Înșelăciunea bogățiilor

  Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor, și unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credință și s-au străpuns singuri cu o mulțime de chinuri. (1 Timotei 6:10)

  Mulți dintre cei care susțin a crede adevărurile speciale pentru timpul nostru nu au un discernământ potrivit în ce privește caracterul. Ei nu pot aprecia valoarea morală. Deși se laudă mult cu credincioșia lor față de cauza lui Dumnezeu și cu faptul că ei cunosc Scripturile, totuși nu sunt umili. Ei îi prețuiesc în mod special pe cei care dețin bogății și sunt prosperi, uitând că nu bogățiile sunt cele care ne fac să avem trecere înaintea lui Dumnezeu. Adevărata desăvârșire a caracterului este adesea trecută cu vederea dacă este posedată de cei săraci. Banii exercită o influență puternică. Însă, Îl interesează oare pe Dumnezeu banii, avuțiile? Vitele de pe mii de dealuri sunt ale Lui, lumea cu tot ce cuprinde ea. (…)

  Dumnezeu le-a încredințat ispravnicilor Săi mijloace care să fie folosite pentru a face bine, în felul acesta asigurându-și o comoară în ceruri. Însă dacă, asemenea celui cu un singur talant, își ascund mijloacele încredințate lor, temându-se că Dumnezeu va primi ceea ce Îi aparține, ei nu doar că vor pierde ceea ce în final va fi acordat ispravnicului credincios, dar vor pierde chiar ceea ce Dumnezeu le-a încredințat lor și care trebuia să fie pus la lucru. (…)

  Marele apostol a dorit să-i transmită lui Timotei, printr-o epistolă, nevoia de a da acele învățături care să îndepărteze amăgirea care pune stăpânire atât de repede pe cei bogați – anume aceea că, datorită abilității lor de a dobândi bogății, ei sunt superiori în ce privește înțelepciunea și judecata față de cei aflați în sărăcie, al căror câștig este evlavia. (…)

  Oamenii își pot devota întreaga viață câștigării de bogății și cu toate acestea, neaducând nimic în lume, nu vor putea lua nimic din ea. Ei au sacrificat principii înalte, nobile, au renunțat la credința lor pentru bogății și, dacă nu sunt dezamăgiți de acestea, ei sunt dezamăgiți că nu au găsit fericirea pe care sperau că le-o vor aduce bogățiile. (…)

  Apostolul arată singura utilizare adevărată a bogățiilor și îi spune lui Timotei să-i îndemne pe cei bogați să facă bine, să fie bogați în fapte bune, să fie darnici, gata să simtă împreună cu alții, ca să-și strângă pentru vremea viitoare – referindu-se la timpul sfârșitului – drept comoară, o bună temelie și să apuce viața veșnică… Evlavia însoțită de mulțumire este un mare câștig. În aceasta constă marele secret al fericirii și adevărata prosperitate a sufletului și a trupului. – Review and Herald, 4 martie 1880

  Înșelăciunea bogățiilor - 2019. Oamenii își pot devota întreaga viață câștigării de bogății și cu toate acestea, neaducând nimic în lume, nu vor putea lua nimic din ea. Ei au sacrificat principii înalte, nobile, au renunțat la credința lor pentru bogății și, dacă nu sunt dezamăgiți de acestea, ei sunt dezamăgiți că nu au găsit fericirea pe care sperau că le-o vor aduce bogățiile.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...