 3:9-10)

  Dumnezeu poate să-Și împlinească pe deplin promisiunile. Orice bun pământesc vine din mâna Sa. Resursele Domnului sunt infinite și El le folosește pe toate pentru a-Și împlini scopurile. Ispravnicii Săi credincioși, care folosesc cu înțelepciune bunurile încredințate lor de Dumnezeu pentru înaintarea adevărului și binecuvântarea omenirii în suferință, vor fi răsplătiți pentru faptele lor. Dumnezeu toarnă în mâinile lor chiar în timp ce ei dau altora. El face să înainteze cauza Sa pe pământ prin ispravnicii cărora le-a încredințat capitalul Său. Sunt unii care, deși își doresc bogății mari, ar fi ruinați dacă le-ar poseda. Dumnezeu îi pune la încercare pe oameni prin talanții pe care li-i încredințează personal. Stă în puterea lor să folosească greșit darul sau să-l folosească spre slava lui Dumnezeu… Au fost puși la încercare și au fost dovediți și găsiți necredincioși pentru că au folosit pentru ei înșiși ceea ce aparținea altora. Dumnezeu nu va încredința unora ca aceștia bogățiile Sale veșnice.

  Aceia care administrează însă judicios și neegoist bunurile Domnului, identificându-se astfel cu cei ce suferă, vor avansa, pentru că ei își fac partea rânduită de Dumnezeu în sistemul Lui de binefacere…

  Orice lucru bun de pe pământ ne-a fost dat ca o expresie a iubirii lui Dumnezeu. El a făcut din copiii Săi ispravnici ai Săi și le dă darul influenței și mijloacele necesare pentru a-l folosi pentru împlinirea lucrării Sale pe pământ. Tatăl nostru ceresc Își propune să lege ființele omenești limitate cu Sine Însuși. Ca lucrători, ei pot fi instrumentele Sale în salvarea de suflete…

  Aceia care umblă în lumina adevărului vor răspândi lumină pentru cei din jurul lor. Ei sunt martori vii pentru Hristos. Ei nu vor fi precum lumea, trăind în întuneric moral, iubindu-se pe ei înșiși și lucrurile din lume și căutând comori pământești…

  Dumnezeu vrea ca noi să fim păzitorul fratelui nostru și ne cere socoteală pentru această mare responsabilitate. Dumnezeu ne-a legat cu Sine și planul Său este ca noi să lucrăm în armonie cu El. El a rânduit sistemul de binefacere pentru ca noi, cei ce am fost creați după chipul Său, să dovedim lepădare de sine, să fim în caracter asemenea Lui, care este, prin natura Sa, dragoste. – Review and Herald, 31 octombrie 1878

  Dumnezeu ne folosește pentru a-i ajuta pe alții - 2019. Aceia care umblă în lumina adevărului vor răspândi lumină pentru cei din jurul lor. Ei sunt martori vii pentru Hristos. Ei nu vor fi precum lumea, trăind în întuneric moral, iubindu-se pe ei înșiși și lucrurile din lume și căutând comori pământești…
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...